Hier ben je nu:Home/Vraag en antwoord
Vraag en antwoord2019-08-18T22:39:21+01:00
GEEN VRAAG IS TE GEK! STEL HEM ONS EN WIJ GEVEN DIRECT ANTWOORD
GEEN VRAAG IS TE GEK! STEL HEM ONS EN WIJ GEVEN DIRECT ANTWOORD

Vragen en antwoorden op al je vragen

Op veel pagina’s kom je een blokje tegen met vragen over dat specifieke onderwerp. Op deze pagina zijn deze en nog meer vragen gebundeld. Heb je een vraag die er niet bij staat…..  laat het ons weten. Wij zijn enthousiast je als klant te mogen begroeten en geven zorgvuldig antwoord op elke vraag!

Vragen en antwoorden op de meest gestelde vragen

Ik kan bij een instantie geen Postboxnummer vermelden. Wat zijn de gevolgen?2019-05-24T08:39:31+01:00

Hoewel zeldzaam, kan het in een enkel geval voorkomen dat het niet mogelijk is (door beperkingen in automatisering bij de betreffende instantie) om extra adresinformatie, zoals een Postboxnummer, te vermelden. De mogelijkheid voor een tweede adresregel ontbreekt dan. Je kunt als alternatief bijvoorbeeld wel het Postboxnummer in de tenaamstelling vermelden, bijv: Jan Jansen (R320). In de praktijk zien we dat dit weinig tot geen problemen oplevert. Mocht het voorkomen dat een boxnummer ontbreekt, dan zal PriPost kijken naar de bedrijfsnaam (of geadresseerde) en ervoor zorgen dat de post alsnog in de juiste Postbox terecht komt.

Meer informatie over de verschillende mogelijkheden om het boxnummer te vermelden, vind je op www.pripost.eu/boxvermelding. Let op! Bij het niet vermelden van het boxnummer worden extra verwerkingskosten per poststuk in rekening gebracht. Deze kosten worden niet berekend wanneer je ons hebt laten weten dat vermelding echt niet mogelijk is en wij dit hebben kunnen controleren. Op dit moment zijn bij ons alleen de verhuisservice van PostNL en Waternet bekend. Heb je nog een instantie gevonden waarbij je tegen hetzelfde probleem aanloopt? Dan vernemen wij dit graag en kunnen wij na controle dit toevoegen aan de lijst.

Hoe noteren mijn relaties mijn postadres?2019-04-14T19:58:04+01:00

Klik hier voor meer informatie over de notering van jouw adres.

Kan ik op een later tijdstip nog wijzigingen aanbrengen in mijn aanvraag?2019-04-14T19:59:07+01:00

Ja, dit is mogelijk. Je kunt jouw instellingen op ieder moment wijzigen via het online klantenportaal. Zo is het wijzigen van bijvoorbeeld de frequentie van doorsturen of het aanpassen van jouw postadres eenvoudig gedaan. Wanneer je de primaire verwerkingsinstelling wijzigt (doorsturen, scannen of bewaren) dan zal dit pas ingaan vanaf de volgende facturatieperiode. De naam van de aanvrager (Postboxhouder) en eventueel de bedrijfsnaam (in geval van een bedrijfsaanvraag) zijn echter niet te wijzigen, omdat daarmee de overeenkomst is aangegaan.

Wat is een geadresseerde en kan ik er meer opgeven?2019-04-14T20:03:38+01:00

Post in jouw Postbox wordt ontvangen op naam van de geadresseerde. PriPost controleert of de naam hoort bij het Postboxnummer. Dit is van belang om te voorkomen dat bij het sorteerproces post bij een verkeerd persoon terecht komt. Je kunt kosteloos vier extra geadresseerden toevoegen aan jouw lijst met geadresseerden (in totaal dus 5). Vanaf de zesde wordt een klein bedrag in rekening gebracht. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld ook post door ons laten verwerken voor je gezinsleden door hun namen als geadresseerde toe te voegen. Als je anoniem post ontvangt, kun je ook een fictieve naam opgeven. Voor zakelijke klanten kunnen dus ook meerdere bedrijfsnamen worden opgegeven.

