Een zakelijk postadres en postverwerking voor bewindvoerders

Herken je dit? Nadat je eerst langs de postbus moest rijden om de post op te halen, stort je de stapel enveloppen op je bureau om de boel uit te zoeken. Eerst alles per cliënt ordenen, dan alle enveloppen open maken, vervolgens alles scannen, dan alle documenten digitaal ordenen…En zo vliegt de tijd voorbij.

Hoe heerlijk zou het zijn als je die post helemaal niet meer zelf hoeft te verwerken? Bewindvoerders die al werken met PriPost besparen zeeën van tijd en hebben altijd een opgeruimd bureau.

Hoe?
Omdat ze de fysieke post helemaal niet meer zien en daar zelf dus ook niets aan hoeven doen. Alles komt netjes digitaal binnen en kan vervolgens vlot worden verwerkt.

PriPost biedt een oplossing speciaal voor bewindvoerders

Met een Postbox van PriPost heb je een vast postadres waar alle post van jouw cliënten naartoe gestuurd kan worden. PriPost scant de post meerdere keren per week en de documenten worden direct geüpload in jouw online klantenportaal. Daar kun je de documenten eenvoudig per cliënt organiseren of je kunt alles downloaden voor verdere verwerking in een ander pakket, zoals OnView. Reclame filteren we er kosteloos uit en het is ook mogelijk om van bepaalde stukken het origineel doorgestuurd te krijgen.

Speciale tarieven en afspraken

Inmiddels heeft PriPost veel ervaring in het verwerken van post voor bewindvoerders. We weten dat de hoeveelheid post soms flink kan oplopen en daarom bieden we een speciaal laag tarief. Gemiddeld liggen de kosten tussen de € 4,- en € 5,- per cliënt per maand.

Naast een speciaal tarief, krijgen bewindvoerders ook een speciale behandeling. Zo zijn er specifieke functionaliteiten in het klantenportaal gebouwd, op verzoek van bewindvoerders. Ook krijgt post van bewindvoerders voorrang, omdat we weten dat er soms stukken van de rechtbank bij zitten waar een tijdsdruk op staat. We denken altijd mee in hoe we onze dienstverlening nog beter aan kunnen laten sluiten op jouw behoefte!

Afschermen van je privéadres

Werk je als bewindvoerder vanuit huis maar wil je liever niet dat cliënten weten waar je woont?

Heel begrijpelijk! Wij waren laatst bij een bewindvoerder op bezoek die het weekend daarvoor twee grote stenen door zijn ruit had gekregen… Door het postadres van PriPost te gebruiken, scherm je al een groot deel van je privéadres af. Je kunt het postadres immers communiceren op je website, visitekaartjes, etc.

Wanneer je 100% afscherming wilt, kun je via PriOffice het adres ook gebruiken als vestigingsadres voor je bedrijf bij de KvK. Dan ben je er zeker van dat niemand je privéadres kan achterhalen. En er zit nog een ander voordeel aan PriOffice. Want als je een keer een cliënt persoonlijk wilt ontvangen dan kun je dat doen op één van de kantoorlocaties die PriOffice beschikbaar heeft. Dit zijn allemaal representatieve kantoren waar je zowel een flexplek als een vergaderruimte kunt huren. Kijk voor meer informatie op www.prioffice.eu.

Privacy en beveiliging

Privacy

PriPost hecht veel waarde aan privacy en we doen er alles aan om de gegevens van onze klanten optimaal te beveiligen. Zo is het klantenportaal met een tweestaps-verificatie beveiligd en worden alle documenten versleuteld opgeslagen. Wij voldoen volledig aan de AVG en we helpen onze klanten de betekenis en het belang van de AVG te begrijpen. Klik hier voor meer informatie omtrent de AVG.

PriPost deelt geen gegevens van haar klanten met derden, overeenkomstig onze algemene voorwaarden en privacy reglement. Post wordt door ons uitermate zorgvuldig behandeld en werknemers zijn gecontroleerd en in het bezit van een VOG. PriPost verzorgt voor duizenden klanten uit meer dan 50 verschillende landen de post waaronder advocaten, juristen, bewindvoerders, bekende Nederlanders, makelaars en vele grote en kleine ondernemingen. Indien gewenst en/of noodzakelijk is het mogelijk een geheimhoudingsverklaring te laten opmaken.

Bijkomende voordelen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar met een postadres van PriPost, hoeft je zakelijke postadres nooit meer te wijzigen. Stel je gaat een keer verhuizen of voor langere tijd naar het buitenland; geen probleem! Je postadres blijft immers ongewijzigd en via het online portaal heb je altijd en overal inzage in de post.

Andere bewindvoerders gingen je voor

De belangrijkste reden voor mij om klant te worden bij PriPost, was dat ik tijd wilde besparen in het verwerken van de post van mijn cliënten. Ik heb geen tijd noch zin om de post op te halen en zelf alles in te scannen en door PriPost krijg ik alles gelijk digitaal binnen, wat het zeer efficiënt maakt. Mijn bureau is altijd opgeruimd en gelukkig liggen er geen stapels enveloppen!

De persoonlijke service van PriPost is super, ik word altijd direct geholpen en er wordt meegedacht in oplossingen. Op mijn verzoek is er bijvoorbeeld een specifieke functie aan het klantenportaal toegevoegd. Ik denk persoonlijk dat iedere bewindvoerder klant zou moeten worden van PriPost, in ieder geval diegenen die efficiënt met hun tijd om willen gaan. Ik zeg weleens dat er nog steeds bewindvoerders zijn die de afwas doen met de hand, terwijl ze weten dat er nu afwasmachines bestaan!

Frans van den Broek, Bewindvoerder Rappórt

Rapport bewindvoerders maakt gebruik van PriPost

Mijn ervaringen zijn heel positief en door de komst van het online klantenportaal is het nog vele malen beter geworden. Het fijne is dat ik mijn privéadres op deze manier heb afgeschermd en dat ik de deur niet uit hoef om mijn post te halen.

Alle post komt netjes digitaal binnen en via het portaal kan ik alles overzichtelijk ordenen. Wanneer ik een vraag heb, word ik altijd vlot en vriendelijk geholpen aan de telefoon of via de mail.

De tarieven zijn eerlijk en de service is heel goed. Ik zou deze dienst zeker aanbevelen aan andere bewindvoerders want het biedt een hoop gemak.

Dhr. Linnenbank, Budgetbeheer & Bewindvoering te Helmond

Jaap Linnenbank maakt gebruik van PriPost

Voor mij biedt PriPost een ideale oplossing, want hun dienstverlening zorgt ervoor dat ik de post van mijn cliënten op orde heb, zonder dat ik daar zelf veel tijd in hoef te steken. Als ik PriPost niet zou hebben, zouden er waarschijnlijk stapels post op mijn bureau liggen en nu is alles netjes digitaal snel georganiseerd.

Wat ik prettig vind, is dat ik nooit meer de deur uit hoef om mijn post te halen en mijn adres is op deze manier afgeschermd. Tevens is dit goedkoper dan zelf iemand inhuren om alle post te scannen. Een bijkomend voordeel is dat ik in de tussenliggende tijd zelf een paar keer ben verhuisd, maar mijn postadres blijft altijd gelijk. Ik hoef dus nooit meer mijn relaties in te lichten en dat scheelt een hoop gedoe

Kirsten van Hall, Professioneel mentor bij ZorgEven

ZorgEven maakt gebruik van PriPost