Aangetekende post

In het portal geef je aan of wij wel of geen aangetekende post voor je mogen mogen aannemen. En verander je van gedachten, dan kun je dit altijd weer aanpassen.

Voor het aannemen van aangetekende post rekenen we geen extra kosten.

Omdat aangetekende stukken vaak belangrijke en/of dringende informatie bevatten, bieden we de optie deze post apart te behandelen. Je hebt de keuze uit:

  1. Verwerken als reguliere post
    We behandelen de aangetekende post op dezelfde manier als jouw ‘gewone’ post. Heb je als voorbeeld gekozen voor scannen, dan scannen we ook de aangetekende post.
  2. Direct doorsturen als aangetekende post
    We sturen de aangetekende post direct naar je door, ook als aangetekende post. Aan het aangetekend doorsturen zijn extra kosten verbonden. Je ontvangt in dat geval ook een track & trace code.

Aangetekende post ontvangen, hoe werkt het?

Omdat onze postadressen onbemand zijn, gaat de bezorging van aangetekende post als volgt:

  • Als de postbezorger aanbelt en geen gehoor krijgt, wordt het aangetekende poststuk meestal gewoon in de brievenbus gedaan. Dit is uiteraard niet hoe het hoort, maar wel hoe het in de meeste gevallen gebeurt.
  • Als de postbezorger aanbelt en geen gehoor krijgt, doet hij een notificatiebriefje* in de brievenbus, met de melding dat er aangetekende post is om op te halen. Vervolgens brengt hij het aangetekende stuk naar het PostNl punt, waar wij het ophalen.

Let op: Helaas gebeurt het tegenwoordig regelmatig dat er geen notificatiebriefje wordt achtergelaten of dat er helemaal geen gegevens op het briefje staan. In dit soort gevallen zijn wij niet op de hoogte dat er aangetekende post is cq. zijn wij niet in de gelegenheid het stuk op te halen. PriPost heeft helaas geen invloed op de bezorging van aangetekende post door derden als PostNL en wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden.