Een postadres voor particulieren

Een veel gehoorde reden van particulieren om een alternatief adres te nemen, is bescherming van persoonlijke gegevens, oftewel: privacy. Ben je vaak online actief, maar wil je niet overal je privéadres achterlaten? Dan biedt een alternatief postadres een uitkomst.

Een andere reden is gemak, bijvoorbeeld omdat je jouw post voortaan digitaal ontvangt, via een app. Dat maakt dat je niet thuis hoeft te zijn om je post in te zien. Super fijn wanneer je bijvoorbeeld voor langere tijd op reis bent of gewoon überhaupt niet veel thuis bent. Ook wanneer je geen vaste woonplek hebt is dat dus een praktische oplossing.

In veel gevallen kun je op een alternatief postadres ook pakketten ontvangen. Daardoor hoef jij niet steeds thuis te zijn om het pakket in ontvangst te nemen en dat scheelt een hoop gedoe.

Een postadres huren, waarom en hoe
Een postadres huren, waarom en hoe

Een postadres voor bedrijven

Het huren van een postadres is bij bedrijven al veel langer bekend. Voorheen werd vaak gebruik gemaakt van de traditionele postbus van PostNL, maar gelukkig is daar tegenwoordig een goedkoper en praktischer alternatief voor.

Voor kleine ondernemers of ZZP’ers is de belangrijkste reden om een postadres te huren meestal het scheiden van zaken en privé. Zeker wanneer je vanuit huis werkt of geen vast kantoor hebt. Het is gewoon niet veilig om overal je privéadres te communiceren en dat los je grotendeels op met een (zakelijk) postadres. Tevens geeft een alternatief adres vaak een meer professionele en zakelijke uitstraling

Een andere, veel gehoorde reden van bedrijven is efficiëntie door digitalisering. In plaats van zelf alle post op te halen, te openen en te scannen, is het veel slimmer om alles direct digitaal aangeleverd te krijgen. Omdat de hoeveelheid post de afgelopen jaren sterk is afgenomen, is het niet meer rendabel om een postkamer medewerker in dienst te hebben. Wanneer de post direct digitaal binnenkomt, is dat ook niet meer nodig.

Voor stichtingen en verenigingen met een regelmatig wisselend bestuur zorgt een alternatief postadres ervoor dat het postadres nooit meer hoeft te wijzigen.

Hoe werkt een alternatief postadres

Het waarom is inmiddels wel duidelijk, maar hoe werkt het dan eigenlijk, zo’n alternatief postadres?
Het is heel simpel: in plaats dat je jouw eigen adres gebruikt als postadres, gebruik je een ander adres. Dat andere adres huur je bij een bedrijf en geef je door aan al je relaties, vrienden, instanties, op websites, etc. Voortaan zal jouw post dus binnenkomen op dat andere adres.

En hoe komt de post dan uiteindelijk bij jou terecht?
Dat is afhankelijk van het bedrijf waar je het postadres huurt. Bij sommige bedrijven moet je de post zelf ophalen, maar dat is eigenlijk een beetje ouderwets..:-) De meeste bedrijven sturen de post fysiek (dus per post) naar je door en/of ze scannen de post.

Er zijn niet veel aanbieders die een postadres aanbieden in Nederland en het niveau van dienstverlening verschilt behoorlijk. Wees dus kritisch wanneer je een keuze maakt, want het gaat immers om jouw post.

post ergens anders ontvangen
Een postadres huren, waarom en hoe

Een postadres huren bij PriPost

PriPost bestaat 15 jaar, heeft klanten in meer dan 128 landen en is 100% gericht op het ontvangen en verwerken van post. Via het beveiligde online klantenportaal regel je eenvoudig al je postzaken en geef je aan hoe jouw post verwerkt moet worden. Naast de standaard opties van doorsturen of scannen kun je eventueel per envelop bepalen wat ermee moet gebeuren. Een ander voordeel is dat reclame er kosteloos voor je uit gefilterd wordt wanneer je dit wilt.

Met de handige PriPost app ontvang je jouw post op je mobiele telefoon. Zodra een nieuw poststuk klaar staat, krijg je een push-notificatie en kun je het document direct lezen, archiveren of doorsturen. Zo heb je altijd en overal inzage in je post en mis je nooit meer belangrijke stukken.

En heb je een vraag of een speciaal verzoek? De klantenservice van PriPost is goed bereikbaar via e-mail, live chat of telefoon en je krijgt altijd een persoonlijke service. Kijk maar op de reviews van Webwinkelkeur.

Ondanks de hoge kwaliteit en service, is PriPost de goedkoopste aanbieder in de markt. Je huurt namelijk al een Postbox voor slechts € 5,95 per maand. Daarbij komt een klein bedrag voor het verwerken van de post, waarover je meer leest op de tarieven pagina.

Hoe vraag je een postadres aan bij PriPost

Het aanvragen van een postadres, oftewel een Postbox, is zo geregeld bij PriPost. Binnen een paar minuten is jouw nieuwe postadres beschikbaar, zodat je deze direct kunt communiceren naar al je relaties. En wil je het adres ook gebruiken voor het KvK handelsregister? Bekijk dan deze pagina die uitleg geeft hoe je met een postadres van PriPost jouw privéadres als Eenmanszaak kunt afschermen. Zo heeft PriPost al heel veel ondernemers geholpen aan meer privacy en gemoedsrust.

En besluit je op een gegeven moment je Postbox niet meer nodig te hebben? Het opzeggen gaat net zo gemakkelijk als het aanvragen. Je hoeft niet bang te zijn voor lange contracten want de opzegtermijn is slechts 1 kalendermaand.