Hier ben je nu:Home/Informatie/Post scannen
Post scannen2020-05-14T13:28:50+01:00
SCANS VIA ONLINE INBOX EN 'SLIMME' MAPPEN
SCANS VIA ONLINE INBOX EN 'SLIMME' MAPPEN

Post scannen

We leven in een digitale wereld dus het is niet vreemd dat de meeste klanten van PriPost (ruim 70%) hun post door ons laten scannen (voor ca 25% sturen we de post door en voor 5% bewaren we de post en sturen het op afroep door).

Hoe werkt het?

Zodra wij post voor jou ontvangen, scannen wij eerst de enveloppe of we maken deze direct open om de inhoud te scannen. Dit is afhankelijk van jouw wensen.
De scan wordt vervolgens zichtbaar in het klantenportaal. Eén van de voordelen van scannen, is dat je veelal op dezelfde dag je post beschikbaar hebt, ongeacht waar je verblijft. Zodra jouw post bij ons binnenkomt, wordt deze namelijk direct gescand. Een ander voordeel is dat je jouw post netjes digitaal kunt archiveren en dat scheelt een hoop tijd en werk!

Post scannen heeft verschillende primaire opties:

  • Alle post direct openen en scannen

  • Eerst een enveloppe scan en per enveloppe vervolghandeling bepalen

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een scan zijn slechts € 0,55.

In het geval een enveloppe veel pagina’s bevat, worden alleen de eerste 20 pagina’s in rekening gebracht. De overige pagina’s zijn gratis.

Desgewenst filteren wij reclame er (kosteloos) voor je uit. Het is ook mogelijk dat PriPost aangetekende post en/of pakketten voor je aanneemt. Klik hier voor een compleet overzicht van alle tarieven.

Scan opties

De meeste klanten kiezen ervoor om direct alle post te openen, te scannen en de originelen te vernietigen. Dit is de voordeligste optie omdat er dan geen enveloppescan, vernietigingskosten en/of doorstuur kosten worden berekend.

Scan opties

Vragen en antwoorden m.b.t. het scannen van post

Hoe weet PriPost dat iets reclame is?2019-07-14T16:50:41+01:00

Vaak is dat heel duidelijk, bijvoorbeeld een Makro folder. Wanneer wij twijfelen of iets reclame is, sturen we je eerst een omslagscan. Je kunt dan zelf bepalen wat er met de inhoud moet gebeuren. Wij kunnen het scannen, doorsturen of vernietigen. Sortering op reclame vindt plaats voordat de enveloppe is geopend.

Kan ik reclame uitsluiten van het scannen?2019-05-13T13:30:36+01:00

Bij het instellen van jouw Postbox kun je aangeven of je geadresseerde reclame verwerkt wilt hebben. Indien je dit wenst, scannen wij ook de reclame. Zo niet, dan zullen wij de reclame er gratis voor je uitfilteren en vernietigen.

Wat gebeurt er wanneer er een bankpas of pincode voor mij ontvangen wordt?2019-05-13T13:28:45+01:00

PriPost opent geen enveloppen waarvan een vermoeden bestaat dat er een bankpas of creditcard in zit. In dit geval scannen wij de enveloppe en geven jou hiervan bericht. Ook enveloppen met pincodes – met een afwijkend formaat en indeling – worden door ons niet geopend. Ook niet als je ons hier nadrukkelijk om verzoekt. Deze enveloppen sturen wij alleen ongeopend door.

Hoe gaat het scannen van mijn post in z’n werk?2020-01-12T13:04:41+01:00

Je kunt ervoor kiezen dat wij al jouw post openen en scannen, of dat wij eerst de enveloppe scannen zodat je per stuk kunt aangeven of wij deze wel/niet mogen openen. Op de dag van ontvangst wordt de post gescand en als PDF bestand geüpload in het klantenportaal.
Je bepaalt vervolgens ook wat wij moeten doen met de originelen. Je kunt deze alsnog, bijvoorbeeld 1 x per maand, doorgestuurd krijgen of wij kunnen deze zorgvuldig voor je vernietigen (Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten).

Kan ik eerst de enveloppe laten scannen voordat hij wordt geopend?2019-04-28T17:47:37+01:00

Ja, dit is zeker mogelijk. Wij kunnen eerst de enveloppe scannen, zodat je per enveloppe kunt aangeven of je deze geopend en gescand, ongeopend doorgestuurd of ongeopend vernietigd wilt hebben.

Ik vind het een raar idee dat post door vreemden wordt geopend2019-05-13T17:48:59+01:00

Wij kunnen ons dat heel goed voorstellen. Post kan privé informatie bevatten waarvan je niet wilt dat anderen dit zien. PriPost heeft zijn procedures zo ingericht dat post niet gelezen wordt door de medewerkers. Het scannen gebeurt in een geautomatiseerd proces. Zelfs de enveloppen worden in 98% van de gevallen geautomatiseerd geopend.

Daarnaast heeft iedere medewerker verplicht een VOG en wordt scanpost altijd verwerkt door twee medewerkers, zodat er controle is.

Hoe vernietigt PriPost de originele documenten na het scannen?2019-05-13T13:27:46+01:00

Standaard vernietigen wij jouw post volgens de DIN Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten. Op verzoek is het ook mogelijk de post te vernietigen volgens de DIN Klasse-5: Geheime documenten. Meer informatie over deze normen vind je op nl.wikipedia.org/wiki/Papiervernietiger. Het vernietigen van de originelen na het scannen volgens de standaard methode, is bij scanoptie 1 gratis.

Wat kost het scannen van post?2020-01-12T00:57:17+01:00

De prijs van een scan is slechts € 0,55. Voor een compleet overzicht kun je kijken op de tarievenpagina. Scannen is de meest gekozen en voordeligste optie en heeft de voorkeur van ruim 70% van onze klanten.

Kan ik na het scannen de originelen nog toegestuurd krijgen per post?2019-04-28T17:48:57+01:00

Ja, dit is mogelijk. Je bepaalt zelf wat wij met de originele documenten moeten doen na het scannen. Voor de meeste klanten vernietigen wij de post na het scannen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de originelen periodiek doorgestuurd te krijgen.