Loading...
/Gratis filteren reclame
Gratis filteren reclame2019-04-01T00:10:04+01:00

Geadresseerde reclame – info & kosten

Er zijn maar weinig klanten die zitten te wachten op geadresseerde reclame. Vaak zijn brochures en folders immers ook online te vinden. Om die reden filteren wij reclame er desgewenst gratis voor je uit. In geval we twijfelen of iets reclame is, sturen wij je eerst een scan van de omslag, zodat je op basis daarvan kunt aangeven hoe wij met het poststuk om moeten gaan.
Wil je bepaalde, terugkerende reclame niet meer ontvangen? Dan sturen we deze retour afzender met het verzoek deze in de toekomst niet meer te versturen.

aangetekende post en reclame
aangetekende post en reclame
aangetekende post en reclame
aangetekende post en reclame
aangetekende post en reclame
aangetekende post en reclame
aangetekende post en reclame
aangetekende post en reclame
aangetekende post en reclame

Vragen en antwoorden m.b.t. reclame

Hoe weet PriPost dat iets reclame is?2019-05-13T17:48:05+01:00

Vaak is dat heel duidelijk, bijvoorbeeld een Makro folder. Wanneer wij twijfelen of iets reclame is, sturen we je eerst een omslagscan. Je kunt dan zelf bepalen wat er met de inhoud moet gebeuren. Wij kunnen het scannen, doorsturen of vernietigen. Sortering op reclame vindt plaats voordat de enveloppe is geopend.

Is er een mogelijkheid om mijn post/pakketten op te halen?2019-05-13T17:42:09+01:00

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wij zijn niet ingericht voor het ophalen van post of pakketten. Hier zijn andere procedures voor nodig die PriPost niet kan faciliteren.

PriPost verwerkt de post door deze te scannen of door te sturen. Dit doen wij zeer efficiënt en daardoor zijn de kosten hiervoor vrijwel altijd lager dan wanneer je de post zelf zou ophalen. Dit kost immers ook tijd en geld.

Kan ik zelf een vervoerder kiezen voor mijn pakketten?2019-05-13T17:36:55+01:00

Je bent vrij in het kiezen van een vervoerder. PriPost gebruikt DHL en PostNL voor 90% van de zendingen. Wij boeken onze zendingen in via de bekende platformen en berekenen de transportkosten aan jou door.

Heb je als bedrijf al goede prijsafspraken met een speciale vervoerder? Dan is het ook mogelijk dat je de zending zelf inboekt en bij ons laat ophalen. Wij mailen je dan voortijdig de noodzakelijke informatie.

Kan ik alle soorten pakketten ontvangen?2019-04-28T17:44:25+01:00

Indien je dit zo hebt ingesteld, nemen wij elk handelbaar pakket voor je aan dat door de gebruikelijke vervoerders (DHL, PostNL, UPS, GLS, DPD, FedEX, TNT e.a.) wordt aangeboden. Wij verwerken geen pallets. Jij bent als ontvanger verantwoordelijk voor de inhoud van het pakket. Als wij een pakket voor je verwerken, verwachten wij dat jij bekend bent met de inhoud ervan. Het is van belang dat je op de hoogte bent van de lijst van verboden goederen die is opgesteld door de vervoerders. Mocht je hierover vragen hebben of twijfelen, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Kan ik pakketten ontvangen vanuit het buitenland en doorgestuurd krijgen naar een ander land?2019-04-28T17:57:25+01:00

Ja, dit is mogelijk. Ook wanneer het aangetekende pakketten betreft. Als er voor een pakket invoerrechten betaald moeten worden, kunnen wij deze voldoen vanuit jouw depot. Vervolgens sturen wij het pakket naar je door op de door jou aangegeven wijze.

Hoe werkt het wanneer er invoerrechten betaald moeten worden?2019-04-14T19:41:01+01:00

Op het moment dat wij een zending voor jou ontvangen waarvoor een betaling noodzakelijk is, sturen wij je eerst een bericht met het verzoek het bedrag van de zending te storten in jouw depot. Als je binnen zeven dagen geld stort, dan nemen wij de zending aan en zorgen wij voor de betaling. Betaal je niet binnen zeven dagen, dan wordt de post retour afzender gestuurd door de vervoerder.

Kan ik aangeven geen reclame te willen ontvangen?2019-04-14T19:38:11+01:00

Ja, bij de instellingen kun je aangeven dat je geen geadresseerde reclame wenst te ontvangen. Wij filteren dit er kosteloos voor je uit. Mocht er twijfel bestaan of iets reclame is, dan zullen we dit eerst aan je voorleggen door een scan te maken van de enveloppe. Jouw antwoord daarop slaan we op, zodat we in de toekomst daar zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden.