Hier ben je nu:Home/Een zakelijk postadres
Een zakelijk postadres2019-08-18T22:53:32+01:00
ZAKENDOEN ZONDER ZORGEN MET EEN APART POSTADRES
ZAKENDOEN ZONDER ZORGEN MET EEN APART POSTADRES

Een zakelijk postadres

Zowel ZZP’ers, kleine ondernemers als grote bedrijven uit binnen- en buitenland maken gebruik van de mogelijkheden van PriPost. Voor een ZZP’er is dit vaak om zaken en privé te scheiden, terwijl grote bedrijven bijvoorbeeld de postkamer-functie door ons over laten nemen.

Middels ons geavanceerde klantenportaal kun je alle post heel eenvoudig beheren. Zo kun je ingescande facturen automatisch doorsturen naar de boekhouder of de post per afdeling organiseren.

PriPost kan jouw post verwerken door deze door te sturen, te scannen of te bewaren. Ook is het mogelijk aangetekende stukken en pakketten te laten verwerken.

Zoek je ook een vestigingsadres voor de KvK? Klik hier voor meer info.

Onze klanten zijn:

 • Multinationals

 • Midden- en Klein bedrijf

 • Kleine ondernemers/ZZP

 • Webwinkeliers

 • Verenigingen

 • Stichtingen

Waarom kiezen ondernemers voor PriPost? De redenen zijn uiteenlopend:

 • Zo zijn er grote internationale ondernemingen die met meerdere Postboxen hun inkomende stroom aan post scheiden.

 • Kleine zelfstandigen die werken vanuit huis, scheiden op deze manier zaken en privé. Met een Postbox hebben zij de beschikking over een adres dat kan worden gebruikt op visitekaartjes, briefpapier en websites.

 • Bij het wisselen van besturen van stichtingen en verenigingen wisselt ook regelmatig het postadres. Met een Postbox hoeft het postadres nooit meer te wijzigen.

 • Veel ondernemers hebben de traditionele postbus van PostNL ingeruild voor een Postbox. Niet alleen omdat dit zo’n 75% voordeliger is, maar ook omdat het veel praktischer en flexibeler is, omdat de post wordt verwerkt en je de deur niet meer uit hoeft.

 • Bedrijven gebruiken de Postbox als vervanging voor hun postkamer. PriPost scant als voorbeeld de inkomende post en stuurt dit naar de verschillende afdelingen door.

 • Webshops uit binnen- en buitenland gebruiken onze dienstverlening voor het verwerken van hun retouren. Meer informatie hieromtrent kun je hier vinden.

Vragen en antwoorden voor bedrijven

Hoelang duurt de aanvraag van een Postbox?2019-05-13T17:41:35+01:00

Een Postbox is eenvoudig online aan te vragen. Je kunt jouw nieuwe postadres direct na de aanvraag communiceren naar al jouw relaties.

Nadat je de overeenkomst digitaal hebt ondertekend, kun je via het online klantenportaal jouw Postbox gaan instellen. Hierbij geef je aan hoe je wenst dat wij jouw post moeten verwerken. Je hebt onder andere de volgende opties:

Je kunt deze instellingen altijd weer aanpassen via het online klantenportaal.

Wat wordt nu mijn nieuwe postadres?2019-07-15T00:25:25+01:00

PriPost heeft op dit moment in Nederland locaties in Leidschendam, Rotterdam en Amsterdam. In het buitenland hebben we nu een locatie in Barcelona en hier zullen in de toekomst vestigingen bijkomen. Met één en hetzelfde Postboxnummer kun je meerdere locaties gebruiken om post/pakketten te ontvangen.

Hoe je het postadres communiceert en noteert, kun je vinden op de pagina postadres notering.