Ik ontvang bijna geen post, waarom dan een Postbox?2019-07-14T22:56:07+01:00

Juist omdat er steeds minder fysieke post komt, is het verstandig dit professioneel uit te besteden aan een externe partij. Dit scheelt je namelijk in de kosten en in tijd! Een traditionele postbus van PostNL kost al snel honderden euro’s per jaar en daarbij komt nog de tijd die je iedere keer kwijt bent om naar de postbus te rijden (om er vervolgens achter te komen dat er helemaal geen post is of een reclame folder). PriPost biedt een moderne en flexibele oplossing waarbij je de kosten in de hand houdt, een zakelijke uitstraling hebt en privé en zaken gescheiden zijn.

Heb ik een klantnummer bij PostNL nodig?2018-11-17T10:34:43+01:00

Nee, PriPost staat helemaal los van PostNL.

Is een Postbox hetzelfde als een postbus?2019-07-09T22:00:17+01:00

Nee, er zitten zelfs behoorlijke verschillen tussen. We hebben de belangrijkste verschillen op een rijtje gezet:

PriPost
PostNL
Kosten per jaar
€ 54,00
€ 209,50
Eenmalige kosten
€ 22,50 TIJDELIJK NU € 15,00
€ 39,00
Contractduur
Direct opzegbaar
Jaarcontract
Inclusief kantooradres
Ja
Nee
Pakketten ontvangen
Ja
Soms
Reclame filteren
Gratis
Niet mogelijk
Post scannen
Ja
Nee
Ik heb geen email ontvangen met de bevestiging. Wat nu?2019-05-13T13:22:11+01:00

Het kan zijn dat deze niet door de spamfilter is gekomen, dus kijk in de spammap/ongewenste post ter controle. Kun je de mail ook daar niet vinden? Neem dan contact met ons op.

Kan ik zelf mijn Postboxnummer uitkiezen?2019-05-13T13:22:59+01:00

Aan het begin van het aanvraagproces kies je zelf uit de lijst een letter en een nummer. Deze twee samen vormen jouw unieke Postboxnummer.

Hoe vraag ik een Postbox aan?2019-05-13T13:24:39+01:00

De procedure is eenvoudig:

 1. Klik op ‘direct aanvragen’ en kies vervolgens een letter en een nummer, samen vormt dit jouw unieke Postboxnummer
 2. Vul de gevraagde gegevens in en controleer deze
 3. Na jouw akkoord kun je de overeenkomst digitaal ondertekenen

Na de aanvraag kun je jouw nieuwe postadres direct communiceren naar al jouw relaties. Je kunt je Postbox ook direct instellen met jouw persoonlijke voorkeuren voor wat betreft de postverwerking. Dit gaat allemaal heel gemakkelijk via het online klantenportaal.

Is PriPost een service van PostNL?2018-10-23T17:44:21+01:00

Nee. PriPost staat volledig los van PostNL of TNT.

Wat gebeurt er met mijn overgebleven depotbedrag wanneer ik heb opgezegd?2019-01-02T18:18:45+01:00

PriPost stort direct de volgende werkdag na de beëindiging het overgebleven depotbedrag terug op het opgegeven rekeningnummer.

Hoelang is de minimale contractduur?2019-07-14T22:57:41+01:00

Bij PriPost heb je geen minimale contractduur noch een opzegtermijn. De overeenkomst is dus elk moment opzegbaar. De eerste werkdag na de beëindiging wordt een eventueel resterend depotsaldo teruggestort.

