Post scannen2023-05-03T18:41:32+02:00

Scannen: zo werkt dat

Zodra wij post voor jou ontvangen, scannen wij eerst de enveloppe of we maken deze direct open om de inhoud te scannen. Dit is afhankelijk van jouw wensen. De scan wordt vervolgens zichtbaar in de Inbox van jouw klantenportaal.

Eén van de voordelen van scannen is dat je jouw post snel beschikbaar hebt. Wij scannen namelijk meerdere keren per week. Een ander voordeel is dat je jouw post netjes digitaal kunt archiveren en dat scheelt een hoop tijd en werk!

Een vraag die we vaak krijgen is: “Wat als er een bankpas voor mij binnenkomt, hoe gaan jullie daarmee om?

post scannen

Een bankpas kunnen we uiteraard niet scannen, dus deze zullen we naar je opsturen. En dat geldt voor meer poststukken:

  • pasjes
  • pincodes
  • SIM kaarten
  • waardevolle documenten zoals contracten
  • Etc.

Wanneer er een poststuk bij ons binnenkomt dat wij niet kunnen scannen en/of waarvan wij vermoeden dat je het origineel nodig hebt, zullen we dit altijd naar je opsturen. Je krijgt hier eerst een melding van zodat je vooraf op de hoogte bent.

Scan opties

De meeste klanten kiezen ervoor om direct alle post te openen, te scannen en de originelen te vernietigen. Dit is de voordeligste optie omdat er dan geen enveloppescan, vernietigingskosten en/of doorstuur kosten worden berekend. In het PriPortal kun je eenvoudig jouw voorkeuren aangeven en deze kun je op ieder gewenst moment weer wijzigen.

post scannen opties
post scannen

Wat zijn de kosten?

De kosten voor scannen zijn slechts € 0,65 per pagina.

In het geval een enveloppe veel pagina’s bevat, worden alleen de eerste 20 pagina’s in rekening gebracht. De overige pagina’s zijn kosteloos.

Desgewenst filteren wij reclame er (kosteloos) voor je uit, zodat je daar geen kosten aan hebt.

Tip: Heb je meer dan gemiddeld veel post, bijvoorbeeld omdat je bewindvoerder bent? Neem dan even contact met ons op, want dan kunnen we jou een speciaal gereduceerd tarief aanbieden.

Bereken jouw maandelijkse post kosten

Met onze Tariefcalculator bereken je jouw maandelijkse post kosten.

Vertel ons jouw wensen en ontdek:

Vragen en antwoorden m.b.t. het scannen van post

Wat kost het scannen van post?2020-01-12T00:57:17+01:00

De prijs van een scan is slechts € 0,65. Voor een compleet overzicht kun je kijken op de tarievenpagina. Scannen is de meest gekozen en voordeligste optie en heeft de voorkeur van ruim 70% van onze klanten.

Wat gebeurt er wanneer er een bankpas of pincode voor mij ontvangen wordt?2019-05-13T13:28:45+02:00

PriPost opent geen enveloppen waarvan een vermoeden bestaat dat er een bankpas of creditcard in zit. In dit geval scannen wij de enveloppe en geven jou hiervan bericht. Ook enveloppen met pincodes – met een afwijkend formaat en indeling – worden door ons niet geopend. Ook niet als je ons hier nadrukkelijk om verzoekt. Deze enveloppen sturen wij alleen ongeopend door.

Kan ik reclame uitsluiten van het scannen?2019-05-13T13:30:36+02:00

Bij het instellen van jouw Postbox kun je aangeven of je geadresseerde reclame verwerkt wilt hebben. Indien je dit wenst, scannen wij ook de reclame. Zo niet, dan zullen wij de reclame er gratis voor je uitfilteren en vernietigen.

Kan ik na het scannen de originelen nog toegestuurd krijgen per post?2019-04-28T17:48:57+02:00

Ja, dit is mogelijk. Je bepaalt zelf wat wij met de originele documenten moeten doen na het scannen. Voor de meeste klanten vernietigen wij de post na het scannen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de originelen periodiek doorgestuurd te krijgen.

Kan ik eerst de enveloppe laten scannen voordat hij wordt geopend?2019-04-28T17:47:37+02:00

Ja, dit is zeker mogelijk. Wij kunnen eerst de enveloppe scannen, zodat je per enveloppe kunt aangeven of je deze geopend en gescand, ongeopend doorgestuurd of ongeopend vernietigd wilt hebben.

Ik vind het een raar idee dat post door vreemden wordt geopend2019-05-13T17:48:59+02:00

Wij kunnen ons dat heel goed voorstellen. Post kan privé informatie bevatten waarvan je niet wilt dat anderen dit zien. PriPost heeft zijn procedures zo ingericht dat post niet gelezen wordt door de medewerkers. Het scannen gebeurt in een geautomatiseerd proces. Zelfs de enveloppen worden in 98% van de gevallen geautomatiseerd geopend.

Daarnaast heeft iedere medewerker verplicht een VOG en wordt scanpost altijd verwerkt door twee medewerkers, zodat er controle is.

Hoe weet PriPost dat iets reclame is?2019-07-14T16:50:41+02:00

Vaak is dat heel duidelijk, bijvoorbeeld een Makro folder. Wanneer wij twijfelen of iets reclame is, sturen we je eerst een omslagscan. Je kunt dan zelf bepalen wat er met de inhoud moet gebeuren. Wij kunnen het scannen, doorsturen of vernietigen. Sortering op reclame vindt plaats voordat de enveloppe is geopend.

Hoe vernietigt PriPost de originele documenten na het scannen?2019-05-13T13:27:46+02:00

Standaard vernietigen wij jouw post volgens de DIN Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten. Op verzoek is het ook mogelijk de post te vernietigen volgens de DIN Klasse-5: Geheime documenten. Meer informatie over deze normen vind je op nl.wikipedia.org/wiki/Papiervernietiger. Het vernietigen van de originelen na het scannen volgens de standaard methode, is bij scanoptie 1 gratis.

Hoe gaat het scannen van mijn post in z’n werk?2020-01-12T13:04:41+01:00

Je kunt ervoor kiezen dat wij al jouw post openen en scannen, of dat wij eerst de enveloppe scannen zodat je per stuk kunt aangeven of wij deze wel/niet mogen openen. Op de dag van ontvangst wordt de post gescand en als PDF bestand geüpload in het klantenportaal.
Je bepaalt vervolgens ook wat wij moeten doen met de originelen. Je kunt deze alsnog, bijvoorbeeld 1 x per maand, doorgestuurd krijgen of wij kunnen deze zorgvuldig voor je vernietigen (Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten).

Ga naar de bovenkant