Postadres aanvragen2022-03-02T11:08:55+01:00

Postadres aanvragen

Een postadres aanvragen is bij PriPost heel eenvoudig en binnen een paar minuten geregeld. Je hebt gelijk je nieuwe postadres beschikbaar die je zowel zakelijk als privé kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om jouw bedrijf een professionele uitstraling te geven of om meer privacy te hebben. En heel handig als je langere tijd in het buitenland verblijft of daar regelmatig langere perioden naartoe moet. Zodat je wel gewoon een Nederlands postadres hebt en je post kunt blijven ontvangen.

Tip: een postadres aanvragen? Dat is bij ons meer dan wat je kent van een traditionele postbus. Je hoeft jouw post namelijk niet op te komen halen. Die kunnen we meteen voor je scannen, doorsturen of zelfs bewaren en daarna fysiek aan je doorsturen. Waarbij we de ongeadresseerde reclame er meteen voor je uitfilteren, zodat je daar geen last meer van hebt.

Benieuwd hoe dat werkt als je een postadres wilt aanvragen of huren? We leggen je uit hoe eenvoudig het aanvragen is en op welke manier je er gebruik van kunt maken. Zowel zakelijk als particulier, voor maar € 5,95 per maand.

post-digitaal-ontvangen

Zakelijk en particulier

Benieuwd hoe anderen een postadres huren? We zetten de zakelijke en particuliere mogelijkheden voor je op een rij:

  • Zakelijk
    Een zakelijk postadres aanvragen? De makkelijkste manier om jouw klanten, leveranciers en andere relaties een adres op te geven dat anders is dan jouw privéadres. Waar ze hun offertes, documentatie en bijvoorbeeld facturen naartoe kunnen sturen. Voor een professionele indruk en om zaken en privé eenvoudig gescheiden te houden. Terwijl je altijd op de hoogte bent, omdat de zakelijke post die je ontvangt voortaan gewoon digitaal beschikbaar is.
  • Particulier
    Langere tijd op reis, geen vast adres in Nederland of wil je liever niet overal jouw privéadres bekend maken? Wat de reden ook is, je kunt particulier een postadres huren en daar voortaan jouw post naartoe laten sturen. Zodat je die vanuit huis en zelfs vanaf de andere kant van de wereld digitaal kunt bekijken. Om niets te hoeven missen en andersom niet jouw privéadres te hoeven delen.

Let op: je kunt ons postadres helaas niet gebruiken als woon- of briefadres bij de gemeente. Daar gelden andere voorwaarden voor, waar we niet in kunnen voorzien.

Houd zaken en privé gescheiden

Veel ZZP’ers en andere ondernemers houden privé en zaken het liefst zo goed mogelijk gescheiden. Dat doen ze bijvoorbeeld door een postadres te huren. Waardoor je gewoon een officieel adres kunt opgeven voor de post, ook bij de Kamer van Koophandel. Zonder dat dit ook jouw privéadres is, waardoor klanten niet ineens voor de deur staan. En waardoor je tussen de privépost geen zakelijke brieven, facturen of bijvoorbeeld belastingaanslagen vindt.

In plaats daarvan kun je privé en zaken heel makkelijk uit elkaar houden, met ons moderne alternatief voor de traditionele postbus. Door een postadres aan te vragen en daar voortaan alle fysieke post naartoe te laten sturen. Die jij digitaal kunt bekijken, vanuit het portal door bij ons in te loggen. Zodat je geen brief meer hoeft te missen en die aan de andere kant toch niet bij jou op de mat hoeft te vallen.

En heb je een andere reden om zakelijk een postadres aan te vragen? Wij gaan er voor je mee aan de slag en leggen je graag uit over onze mogelijkheden. Door jouw post te scannen en digitaal beschikbaar te maken. Of door het te bewaren en het je op een later moment toe te sturen. Waarmee je daar op een voordelige manier gebruik van kunt maken en je nooit meer iets hoeft te missen.

Betaling Postbox

Postadres huren: slechts € 5,95 per maand

Benieuwd wat een postadres huren in de praktijk kost? Het is goedkoper dan een postbus, omdat je er al voor € 5,95 per maand gebruik van kunt maken. Zodat het zowel zakelijk als particulier de kosten niet zijn die je tegen hoeven te houden.

Je betaalt daarnaast een klein bedrag per brief en ander poststuk dat we voor je scannen en digitaliseren. Of voor wat we aan je doorsturen, iets dat we in batches kunnen doen om je te helpen te besparen op de kosten daarvoor. Zodat je er altijd op een voordelige manier gebruik van kunt maken, om jouw post op een slimme manier te regelen.