Het is belangrijk dat je ruim op tijd al jouw relaties inlicht dat jouw postadres is gewijzigd. Maar wat als er toch nog post binnen komt? Geen zorgen… wij zien jouw post als onze verantwoordelijkheid en bieden als service dat wij jouw post nog tot 31 dagen na de beëindiging in ontvangst nemen. Alleen:

 • wordt er geen post meer verwerkt volgens de instellingen
 • worden er geen pakketten en aangetekende stukken meer aangenomen

Wat gebeurt er met jouw post?
Zoals hierboven vermeld wordt de nog binnenkomende post netjes verzameld en na 1 maand op onze kosten verzonden naar jouw standaard postadres. Je kunt dit adres eventueel wijzigen in het klantenportaal.

Toch niet opzeggen?
Wanneer je binnen deze maand een storting doet van minimaal € 25,- in jouw depot, zal de postverwerking weer hervat worden volgens jouw instellingen. De lopende kosten worden dan verrekend met het depot.

De wettelijke afkoelingsperiode van 14 dagen2019-04-28T18:33:55+01:00

Je hebt het recht jouw aanvraag tot 14 dagen na de dag van de aanvraag, zonder opgave van reden te annuleren. Je krijgt dan het volledige depotbedrag gecrediteerd. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via klantenservice@pripost.eu. Wij zullen vervolgens het verschuldigde depotbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van de annulering terugstorten.

Hoe gaat het opzeggen van mijn Postbox?2019-07-13T12:55:54+01:00
beeindiging

Beëindigen van de overeenkomst

Je overeenkomst is op elk moment opzegbaar en kent geen minimale contractduur.

Opzeggen kan alleen via het klantenportaal. Nadat je bent ingelogd klik je op Mijn postboxen. Klik naast de Postbox die u wilt beëindigen op ‘Opzeggen’ en vul de gevraagde info in. Door hierop te klikken kan een datum van opzegging worden gekozen en geef je je rekeningnummer op waar een eventueel resterend saldo uit het depot op kan worden teruggestort. Dit wordt direct de volgende werkdag verwerkt.

De beëindiging gaat ook direct de volgende dag in. Het is dus belangrijk dat je al jouw relaties eerst hebt ingelicht dat jouw postadres gaat wijzigen, voordat je beëindigt.

Licht op tijd je afzenders in wanneer je de Postbox beëindigd. Helaas is onze ervaring is dat er na de opzegging toch nog post binnenkomst. We sparen deze post gedurende 1 maand op en mocht je bij je besluit blijven om de Postbox te beëindigden sturen we deze post retour afzender. Wil je je Postbox in deze tijd toch nog houden dan verwerken we die post weer volgens je instellingen. Ook na deze maand sturen we eventuele post netjes retour afzender.

Het kan gebeuren dat jouw Postbox wordt beëindigd omdat er onvoldoende saldo in je depot is. Je hebt hier dan al verschillende notificaties over ontvangen en je kunt in het klantenportaal altijd je actuele saldo controleren. Op het moment dat het saldo nul is beëindigen we direct de overeenkomst. Ook in dit geval sparen we de post gedurende één maand op. Was het niet jouw bedoeling om de overeenkomst te beëindigen? Je hebt dan één maand de tijd om zonder extra kosten een storting te doen. Dan heractiveren we je account en verwerken we de post weer zoals je hebt ingesteld.

Nadat de overeenkomst is beëindigd nemen we geen aangetekende post en/of pakketten aan. Die zullen direct retour afzender worden gestuurd.

Wat gebeurt er met mijn overgebleven depotbedrag wanneer ik heb opgezegd?2019-01-02T18:18:45+01:00

PriPost stort direct de volgende werkdag na de beëindiging het overgebleven depotbedrag terug op het opgegeven rekeningnummer.

Hoe betaal ik mijn Postbox?2019-04-28T18:02:24+01:00

PriPost maakt gebruik van een eenvoudig en praktisch betaalsysteem. Je betaalt d.m.v. een online portemonnee, dat wij een ‘depot’ noemen. Bij de aanvraag stort je een bedrag in jouw depot van minimaal € 50,00 middels iDeal, Mistercash, Sofort, CreditCard, Bitcoin of een overboeking.

Wanneer wij jouw post verwerken, verrekenen wij dat met het geld dat in jouw depot staat. Als het saldo in je depot €0 is, wordt je Postbox beëindigd. Je ontvangt van ons echter meerdere notificaties om jouw depot tijdig aan te vullen. Je kunt jouw depot ook aanvullen door een automatische incasso.

Eens per 4 weken krijg je een gespecificeerde factuur met daarin een duidelijk overzicht van de gemaakte kosten. Bij een beëindiging van de overeenkomst wordt eventueel resterend saldo teruggestort op jouw rekening.

Kan ik op rekening betalen?2019-04-28T18:14:28+01:00

Aan bedrijven met een hoog volume aan post bieden wij de mogelijkheid om op rekening te betalen. Het kan zijn dat er een borg wordt gevraagd die dient als garantiestelling. Na afloop van iedere periode ontvang je een factuur met een betalingstermijn van 14 dagen. Ook hebben we de mogelijkheid om facturen via automatische incasso af te schrijven. Voor vragen kun je contact met ons opnemen.

De wettelijke afkoelingsperiode van 14 dagen2019-04-28T18:33:55+01:00

Je hebt het recht jouw aanvraag tot 14 dagen na de dag van de aanvraag, zonder opgave van reden te annuleren. Je krijgt dan het volledige depotbedrag gecrediteerd. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via klantenservice@pripost.eu. Wij zullen vervolgens het verschuldigde depotbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van de annulering terugstorten.

Kan ik elke vestiging gebruiken om post en/of pakketten te ontvangen?2019-04-14T19:33:32+01:00

Ja, je kunt elke vestiging gebruiken om post te ontvangen. Omdat pakketten centraal worden verwerkt vanuit de locatie Leidschendam, heeft het onze voorkeur (en wordt sterk aanbevolen) om de locatie Leidschendam als pakketadres te gebruiken. Op de andere locaties is tijdens kantooruren vrijwel altijd een medewerker aanwezig om pakketten te ontvangen. Onze ervaringen met de verschillende pakketbezorgers op deze locaties is echter niet erg positief. Soms komen pakketten niet aan, of worden deze aan buren afgegeven of retour gestuurd. Dit gebeurt zonder dat wij hiervan op de hoogte worden gesteld en wij wel aanwezig zijn om pakketten in ontvangst te nemen. Helaas hebben wij hier geen controle op. Op de locatie in Leidschendam zijn onze ervaringen wel goed en kunnen we jou de beste service bieden.

Kan ik zelf een locatie kiezen voor mijn Postbox?2019-07-13T12:28:34+01:00

PriPost heeft op dit moment vestigingen in Amsterdam, Rotterdam  Leidschendam en Barcelona. Omdat wij de post verwerken (doorsturen, scannen, bewaren) hoef je de post niet zelf op te halen, waardoor de locatie van ondergeschikt belang is. Meer informatie over de locaties van PriPost kun je vinden op deze pagina. Je kunt met jouw Postboxnummer post ontvangen op alle verschillende PriPost adressen.

Wat gebeurt er met mijn post wanneer ik geen geld meer in depot heb staan?2019-07-13T11:43:10+01:00

PriPost werkt met een prepaid betaalsysteem. Dit betekent dat je een bedrag stort in jouw depot, waarmee wij alle kosten verrekenen.

Op het moment dat het saldo in jouw depot op nul staat, ontvang je het bericht dat jouw Postbox is beëindigd. Als service zullen wij eventuele post die nog voor jou binnenkomt tot 31 dagen na de beëindiging in ontvangst nemen. Alleen:

 • wordt er geen post meer verwerkt wordt volgens jouw instellingen
 • worden er geen pakketten en aangetekende stukken meer aangenomen

Wat gebeurt er met jouw post?
Zoals hierboven vermeld wordt de nog binnenkomende post door ons netjes verzameld en na 1 maand op onze kosten retour afzender gestuurd.

