Een kopie van je identiteitsbewijs (ID)

Tijdens de aanvraag vragen we je om een kopie van je identiteitsbewijs te uploaden in het portal. Vanuit de WWFT-wetgeving (Wet ter voorkoming van witwassen en fraude) zijn wij dit namelijk verplicht. Oftewel, zonder kopie ID kunnen we je account niet activeren en blijft je account op standby. Je kunt dan wel post ontvangen, echter kunnen we het niet verwerken. Na het uploaden van je kopie ID zal onze administratie het document zo snel mogelijk controleren, vaak binnen enkele minuten is je account dan actief.

Welke identiteitsbewijzen worden geaccepteerd

  • Paspoort

  • Nationale identiteitskaart (NIC)

  • Nederlands rijbewijs

  • Nederlands vreemdelingendocument

Alle randen van het ID dienen zichtbaar te zijn en de informatie scherp. Een zwart-wit kopie mogen we niet accepteren. Maak daarom een duidelijke foto van max 5 MB en upload deze in het PriPortal. Van het rijbewijs en de Nationale identiteitskaart zijn zowel de voor- als achterkant van het document nodig.

Wij adviseren om de foto en het BSN nummer af te schermen. Ook voor buitenlandse ID’s geldt dat de MRZ code zichtbaar moet zijn.

Na controle wordt een ID direct verwijderd van onze servers.

ID-example

Zakelijke documenten

Van bedrijven, stichtingen en verenigingen zijn wij tevens verplicht vast te leggen wie de UBO (Ultimate Beneficial Owner) is of zijn. Naast een uittreksel van de KvK waarmee de tekenbevoegde persoon wordt vastgelegd, zullen wij ook het UBO register van de Kamer van Koophandel raadplegen. Zijn er geen UBO’s opgegeven in het UBO register vragen we je via ons portal de UBO-verklaring in te vullen.

Ben je een eenmansbedrijf of heb je niet de verplichting UBO’s vast te leggen? Dan wordt deze melding verwijderd en vervalt de registratieplicht.

Meer informatie over de UBO kun je vinden op deze pagina.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons

Jouw gegevens en documenten worden versleuteld opgeslagen in onze database en wij gaan er zeer zorgvuldig mee om. Na de controle van je ID-bewijs wordt deze direct vernietigd en dus niet bewaard. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jouw gegevens worden gedeeld of zomaar ergens op straat belanden. Wij nemen de privacy en de bescherming van persoonsgegevens zeer serieus en dit kun je ook lezen in onze privacyverklaring.

Mocht je hier vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op!

Ben je er klaar voor om jouw Postbox aan te vragen?

Regel het eenvoudig binnen een paar minuten!

Postadres aanvragen

Wil je eerst nog wat meer informatie of heb je een specifieke vraag?

Bel ons, stuur een e-mail of chat met onze medewerkers via de contactpagina.