Vanuit het buitenland en voor andere particuliere oplossingen, net als in Nederland wanneer je ZZP’er of een andere ondernemer bent. Dankzij de diverse oplossingen die we bieden, waarvoor jij een postadres kunt aanvragen. Gewoon online door je in te schrijven en er vanaf dat moment gelijk gebruik van te maken.

Postadres aanvragen: online inschrijven

Wil jij je inschrijven voor een postadres? Je kunt het eenvoudig online aanvragen, waarna wij er meteen voor je mee aan de slag gaan. Bijvoorbeeld als je jouw postadres wilt wijzigen of als je particulier of zakelijk een andere reden hebt om er gebruik van te maken.

Ben je er klaar voor om jouw Postbox aan te vragen?

Regel het eenvoudig binnen een paar minuten!

Wil je eerst nog wat meer informatie of heb je een specifieke vraag?

Bel ons, stuur een e-mail of chat met onze medewerkers via de contactpagina.

Vragen en antwoorden m.b.t. een Postbox

Wat is een geadresseerde en kan ik er meer opgeven?2019-04-14T20:03:38+02:00

Post in jouw Postbox wordt ontvangen op naam van de geadresseerde. PriPost controleert of de naam hoort bij het Postboxnummer. Dit is van belang om te voorkomen dat bij het sorteerproces post bij een verkeerd persoon terecht komt. Je kunt kosteloos vier extra geadresseerden toevoegen aan jouw lijst met geadresseerden (in totaal dus 5). Vanaf de zesde wordt een klein bedrag in rekening gebracht. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld ook post door ons laten verwerken voor je gezinsleden door hun namen als geadresseerde toe te voegen. Als je anoniem post ontvangt, kun je ook een fictieve naam opgeven. Voor zakelijke klanten kunnen dus ook meerdere bedrijfsnamen worden opgegeven.

Klachtenprocedure2022-04-02T10:52:07+02:00

Het kan altijd gebeuren dat iets niet helemaal loopt zoals gepland. Wij raden je aan om klachten altijd eerst bij ons kenbaar te maken door een email te sturen naar [email protected] en je situatie toe te lichten. PriPost zal dan proberen de klacht zo snel mogelijk op te lossen.

Wanneer de klacht niet in onderling overleg opgelost kan worden, kun je het geschil melden bij Stichting WebwinkelKeur (www.webwinkelkeur.nl), deze zal gratis bemiddelen.

Mocht er dan nog geen oplossing zijn voor het geschil, dan heb jij als Accounthouder de mogelijkheid om je klacht door Stichting GeschilOnline (www.geschilonline.com) te laten behandelen, de uitspraak hiervan is bindend en zowel PriPost als de Accounthouder stemmen in met deze bindende uitspraak. Aan het voorleggen van een geschil aan deze geschillencommissie zijn kosten verbonden die door de Accounthouder betaalt dienen te worden aan de betreffende commissie.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr.

Kan ik zelf mijn Postboxnummer uitkiezen?2019-05-13T13:22:59+02:00

Aan het begin van het aanvraagproces kies je zelf uit de lijst een letter en een nummer. Deze twee samen vormen jouw unieke Postboxnummer.

Kan ik op een later tijdstip nog wijzigingen aanbrengen in mijn aanvraag?2022-11-11T13:47:30+01:00

Ja, dit is mogelijk. Je kunt jouw instellingen op ieder moment wijzigen via het online klantenportaal. Zo is het wijzigen van bijvoorbeeld de frequentie van doorsturen of het aanpassen van jouw postadres eenvoudig gedaan. Wanneer je de primaire verwerkingsinstelling wijzigt (doorsturen, scannen of bewaren) dan gaat dit de volgende dag in en is dit alleen van toepassing op nieuwe post. Voor post die al was ontvangen, gelden nog de oude instellingen. De naam van de accounthouder  (Postboxhouder) en eventueel de bedrijfsnaam (in geval van een bedrijfsaanvraag) zijn echter niet te wijzigen, omdat daarmee de overeenkomst is aangegaan.

Is PriPost een service van PostNL?2018-10-23T17:44:21+02:00

Nee. PriPost staat volledig los van PostNL of TNT.

