Het Postboxnummer correct noteren of vermelden is belangrijk!

Je Postboxnummer correct noteren is essentieel voor ons om jouw post vlot en correct te verwerken. PriPost sorteert de post op Postboxnummer, omdat dat nummer voor iedere klant uniek is. Daarom is het belangrijk dat de bedrijven en relaties die post naar jou toesturen het boxnummer vermelden in het adres. Wanneer het Postboxnummer ontbreekt zijn we genoodzaakt de post op naam (geadresseerde) te sorteren. Dit brengt echter aanzienlijk meer werk met zich mee, waardoor we genoodzaakt zijn extra kosten in rekening te brengen per poststuk waarbij het boxnummer ontbreekt.

Postbox vermelding niet mogelijk?

Wanneer het niet mogelijk is een Postboxnummer te vermelden, vanwege geautomatiseerde systemen, dan rekenen we hier geen extra kosten voor. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de verhuisservice van PostNL. Deze werkt alleen met de invoer van een postcode en huisnummer en staat geen extra veld toe.

Bedrijven waarbij het (nog) niet mogelijk is om een Postboxnummer te vermelden

  • Verhuisservice PostNL
  • Waternet

Heb je zelf een instantie gevonden waar dit niet mogelijk is? Dan vernemen we het graag. Wanneer dit aantoonbaar het geval is zullen wij dit bedrijf toevoegen aan deze lijst en worden er geen extra kosten berekend bij de sortering zonder Postboxnummer.

Vermelding Postboxnummer bij de Kamer van Koophandel

postboxnummer correct noteren

Wanneer je als bedrijf, vereniging of stichting het correspondentieadres wilt wijzigen bij de KvK, gebruik dan één van onze kantooradressen met als aanvulling “UNIT” + jouw boxnummer (als voorbeeld Unit P365). Gebruik dus niet het veld toevoeging maar het veld Aanvulling.

Voor het wijzigen van het correspondentie adres bij de Kamer van Koophandel heb je een Huurovereenkomst Postadres nodig van PriPost. Deze kun je eenvoudig aanmaken en downloaden vanuit het PriPortal (bij het dashboard).

Let op: Met deze Huurovereenkomst Postadres kun je alleen je correspondentieadres wijzigen en dus niet jouw vestigingsadres. Voor het aanpassen van een vestigingsadres heb je een huurovereenkomst van PriOffice nodig. Tevens is dit alleen beschikbaar voor zakelijke klanten.

Het juist vermelden van het Postboxnummer

Het Postboxnummer kan op verschillende manieren in de adressering vermeld worden. Hoewel het de voorkeur heeft om het Postboxnummer als tweede adresregel te vermelden, mag het op elke andere plek in het adres worden vermeld. Het staat je vrij om voorafgaand aan het Postboxnummer een andere aanduiding te gebruiken zoals ‘Unit’ of ‘Box’. Dit is optioneel en niet verplicht (Uitzondering hierop is de locatie in Rotterdam waar altijd Unit 303 vermeld dient te worden voorafgaand aan het boxnummer).

Een Postboxnummer bestaat altijd uit een letter en 1 tot 4 cijfers. Om administratieve redenen gebruiken wij altijd 4 cijfers (voorloop nullen). Dit is echter niet noodzakelijk. Je kunt dus zowel P0365 gebruiken als P365.

Nederland – Locatie Amsterdam

Nederland – Locatie Rotterdam

Nederland – Locatie Leidschendam