Een voorbeeld:

Locatie AmsterdamLocatie RotterdamLocatie LeidschendamPostbus locatie
(Uw naam/Bedrijfsnaam)
Keurenplein 41
Unit (Letter en nummer)
1069CD Amsterdam
Nederland
(Uw naam/Bedrijfsnaam)
Strevelsweg 700
Unit 303 - (Letter en nummer)
3083AS Rotterdam
Nederland
(Uw naam/bedrijf)
Gravin Juliana van Stolberglaan 31
Unit (Letter en Nummer)
2263AB Leidschendam
Nederland
(Uw naam/bedrijf)
Postbus 1000
Unit (Letter en Nummer)
2260BA Leidschendam
Nederland

Heeft PriPost een vestiging in mijn woonplaats?2019-07-13T12:10:02+01:00

PriPost heeft op dit moment drie vestigingen in Nederland (Amsterdam, Rotterdam Leidschendam) en één in Spanje (Barcelona). Omdat wij jouw post verwerken (doorsturen, scannen, bewaren) hoef je de post niet zelf op te halen, waardoor de locatie eigenlijk niet van belang is. Meer informatie over de locaties kun je vinden op deze pagina. Je kunt met jouw Postboxnummer post ontvangen op de alle PriPost adressen.

Ik woon niet in het land waar ik de Postbox wil gebruiken. Is dit mogelijk?2019-05-13T13:19:14+01:00

Ja, dit is zeker mogelijk. Op dit moment heeft PriPost klanten in meer dan 50 landen van de wereld. Veel mensen die voor korte of langere tijd in het buitenland verblijven laten hun post door ons verwerken. Waar je ook woont, verblijft of gaat wonen, in binnen- of buitenland, je postadres hoeft niet meer te wijzigen. Je hoeft alleen aan PriPost jouw nieuwe adres door te geven. Voor jouw relaties blijft het postadres dus ongewijzigd. Gemakkelijk, eenvoudig en voordelig.

Wat zijn de totale kosten voor een Postbox?2019-04-28T18:30:29+01:00

Een Postbox kan tot 80% goedkoper zijn dan een reguliere postbus. Een Postbox heb je al vanaf € 0,99 exclusief BTW per week! Een volledig overzicht van de tarieven vind je hier.

Is een Postbox hetzelfde als een postbus?2019-07-09T22:00:17+01:00

Nee, er zitten zelfs behoorlijke verschillen tussen. We hebben de belangrijkste verschillen op een rijtje gezet:

PriPost
PostNL
Kosten per jaar
€ 54,00
€ 209,50
Eenmalige kosten
€ 22,50 TIJDELIJK NU € 15,00
€ 39,00
Contractduur
Direct opzegbaar
Jaarcontract
Inclusief kantooradres
Ja
Nee
Pakketten ontvangen
Ja
Soms
Reclame filteren
Gratis
Niet mogelijk
Post scannen
Ja
Nee
Kan ik mijn bedrijf vestigen (KvK) op mijn Postbox adres?2019-07-15T00:23:06+01:00

Om jouw Postboxadres te kunnen gebruiken als vestigingsadres voor de KvK dien je een aparte overeenkomst te sluiten met Beesiks Office Space (eigenaar van de locaties) voor een lidmaatschap. Meer informatie hierover vind je op www.beesiksoffice.space. Vestigingsadressen zijn beperkt beschikbaar.

De overeenkomst die je met PriPost hebt is alleen te gebruiken als correspondentieadres voor de KvK.

Heb ik een klantnummer bij PostNL nodig?2018-11-17T10:34:43+01:00

Nee, PriPost staat helemaal los van PostNL.

Wat is een UBO verklaring en waarom heeft PriPost deze nodig?2019-07-09T17:28:36+01:00
WIE IS DE UBO EN WAAROM MOET PRIPOST DIT WETEN?
WIE IS DE UBO EN WAAROM MOET PRIPOST DIT WETEN?

De U.B.O. (Ultimate Beneficial Owner of Uiteindelijk Belanghebbende)

PriPost is verplicht volgens de Sanctiewetgeving ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme om de Ultimate Beneficial Owner (UBO) te identificeren. Hiermee wordt voorkomen dat personen zichzelf kunnen verbergen achter juridische entiteiten. De Sanctiewetgeving verplicht ons om de achtergrondgegevens van onze klanten te controleren. Het gaat om het vaststellen van de ‘Ultimate Beneficial Owners’ (UBO) van onze zakelijke klanten.

 1. Wat is een UBO?
  • UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner oftewel de uiteindelijk belanghebbende.
  • een UBO is een natuurlijk persoon die tenminste 25% aandelen houdt of zeggenschap in de niet- beursgenoteerde rechtspersoon kan uitoefenen;
  • of die begunstigde is of bijzondere zeggenschap heeft van 25% of meer van het vermogen van een stichting of trust.
 2. Jouw bedrijf, vereniging of stichting heeft geen UBO maar een bestuurder. Wat moet er dan worden ingevuld?
  Heb je de rechtsvorm BV, CV, NV, VOF of maatschap? Dan vragen wij jou in de UBO-verklaring één of meer Ultimate Beneficial Owner(s) (UBO) met een belang van 25% in te vullen. Heb je de rechtsvorm VVE, vereniging, stichting of kerkgenootschap? Dan vragen we jou in de UBO-verklaring de bestuurder(s) in te vullen. Heb je een eenmanszaak, ben je een natuurlijk persoon of heb je geen UBO met een belang van 25% of meer, dan volstaat de ondertekening van de UBO-verklaring.
 3. Wat houdt de Sanctiewetgeving in?
  De Sanctiewetgeving is gericht op het voorkomen van witwassen en het financieren van terrorisme. De Sanctiewet 1977 vormt de wettelijke basis voor nationale regels ter uitvoering van internationale sanctiemaatregelen. Door de oplopende politieke spanningen sinds het conflict in de Oekraïne en de vliegramp met vlucht MH17, hebben de Europese Unie en de Verenigde Staten sancties afgekondigd tegen personen en entiteiten die betrokken zijn bij dit conflict. De Nederlandse financiële sector, waaronder PriPost als verstrekker van adressen, heeft een belangrijke functie als ‘poortwachter’ bij de uitvoering van die sancties. De toezichthouders verwachten ook van ons dat wij zaken doen met betrouwbare partijen.
 4. Waarom vraagt PriPost mij nu pas om de UBO-gegevens, terwijl ik al lang klant ben?
  PriPost heeft de Ultimate Beneficial Owners (UBO) nog niet van alle (oude) klanten vastgelegd. Dit betekent dat niet vastgesteld kan worden of deze klanten op een sanctielijst voorkomen. Dit is in strijd met de Sanctiewet. Bij het accepteren van nieuwe klanten vragen wij direct de benodigde gegevens. Bij bestaande klanten, waar wij in het verleden deze acceptatievragen niet aan hebben gesteld, moeten wij de UBO-gegevens alsnog vaststellen en screenen tegen de Sanctielijsten. Momenteel wordt de naleving van de Sanctiewet steeds strenger gecontroleerd door onze toezichthouders.
 5. Zijn er gevolgen wanneer ik geen UBO verklaring verstrek?
  Wanneer wij de UBO-verklaring niet van jou ontvangen, kunnen we de achtergrondgegevens niet controleren. Wanneer je niet reageert, kan dit betekenen dat wij de PriPost overeenkomst moeten beëindigen. Natuurlijk doen wij dat liever niet. Daarom is het belangrijk dat je de UBO-verklaring correct invult en zo snel mogelijk upload via het klantenportaal.
 6. Ik heb meerdere Postboxen. Volstaat dan één UBO verklaring?
  Een UBO verklaring wordt opgemaakt voor een bedrijf. In geval je meerdere bedrijven hebt, zal er per bedrijf een UBO verklaring moeten worden opgesteld, ongeacht het aantal Postboxen. Heb je voor 1 bedrijf meerdere Postboxen, dan hoeft er maar 1 UBO verklaring te worden verstrekt.
 7. Mijn bedrijf is niet gevestigd in Nederland
  Het is voor de wet niet van belang waar een bedrijf is gevestigd. Ook voor in het buitenland gevestigde ondernemingen dient een UBO verklaring te worden verstrekt.
 8. Waar vind ik de UBO verklaring?
  Deze kun je eenvoudig downloaden via de volgende link: https://www.pripost.eu/download/pripost_ubo_verklaring.pdf
  Na invulling en ondertekening kun je deze als PDF uploaden in het klantenportaal.
 9. Waar kan ik terecht met vragen?
  Indien je vragen hebt, kun je contact opnemen met de klantenservice van PriPost. Wij zijn te bereiken op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur op 070-2210460 of stel je vraag via een suppoortticket in het klantenportaal. We helpen je graag!
Kan ik het Postbox kantooradres ook gebruiken op mijn website?2019-07-14T22:59:15+01:00

Je kunt zowel het postbusadres als het fysieke kantooradres gebruiken op jouw website. Veel ondernemers gebruiken het kantooradres op hun website of drukwerk om zo privé en zaken te scheiden.

Waar veel ondernemers niet van op de hoogte zijn, is dat je als bedrijf de wettelijke verplichting hebt (zeker met een webshop) om een fysiek adres op de website te vermelden.

In samenwerking met Beesiks Office Space (eigenaar van de locaties waar PriPost gevestigd is), is het ook mogelijk om het kantooradres als vestigingsadres voor de KvK te gebruiken. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Hieronder een afbeelding zoals google maps streetview de locatie in Amsterdam toont. (Wij zijn gevestigd in het middenblok)

Keurenplein Amsterdam op Google Maps - Streetview

Ik heb meerdere bedrijven. Kan ik ook meerdere Postboxen aanvragen?2019-07-14T22:58:23+01:00

Ja, dit is zeker mogelijk, maar niet altijd noodzakelijk. Je kunt namelijk meerdere geadresseerden (bedrijven en namen van personen) opgeven per Postbox. Standaard zijn er in de wekelijkse vastrechtkosten vier geadresseerden inbegrepen. Vanaf de vijfde wordt € 0,21 excl BTW per week per geadresseerde berekend. Wanneer je de post wilt scheiden, dan kun je meerdere Postboxen gebruiken.

Kan ik mijn Postbox adres vermelden op mijn website?2019-05-13T13:33:30+01:00

Jazeker, je kunt jouw Postbox adres gebruiken voor vermelding op een website of visitekaartje. Je hebt daarbij de keuze uit twee soorten adressen: een postbus adres en een fysiek kantooradres. Veel bedrijven en webshops maken op deze manier gebruik van onze dienstverlening. Je kunt jouw bedrijf ook vestigen (KvK) op een Postbox adres. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Kan ik als webshop mijn Postbox gebruiken voor retourzendingen?2019-04-28T18:17:43+01:00

Ja, dat is mogelijk. Er zijn inmiddels veel webshops waar wij de retouren voor verwerken. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Is het belangrijk dat de plaats waar mijn bedrijf gevestigd is, hetzelfde is als de plaats van mijn postadres?2019-07-14T22:57:00+01:00

Het blijft een persoonlijke keuze, maar vandaag de dag leert de praktijk dat dit niet meer belangrijk is. Door het toenemende gebruik van het internet weet iedereen dat webshops vanuit de huiskamer kunnen ontstaan of dat men op wisselende locaties werkzaam is. Steeds meer bedrijven en particulieren maken gebruik van onze service en communiceren naar hun relaties dat de post door een extern bedrijf (PriPost) professioneel wordt verwerkt.

Kan PriPost de volledige postkamerfunctie van mijn bedrijf overnemen?2019-07-14T22:56:43+01:00

In deze tijd, waarin steeds minder post wordt verstuurd, is het in de meeste gevallen goedkoper de postkamer uit te besteden. PriPost heeft hiervoor de juiste kennis en ervaring in huis. Neem contact op met onze salesmanager voor een afspraak en een vrijblijvende offerte.

Mijn bedrijf is gevestigd in het buitenland. Kan ik dan toch een Postbox openen?2019-07-14T22:56:24+01:00

PriPost is voor iedereen die een postadres nodig heeft in Nederland of Spanje (andere landen zullen volgen), ongeacht waar je woonachtig bent of waar jouw bedrijf gevestigd is. Wij sturen jouw post door naar jouw adres in binnen- of buitenland. Ook kunnen wij de post voor je scannen en digitaal naar je verzenden. Een andere optie is dat wij de post voor je bewaren en op afroep doorsturen.

Waarom is PriPost de beste optie voor een alternatief postadres?2019-07-14T22:55:50+01:00

PriPost biedt het meest praktische en voordelige alternatief. Praktisch omdat je nooit meer de deur uit hoeft om je post op te halen. Ongeacht waar je verblijft, kun je altijd inzage hebben in jouw post. Voordelig omdat we in Nederland veruit de goedkoopste aanbieder zijn. We zijn een professioneel en goed georganiseerd bedrijf met een zeer hoge, persoonlijke service voor onze klanten. Jouw post is bij ons in goede handen.