Is een Postbox hetzelfde als een postbus?2022-11-11T14:06:33+01:00

Nee, er zitten zelfs behoorlijke verschillen tussen. De twee grootste verschillen zijn de prijs en de manier waarop de post wordt verwerkt. Bij een postbus moet je de post zelf ophalen en bij onze Postbox wordt de post voor je verwerkt, door deze door te sturen en/of te scannen. Dat scheelt dus niet alleen een hoop geld maar ook een hoop tijd. En onze Postbox is daarmee locatie onafhankelijk, want ongeacht waar je woont, werkt of verblijft, je kunt altijd en overal je post inzien. Ook hoef je nooit meer je postadres te wijzigen.

Ik ontvang bijna geen post, waarom dan een Postbox?2019-07-14T22:56:07+02:00

Juist omdat er steeds minder fysieke post komt, is het verstandig dit professioneel uit te besteden aan een externe partij. Dit scheelt je namelijk in de kosten en in tijd! Een traditionele postbus van PostNL kost al snel honderden euro’s per jaar en daarbij komt nog de tijd die je iedere keer kwijt bent om naar de postbus te rijden (om er vervolgens achter te komen dat er helemaal geen post is of een reclame folder). PriPost biedt een moderne en flexibele oplossing waarbij je de kosten in de hand houdt, een zakelijke uitstraling hebt en privé en zaken gescheiden zijn.

Ik kan bij een instantie geen Postboxnummer vermelden. Wat zijn de gevolgen?2019-05-24T08:39:31+02:00

Hoewel zeldzaam, kan het in een enkel geval voorkomen dat het niet mogelijk is (door beperkingen in automatisering bij de betreffende instantie) om extra adresinformatie, zoals een Postboxnummer, te vermelden. De mogelijkheid voor een tweede adresregel ontbreekt dan. Je kunt als alternatief bijvoorbeeld wel het Postboxnummer in de tenaamstelling vermelden, bijv: Jan Jansen (R320). In de praktijk zien we dat dit weinig tot geen problemen oplevert. Mocht het voorkomen dat een boxnummer ontbreekt, dan zal PriPost kijken naar de bedrijfsnaam (of geadresseerde) en ervoor zorgen dat de post alsnog in de juiste Postbox terecht komt.

Meer informatie over de verschillende mogelijkheden om het boxnummer te vermelden, vind je op www.pripost.eu/boxvermelding. Let op! Bij het niet vermelden van het boxnummer worden extra verwerkingskosten per poststuk in rekening gebracht. Deze kosten worden niet berekend wanneer je ons hebt laten weten dat vermelding echt niet mogelijk is en wij dit hebben kunnen controleren. Op dit moment zijn bij ons alleen de verhuisservice van PostNL en Waternet bekend. Heb je nog een instantie gevonden waarbij je tegen hetzelfde probleem aanloopt? Dan vernemen wij dit graag en kunnen wij na controle dit toevoegen aan de lijst.

Ik heb geen email ontvangen met de bevestiging. Wat nu?2019-05-13T13:22:11+02:00

Het kan zijn dat deze niet door de spamfilter is gekomen, dus kijk in de spammap/ongewenste post ter controle. Kun je de mail ook daar niet vinden? Neem dan contact met ons op.

Hoe vraag ik een Postbox aan?2019-05-13T13:24:39+02:00

De procedure is eenvoudig:

  1. Klik op ‘direct aanvragen’ en kies vervolgens een letter en een nummer, samen vormt dit jouw unieke Postboxnummer
  2. Vul de gevraagde gegevens in en controleer deze
  3. Na jouw akkoord kun je de overeenkomst digitaal ondertekenen

Na de aanvraag kun je jouw nieuwe postadres direct communiceren naar al jouw relaties. Je kunt je Postbox ook direct instellen met jouw persoonlijke voorkeuren voor wat betreft de postverwerking. Dit gaat allemaal heel gemakkelijk via het online klantenportaal.

Hoe noteren mijn relaties mijn postadres?2019-04-14T19:58:04+02:00

Klik hier voor meer informatie over de notering van jouw adres.

Herroepingsrecht2022-09-28T00:29:16+02:00

Het kan gebeuren dat je kort nadat je de aanvraag voor een Postbox hebt gedaan, je toch bedenkt. Dat is geen probleem, want voor consumenten (dus niet voor bedrijven) hanteren wij de wettelijke afkoelingsperiode van 14 dagen. Oftewel; een consument heeft het recht de aanvraag tot 14 dagen na het moment van de aanvraag zonder opgave van reden te annuleren. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via [email protected]. Wij zullen vervolgens de eventueel in rekening gebrachte kosten crediteren en het bedrag in je depot terugstorten via onze service payment providor.

Heb ik een klantnummer bij PostNL nodig?2018-11-17T10:34:43+01:00

Nee, PriPost staat helemaal los van PostNL.

Ga naar de bovenkant