Een postadres voor particulieren

Een veel gehoorde reden van particulieren is bescherming van persoonsgegevens, oftewel: privacy. Ben je vaak online actief, maar wil je niet overal je privéadres achterlaten? Dan biedt een alternatief postadres een uitkomst.

Een andere reden is gemak, bijvoorbeeld omdat je jouw post voortaan digitaal ontvangt, via een app. Dat maakt dat je niet thuis hoeft te zijn om je post in te zien. Super fijn wanneer je bijvoorbeeld voor langere tijd op reis bent of gewoon überhaupt niet veel thuis bent. Ook wanneer je geen vaste woonplek hebt is dat dus een praktische oplossing.

In veel gevallen kun je op een alternatief postadres ook pakketten ontvangen. Daardoor hoef jij niet steeds thuis te zijn om het pakket in ontvangst te nemen en dat scheelt een hoop gedoe.

Een postadres voor bedrijven

Het huren van een postadres is bij bedrijven al veel langer bekend. Voorheen werd vaak gebruik gemaakt van de traditionele postbus van PostNL, maar gelukkig is daar tegenwoordig een goedkoper en praktischer alternatief voor.

Voor kleine ondernemers of ZZP’ers is de belangrijkste reden om een postadres te huren meestal het scheiden van zaken en privé. Zeker wanneer je vanuit huis werkt of geen vast kantoor hebt. Het is gewoon niet veilig om overal je privéadres te communiceren en dat los je grotendeels op met een (zakelijk) postadres.

Een andere, veel gehoorde reden van bedrijven is efficiëntie door digitalisering. In plaats van zelf alle post op te halen, te openen en te scannen, is het gewoon veel slimmer om alles direct digitaal aangeleverd te krijgen. De hoeveelheid post is de afgelopen jaren sterk afgenomen, waardoor het niet meer rendabel is om een postkamer medewerker in dienst te hebben.

Voor stichtingen en verenigingen met regelmatig wisselend bestuur zorgt een alternatief postadres ervoor dat het postadres nooit meer hoeft te wijzigen.

Een postadres huren, waarom en hoe

Hoe werkt een alternatief postadres

Het waarom is inmiddels wel duidelijk, maar hoe werkt het dan eigenlijk, zo’n alternatief postadres?
Het is heel simpel: in plaats dat je jouw eigen adres gebruikt als postadres, gebruik je een ander adres. Dat andere adres huur je bij een bedrijf en geef je door aan al je relaties, vrienden, instanties, op websites, etc. Voortaan zal jouw post dus binnenkomen op dat andere adres.

En hoe komt de post dan uiteindelijk bij jou terecht?
Dat is afhankelijk van het bedrijf waar je het postadres huurt. Bij sommige bedrijven moet je de post zelf ophalen, maar dat is eigenlijk een beetje ouderwets..:-) De meeste bedrijven sturen de post fysiek (dus per post) naar je door en/of ze scannen de post.

Er zijn niet veel aanbieders die een postadres aanbieden in Nederland en het niveau van dienstverlening verschilt behoorlijk. Wees dus kritisch wanneer je een keuze maakt, want het gaat immers om jouw post.

Waarom een postadres huren bij PriPost

PriPost bestaat ruim 10 jaar, heeft klanten in meer dan 88 landen en is 100% gericht op het ontvangen en verwerken van post. Via het online klantenportaal regel je eenvoudig al je postzaken en geef je aan hoe jouw post verwerkt moet worden. Naast de standaard opties van doorsturen of scannen, kunnen ook pakketten en aangetekende post voor jou worden aangenomen. Nog een voordeel; reclame wordt er kosteloos voor je uit gefilterd wanneer je dit wilt.

En heb je een vraag of een speciaal verzoek? Met PriPost kun je mailen, chatten of bellen en je krijgt altijd een persoonlijke service. Kijk maar op de reviews van Webwinkelkeur.

PriPost is de goedkoopste aanbieder in de markt. Je huurt namelijk al een Postbox voor slechts € 5,95 per maand. Daarbij komen de kosten voor het verwerken van de post. Kijk op de tarieven pagina voor het volledige overzicht van de kosten.

Een postadres huren, waarom en hoe

Hoe kun je een postadres aanvragen bij PriPost

Het aanvragen van een postadres, oftewel een Postbox, is zo geregeld bij PriPost. Binnen een paar minuten heb je jouw nieuwe postadres, zodat je deze direct kunt communiceren naar al je relaties. Je kiest zelf jouw unieke Postboxnummer dat bestaat uit een letter en een cijfer.

En besluit je op een gegeven moment je Postbox niet meer nodig te hebben? Het opzeggen gaat net zo gemakkelijk als het aanvragen. En je hoeft niet bang te zijn voor lange contracten want de opzegtermijn is slechts 1 kalendermaand.