De nieuwe KvK regeling: Wat is er veranderd?

De Kamer van Koophandel biedt vanaf nu de mogelijkheid om jouw woonadres af te schermen, in het Handelsregister. Dat is goed nieuws voor alle ondernemers die meer privacy willen en een meer professionele uitstraling.

Tip: je kunt jouw nieuwe postadres bij de Kamer van Koophandel doorgeven via Mijn eenmanszaak of via Gegevens wijzigen.

Maar liefst 90% van de zzp’ers gebruikt het woonadres als vestigingsadres voor het bedrijf. Dat betekent dat in het Handelsregister het woonadres staat geregistreerd. Zo’n 40% van de zelfstandigen vindt het geen fijn idee dat hun adresgegevens daarmee openbaar zijn. Dat begrijpen we. En ook de Tweede Kamer is van mening dat dit anders moet. Zeker omdat ruim de helft van alle ZZP’ers regelmatig overlast ervaart.

Vooruitlopend op nieuwe wetgeving

Er komt nieuwe wetgeving aan die dit gaat aanpakken. Vooruitlopend op die wetgeving heeft de overheid de Kamer van Koophandel gevraagd om hier alvast mee aan de slag te gaan.

Concreet biedt de KvK de mogelijkheid om het woonadres af te schermen uit het Handelsregister. Hiervoor moet je aan een paar voorwaarden voldoen.

Welke voorwaarden stelt de Kamer van Koophandel?

De KvK biedt de mogelijkheid om jouw woonadres af te schermen als:

  • Je een eenmanszaak hebt (dat geldt voor bijna alle zzp’ers)
  • Je een ander postadres hebt dan jouw woonadres

Dit betekent concreet dat je alleen een ander postadres hoeft te registreren, om jouw woonadres uit het Handelsregister te houden.

Dit heb je nodig: postadres bij PriPost

Een postadres registreer je bij PriPost al voor € 5,95 per maand. We zijn de nummer 1 postverwerker, met ruim 13 jaar ervaring en wereldwijd duizenden tevreden klanten.

Bij ons registreer je een representatief postadres, waarmee je voldoet aan de eisen van de Kamer van Koophandel. Bovendien sturen we de post fysiek of digitaal naar je door, en regel je alles eenvoudig online in het PriPortal of de app. Jouw postadres is na registratie meteen beschikbaar, en je zit natuurlijk niet vast aan lange contracten. Uit het portal download je de Huurovereenkomst Postadres en die stuur je naar de KvK als bewijs. That’s it!

Tip: onze pagina postadres wijzigen bij de KvK legt precies uit welke stappen je moet doorlopen

Meer privacy en professionele uitstraling

Dus wil je als zzp’er meer privacy of gaat het je om de professionele uitstraling? Wat de reden ook is. Wij begrijpen dat je jouw woonadres wilt afschermen uit het Handelsregister. Daar helpen we je graag bij. Lees meer over deze en andere voordelen van onze Postbox.

Bereken jouw maandelijkse post kosten

Met onze Tariefcalculator bereken je jouw maandelijkse post kosten.

Vertel ons jouw wensen en ontdek: