Hier ben je nu:Home/Informatie/Postadres
Postadres2020-04-17T17:40:53+01:00
POSTADRES NODIG?
ZO WERKT HET
POSTADRES NODIG?
ZO WERKT HET

Postadres nodig: hoe werkt dat?

Postadres nodig? Wat is dat en hoe maak je er particulier of zakelijk gebruik van? Vragen die we regelmatig van klanten krijgen. En waar we je bij PriPost goed mee kunnen helpen.

Je kunt online een postadres aanvragen, waarop je jouw post privé en/of zakelijk kunt ontvangen. Anoniem als je jouw adres liever niet overal bekendmaakt. En digitaal als je op reis bent. Of met een professioneel adres voor jouw zakelijke contacten, waarmee je niet iedereen hoeft te laten zien dat je gewoon vanuit huis werkt. Je kunt om allerlei redenen een postadres nodig hebben, waar wij je al vanaf €5 per maand mee kunnen helpen.

Wat is een postadres?

Wat is een postadres? Het is niets anders dan een adres waarop je post ontvangt. En voor wie dat interessant is? We zetten de belangrijkste mogelijkheden voor je op een rij:

 • Anoniem post ontvangen
  Jouw persoonlijke gegevens liever niet op te veel plaatsen bekend maken, maar toch belangrijke post ontvangen? Veel van onze klanten hebben een risicoberoep of willen gewoon wat meer privacy.
 • (Zakelijke) post laten verwerken
  Alle zakelijke post ontvangen, maar die niet steeds zelf ophalen uit de postbus? Een Postbox is het aantrekkelijke en goedkopere alternatief. Voor een postadres waarvoor wij de verwerking doen.
 • Professionele uitstraling
  Privé en zaken netjes gescheiden houden? Gebruik een postadres voor bedrijven, dat ook heel praktisch is als je als vereniging of stichting te maken hebt met regelmatig wisselende besturen.
 • Reizen en toch post ontvangen
  Ben je veel op reis of woon je regelmatig op een ander adres? Geen zorgen, met een eigen postadres kun je al jouw post gewoon digitaal ontvangen. En lezen wanneer je wilt, zelfs vanuit een hangmat in de zon aan de andere kant van de wereld.
page-postadres-nodig

Het postadres biedt allerlei mogelijkheden, al vanaf €5 per maand. Je betaalt een scherpe prijs, om jouw post te ontvangen en die bovendien te laten verwerken. Door de post te laten scannen of door te sturen, zodat je precies weet wat er binnenkomt. En je toch niet iedereen jouw privéadres hoeft te geven. Of om post te ontvangen als je (even) geen vast adres hebt natuurlijk.

Zakelijk en particulier

Onze klanten zijn zowel bedrijven, ZZP-ers, webwinkels, verenigingen, stichtingen en ook particulieren. Dankzij de diverse mogelijkheden, waarop we jouw post kunnen verwerken

 • Scannen
  De post ontvangen op jouw postadres bij ons? We scannen alles dat binnenkomt, zodat je het gewoon digitaal kunt lezen. Met eventueel eerst een scan van de envelop, om ons aan te geven of je de inhoud gescand wilt hebben. Of met direct de inhoud van de post, zodat je meteen weet waar het om gaat.
 • Doorsturen
  De post uiteindelijk zelf ontvangen, maar jouw adres daarvoor liever afschermen? We sturen de post naar je door, verzameld in grotere enveloppen. Of als je pakketten wilt ontvangen, die we (ook verzameld) naar je doorsturen (https://www.priparcel.eu).
 • Bewaren
  Een tijdje in het buitenland en geen vast adres om post te ontvangen? We bewaren jouw post en pakketten, zolang je dat wilt. Daarna sturen we ze naar je door, zodra je weer de mogelijkheid hebt om zelf post te ontvangen.
page-post-doorsturen

Met jouw postadres weet je zeker dat je niets hoeft te missen. En dat je er zelfs digitaal naar kunt kijken, als je in de tussentijd toch graag wilt weten wat er binnenkomt. Door jouw post te laten scannen, waarmee we die in je online portaal beschikbaar maken.

Tijdelijk postadres: goed en goedkoop

Je wilt een tijdelijk postadres en daar liever niet te veel voor betalen? We houden de kosten laag, om er op een voordelige manier gebruik van te maken.

Onze Postbox is al beschikbaar voor €5 per maand, zodat je daar zowel zakelijk als particulier voordelig voor kiest. Daarnaast berekenen we scherpe tarieven voor het scannen en doorsturen, afhankelijk van wat je prettig vindt als we de post verwerken.

Tip: jouw post internationaal laten doorsturen? Ook dat kan, zodat je overal jouw post kunt ontvangen. En dat kan zelfs aangetekend of als pakket, waarmee we ons graag aanpassen aan de manier waarop je jouw postadres wilt gebruiken.

Postadres nodig: Postbox aanvragen

Je hebt een postadres nodig of je wilt jouw adres wijzigen? We leggen je graag uit hoe dat werkt en welke mogelijkheden je hebt. Om de post voortaan te laten scannen en digitaal te bekijken. Of om alles door te laten sturen, zodat je het zonder jouw adres bekend te maken toch kunt ontvangen. Handige mogelijkheden, waarmee je gebruik maakt van onze voordelige Postbox.

Als je een postadres nodig hebt helpen we je daar graag bij. Door de Postbox voor je klaar te maken. Met de mogelijkheid om jouw post te scannen en daarbij bijvoorbeeld meteen de reclame te filteren. Zodat je alleen ontvangt wat er belangrijk is, zonder dat je jouw adres daarvoor overal bekend moet maken. Zakelijk en particulier, los van de reden die jij hebt om onze oplossing te gebruiken. Daarover stellen we geen ingewikkelde vragen, omdat we je er alleen maar goed mee van dienst hoeven te zijn.

page-postkaart-ontvangen

Ben je er klaar voor en wil je een postadres aanvragen?

Regel het eenvoudig binnen een paar minuten!

Wil je eerst nog wat meer informatie of heb je een specifieke vraag?

Bel, mail of chat met een van onze medewerkers via de contactpagina.

Vragen en antwoorden m.b.t. een postadres

Kan ik zelf mijn Postboxnummer uitkiezen?2019-05-13T13:22:59+01:00

Aan het begin van het aanvraagproces kies je zelf uit de lijst een letter en een nummer. Deze twee samen vormen jouw unieke Postboxnummer.

Is een Postbox hetzelfde als een postbus?2019-07-09T22:00:17+01:00

Nee, er zitten zelfs behoorlijke verschillen tussen. We hebben de belangrijkste verschillen op een rijtje gezet:

PriPost
PostNL
Kosten per jaar
€ 60,00
€ 219,50
Eenmalige kosten
€ 22,50 TIJDELIJK NU € 15,00
€ 41,00
Contractduur
één maand
Jaarcontract
Inclusief kantooradres
Ja
Nee
Pakketten ontvangen
Ja
Soms
Reclame filteren
Gratis
Niet mogelijk
Post scannen
Ja
Nee
Heb ik een klantnummer bij PostNL nodig?2018-11-17T10:34:43+01:00

Nee, PriPost staat helemaal los van PostNL.

Wat is een geadresseerde en kan ik er meer opgeven?2019-04-14T20:03:38+01:00

Post in jouw Postbox wordt ontvangen op naam van de geadresseerde. PriPost controleert of de naam hoort bij het Postboxnummer. Dit is van belang om te voorkomen dat bij het sorteerproces post bij een verkeerd persoon terecht komt. Je kunt kosteloos vier extra geadresseerden toevoegen aan jouw lijst met geadresseerden (in totaal dus 5). Vanaf de zesde wordt een klein bedrag in rekening gebracht. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld ook post door ons laten verwerken voor je gezinsleden door hun namen als geadresseerde toe te voegen. Als je anoniem post ontvangt, kun je ook een fictieve naam opgeven. Voor zakelijke klanten kunnen dus ook meerdere bedrijfsnamen worden opgegeven.

Kan ik op een later tijdstip nog wijzigingen aanbrengen in mijn aanvraag?2019-04-14T19:59:07+01:00

Ja, dit is mogelijk. Je kunt jouw instellingen op ieder moment wijzigen via het online klantenportaal. Zo is het wijzigen van bijvoorbeeld de frequentie van doorsturen of het aanpassen van jouw postadres eenvoudig gedaan. Wanneer je de primaire verwerkingsinstelling wijzigt (doorsturen, scannen of bewaren) dan zal dit pas ingaan vanaf de volgende facturatieperiode. De naam van de aanvrager (Postboxhouder) en eventueel de bedrijfsnaam (in geval van een bedrijfsaanvraag) zijn echter niet te wijzigen, omdat daarmee de overeenkomst is aangegaan.

Ik kan bij een instantie geen Postboxnummer vermelden. Wat zijn de gevolgen?2019-05-24T08:39:31+01:00

Hoewel zeldzaam, kan het in een enkel geval voorkomen dat het niet mogelijk is (door beperkingen in automatisering bij de betreffende instantie) om extra adresinformatie, zoals een Postboxnummer, te vermelden. De mogelijkheid voor een tweede adresregel ontbreekt dan. Je kunt als alternatief bijvoorbeeld wel het Postboxnummer in de tenaamstelling vermelden, bijv: Jan Jansen (R320). In de praktijk zien we dat dit weinig tot geen problemen oplevert. Mocht het voorkomen dat een boxnummer ontbreekt, dan zal PriPost kijken naar de bedrijfsnaam (of geadresseerde) en ervoor zorgen dat de post alsnog in de juiste Postbox terecht komt.

Meer informatie over de verschillende mogelijkheden om het boxnummer te vermelden, vind je op www.pripost.eu/boxvermelding. Let op! Bij het niet vermelden van het boxnummer worden extra verwerkingskosten per poststuk in rekening gebracht. Deze kosten worden niet berekend wanneer je ons hebt laten weten dat vermelding echt niet mogelijk is en wij dit hebben kunnen controleren. Op dit moment zijn bij ons alleen de verhuisservice van PostNL en Waternet bekend. Heb je nog een instantie gevonden waarbij je tegen hetzelfde probleem aanloopt? Dan vernemen wij dit graag en kunnen wij na controle dit toevoegen aan de lijst.

Is PriPost een service van PostNL?2018-10-23T17:44:21+01:00

Nee. PriPost staat volledig los van PostNL of TNT.

Hoe vraag ik een Postbox aan?2019-05-13T13:24:39+01:00

De procedure is eenvoudig:

 1. Klik op ‘direct aanvragen’ en kies vervolgens een letter en een nummer, samen vormt dit jouw unieke Postboxnummer
 2. Vul de gevraagde gegevens in en controleer deze
 3. Na jouw akkoord kun je de overeenkomst digitaal ondertekenen

Na de aanvraag kun je jouw nieuwe postadres direct communiceren naar al jouw relaties. Je kunt je Postbox ook direct instellen met jouw persoonlijke voorkeuren voor wat betreft de postverwerking. Dit gaat allemaal heel gemakkelijk via het online klantenportaal.

Ik heb geen email ontvangen met de bevestiging. Wat nu?2019-05-13T13:22:11+01:00

Het kan zijn dat deze niet door de spamfilter is gekomen, dus kijk in de spammap/ongewenste post ter controle. Kun je de mail ook daar niet vinden? Neem dan contact met ons op.

Ik ontvang bijna geen post, waarom dan een Postbox?2019-07-14T22:56:07+01:00

Juist omdat er steeds minder fysieke post komt, is het verstandig dit professioneel uit te besteden aan een externe partij. Dit scheelt je namelijk in de kosten en in tijd! Een traditionele postbus van PostNL kost al snel honderden euro’s per jaar en daarbij komt nog de tijd die je iedere keer kwijt bent om naar de postbus te rijden (om er vervolgens achter te komen dat er helemaal geen post is of een reclame folder). PriPost biedt een moderne en flexibele oplossing waarbij je de kosten in de hand houdt, een zakelijke uitstraling hebt en privé en zaken gescheiden zijn.

Hoe noteren mijn relaties mijn postadres?2019-04-14T19:58:04+01:00

Klik hier voor meer informatie over de notering van jouw adres.