Aangetekende brief naar postbus

Hoe je de aangetekende post wilt laten verwerken bepaal je natuurlijk zelf. Dus komt er een aangetekende brief naar jouw postbus? Jij bepaalt op voorhand hoe we daarmee omgaan. Bijvoorbeeld als klanten of officiële instanties een aangetekende brief versturen. Naar jouw Postbox, omdat je jouw privé-adres afschermt of omdat je daar zakelijk gebruik van maakt.

Versturen en ontvangen: hoe werkt onze Postbox?

Anderen die aangetekende brieven naar je willen versturen kunnen dat doen zoals ze gewend zijn. Ze gebruiken het adres van jouw Postbox, ons goedkope alternatief voor een postbus. De verzending werkt niet anders dan normaal, waardoor ze hier niets van hoeven te merken.

Jou vragen we vooraf hoe we moeten omgaan met de aangetekende post die je ontvangt. We kunnen het zonder extra kosten voor je aannemen. Alleen als jij dat wilt, iets dat je ons vooraf kunt aangeven. En wat je natuurlijk kunt wijzigen, als je toch van gedachten verandert.

We weten uit ervaring dat aangetekende post vaak belangrijke of dringende informatie bevat. Daarom bieden we je de mogelijkheid om die post apart te behandelen. Bijvoorbeeld door het direct naar je door te sturen. Ook als we de rest van de post volgens afspraak voor je scannen, zodat je er digitaal naar kunt kijken.

Let op: moeten we de post ook weer aangetekend naar je doorsturen? Je ontvangt daarvoor een Track & Trace-code. We berekenen ons scherpe tarief.

Aangetekende brief naar een postbus

Stuurt de verzender een aangetekende brief naar een postbus, of jouw Postbox bij ons? PriPost kan aangetekende post voor jou verwerken en we rekenen daar geen extra kosten voor.

Aangetekende brief naar postbus

Omdat onze postadressen onbemand zijn, gaat de bezorging van aangetekende post als volgt:

  1. Als de postbezorger aanbelt en geen gehoor krijgt, wordt het aangetekende poststuk meestal gewoon in de brievenbus gedaan. Dit is uiteraard niet hoe het hoort, maar wel hoe het in de meeste gevallen gebeurt.
  2. Als de postbezorger aanbelt en geen gehoor krijgt, doet hij een notificatiebriefje* in de brievenbus, met de melding dat er aangetekende post is om op te halen. Vervolgens brengt hij het aangetekende stuk naar het PostNL punt, waar wij het ophalen.

Let op: Helaas gebeurt het tegenwoordig regelmatig dat er geen notificatiebriefje wordt achtergelaten of dat er geen gegevens op het briefje staan. In dit soort gevallen zijn wij niet op de hoogte dat er aangetekende post is cq. zijn wij niet in de gelegenheid het stuk op te halen. PriPost heeft helaas geen invloed op de bezorging van aangetekende post door derden als PostNL en wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden.

Wij bieden gemak, privacy en veiligheid

We maken het je bij PriPost graag zo makkelijk mogelijk. Volgens jouw spelregels, bijvoorbeeld over hoe we omgaan met aangetekende brieven die je ontvangt. In jouw Postbox, als alternatief voor de postbus. Geef in het klantenportaal aan dat we bij PriPost voor je mogen tekenen voor ontvangst. Zodat we de post kunnen aannemen en kunnen verwerken, op de manier die jij wilt. Zodat je ook de belangrijkste en meest dringende post zonder problemen kunt ontvangen. Zonder dat je privéadres overal beschikbaar is, of met een zakelijk postadres dat een stuk professioneler overkomt.