Wanneer je binnen deze maand een storting doet in je depot van minimaal € 25,- zal de postverwerking weer hervat worden volgens jouw instellingen. De lopende kosten worden dan verrekend met het depot.

Komt er na deze maand nog post binnen, dan wordt deze eveneens retour afzender gestuurd.

Hoe komt het dat PriPost zo goedkoop is?2019-04-28T17:50:07+01:00

Wij hebben onze processen zeer efficiënt georganiseerd en geautomatiseerd.  Met vele duizenden klanten uit meer dan vijftig landen zorgt de schaalvergroting ervoor dat we zeer voordelig onze diensten kunnen aanbieden. PriPost staat voor duurzaamheid, een superieure dienstverlening tegen een eerlijke prijs met de wens van de klant als uitgangspunt. Daarom kan PriPost tot 80% voordeliger zijn dan andere alternatieven, zoals een traditionele postbus. Wij zijn er trots op dat klanten ons met ruim een 9.5 waarderen op webwinkelkeur. Een volledig overzicht van onze tarieven vind je hier.

Wat zijn de totale kosten voor een Postbox?2019-04-28T18:30:29+01:00

Een Postbox kan tot 80% goedkoper zijn dan een reguliere postbus. Een Postbox heb je al vanaf € 0,99 exclusief BTW per week! Een volledig overzicht van de tarieven vind je hier.

Hoe weet ik dat ik post heb ontvangen in mijn Postbox?2019-07-13T11:49:35+01:00

Op dit moment krijg je nog geen bericht wanneer er post voor je binnen is gekomen. Echter, wij verwerken de post altijd volgens jouw instellingen.

 • Wanneer je hebt gekozen voor scannen, wordt je post direct na ontvangst gescand en geüpload in het klantenportaal.
 • Wanneer je hebt aangegeven eerst een enveloppescan te willen ontvangen, kun je direct zien wat voor poststuk het betreft en kun je via het portaal aangeven wat wij ermee moeten doen.
 • Heb je gekozen voor doorsturen met een bepaalde frequentie? Dan ontvang je van ons per email een bericht op de dag dat wij post naar je verzenden.
 • Maak je gebruik maakt van mogelijk om post op afroep door te sturen, dan ontvang je bericht op het moment dat er post voor jou is ontvangen en kun je in het klantenportaal aangegeven wanneer je het wilt ontvangen.
Ik heb nog een autorisatiecode. Kan ik die nog gebruiken?2019-07-13T12:04:09+01:00

Met de komst van het klantenportaal is de autorisatiecode komen te vervallen. Wijzigingen kunnen eenvoudig worden gedaan in het portaal (https://www.priportal.eu). Je hebt een mail ontvangen om een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken voor het klantenportaal. De link in die mail is echter maar een paar uur geldig. Heb je de mail niet meer en heb je niet eerder een gebruikersnaam aangemaakt neem dan even contact op met de klantenservice op klantenservice@pripost.eu en we mailen vanuit het klantenportaal een nieuwe activeringslink. Vergeet niet je Postboxnummer te vermelden!

Op welke manier worden de retouren door PriPost naar mij doorgestuurd?2019-05-13T17:32:59+01:00

Afhankelijk van het soort product, de grootte en de aantallen, zullen de retouren worden verpakt in één of meerdere grotere dozen (omdoos) om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden. Samen met de retourformulieren worden de producten vervolgens naar je doorgestuurd. De frequentie hiervan bepaal je zelf (van direct na ontvangst tot 1 x per 4 weken).

Wat zijn de kosten van het doorsturen van de retouren?2019-05-13T17:34:11+01:00

Het totaalbedrag voor het verwerken en doorsturen van retouren bestaat uit 3 of 4 componenten:

 1. Het aantal retouren (afhankelijk van welke handelingen wij voor je verrichten, liggen de kosten per retour tussen de € 0,50 en € 1,00)
 2. Het standaard verwerkingstarief van € 1,98 (voor het labelen, verzendklaar maken, aanmelden bij de vervoerder, administratief verwerken en afgeven aan de vervoerder)
 3. Transportkosten (de kosten van de vervoerder)
 4. Indien van toepassing zal er een omdoos worden berekend

Een voorbeeld:
Je wilt jouw retouren 1 x per 2 weken doorgestuurd krijgen en wij ontvangen in twee weken tijd 7 retouren. Je vraagt ons de volgende handelingen te verrichten:

 • Direct openen van het retour item
 • Noteren op het retourformulier of het product op zicht in goede staat is en in de originele verpakking
 • Scannen van het retourformulier en deze op de dag van ontvangst direct mailen
 • Opsparen van de retouren en deze 1 x per 2 weken 1 een grotere omdoos doorsturen
 • Het verpakken van de retouren in een grotere omdoos en deze verzendklaar maken

Kosten berekening:

 1. 7 x retouren á € 1,00 = € 7,00
 2. 1 x verwerkingskosten = € 1,98
 3. 1 x transportkosten DHL (binnen NL) = € 5,50
 4. 1 x omdoos type 1 = € 1,15

Totale kosten 1 x per 2 weken = € 15,90

Wat zijn de voordelen om PriPost te gebruiken voor mijn retouren?2019-07-13T12:28:56+01:00
 • Retouren worden snel en efficiënt afgehandeld tegen een eerlijk tarief. Wij hebben een zeer transparante tariefstructuur. Je betaalt alleen voor de service waar je gebruik van maakt. Hierdoor betaal je nooit teveel.
 • PriPost is ook in staat de retourlabels te printen voor jouw klanten.
 • Naast dat je jouw Postbox adres als retouradres kunt gebruiken, kun je het adres ook gebruiken op je website of folders. Wij hebben eigen kantoren met een representatieve uitstraling in Amsterdam, Rotterdam, Leidschendam en Barcelona.
 • We bieden maatwerk en flexibiliteit. Door ons compacte team en ondernemersgeest zijn we in staat voor vrijwel elke situatie een passende oplossing te bieden. Daarnaast zijn wij goed bereikbaar en ontvang je van ons altijd een persoonlijke service.
 • PriPost is in staat voor vrijwel elke webshop de retouren te verzorgen. Het aantal dagelijks te verwerken retouren is daarbij niet van belang.
Kan ik zelf een vervoerder kiezen voor mijn pakketten?2019-05-13T17:36:55+01:00

Je bent vrij in het kiezen van een vervoerder. PriPost gebruikt DHL en PostNL voor 90% van de zendingen. Wij boeken onze zendingen in via de bekende platformen en berekenen de transportkosten aan jou door.

Heb je als bedrijf al goede prijsafspraken met een speciale vervoerder? Dan is het ook mogelijk dat je de zending zelf inboekt en bij ons laat ophalen. Wij mailen je dan voortijdig de noodzakelijke informatie.

Hoe werkt het wanneer er invoerrechten betaald moeten worden?2019-04-14T19:41:01+01:00

Op het moment dat wij een zending voor jou ontvangen waarvoor een betaling noodzakelijk is, sturen wij je eerst een bericht met het verzoek het bedrag van de zending te storten in jouw depot. Als je binnen zeven dagen geld stort, dan nemen wij de zending aan en zorgen wij voor de betaling. Betaal je niet binnen zeven dagen, dan wordt de post retour afzender gestuurd door de vervoerder.

Kan ik alle soorten pakketten ontvangen?2019-04-28T17:44:25+01:00

Indien je dit zo hebt ingesteld, nemen wij elk handelbaar pakket voor je aan dat door de gebruikelijke vervoerders (DHL, PostNL, UPS, GLS, DPD, FedEX, TNT e.a.) wordt aangeboden. Wij verwerken geen pallets. Jij bent als ontvanger verantwoordelijk voor de inhoud van het pakket. Als wij een pakket voor je verwerken, verwachten wij dat jij bekend bent met de inhoud ervan. Het is van belang dat je op de hoogte bent van de lijst van verboden goederen die is opgesteld door de vervoerders. Mocht je hierover vragen hebben of twijfelen, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Kan ik pakketten ontvangen vanuit het buitenland en doorgestuurd krijgen naar een ander land?2019-07-14T22:55:09+01:00

Ja, dit is mogelijk. Ook wanneer het aangetekende pakketten betreft. Als er voor een pakket invoerrechten betaald moeten worden, kunnen wij deze voldoen vanuit jouw depot. Vervolgens sturen wij het pakket naar je door op de door jou aangegeven wijze.

Kan ik zelf een vervoerder kiezen voor mijn pakketten?2019-05-13T17:36:55+01:00

Je bent vrij in het kiezen van een vervoerder. PriPost gebruikt DHL en PostNL voor 90% van de zendingen. Wij boeken onze zendingen in via de bekende platformen en berekenen de transportkosten aan jou door.

Heb je als bedrijf al goede prijsafspraken met een speciale vervoerder? Dan is het ook mogelijk dat je de zending zelf inboekt en bij ons laat ophalen. Wij mailen je dan voortijdig de noodzakelijke informatie.

Is er een mogelijkheid om mijn post/pakketten op te halen?2019-07-14T16:42:17+01:00

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wij zijn niet ingericht voor het ophalen van post of pakketten. Hier zijn andere procedures voor nodig die PriPost niet kan faciliteren.

PriPost verwerkt de post door deze te scannen of door te sturen. Dit doen wij zeer efficiënt en daardoor zijn de kosten hiervoor vrijwel altijd lager dan wanneer je de post zelf zou ophalen. Dit kost immers ook tijd en geld.

Waarom worden er kosten berekend voor het bewaren van post?2019-05-13T18:03:06+01:00

Helaas is het zo dat we genoodzaakt zijn kosten te berekenen voor het bewaren van post. Opslag van post kost ons veel ruimte. Dit gebeurt in grote kluizen zodat we er zeker van zijn dat jouw post veilig is opgeslagen. PriPost is niet bedoeld als plaats waar iemand zijn archief kan plaatsen.

Ik kan bij een instantie geen Postboxnummer vermelden. Wat zijn de gevolgen?2019-05-24T08:39:31+01:00

Hoewel zeldzaam, kan het in een enkel geval voorkomen dat het niet mogelijk is (door beperkingen in automatisering bij de betreffende instantie) om extra adresinformatie, zoals een Postboxnummer, te vermelden. De mogelijkheid voor een tweede adresregel ontbreekt dan. Je kunt als alternatief bijvoorbeeld wel het Postboxnummer in de tenaamstelling vermelden, bijv: Jan Jansen (R320). In de praktijk zien we dat dit weinig tot geen problemen oplevert. Mocht het voorkomen dat een boxnummer ontbreekt, dan zal PriPost kijken naar de bedrijfsnaam (of geadresseerde) en ervoor zorgen dat de post alsnog in de juiste Postbox terecht komt.

Meer informatie over de verschillende mogelijkheden om het boxnummer te vermelden, vind je op www.pripost.eu/boxvermelding. Let op! Bij het niet vermelden van het boxnummer worden extra verwerkingskosten per poststuk in rekening gebracht. Deze kosten worden niet berekend wanneer je ons hebt laten weten dat vermelding echt niet mogelijk is en wij dit hebben kunnen controleren. Op dit moment zijn bij ons alleen de verhuisservice van PostNL en Waternet bekend. Heb je nog een instantie gevonden waarbij je tegen hetzelfde probleem aanloopt? Dan vernemen wij dit graag en kunnen wij na controle dit toevoegen aan de lijst.

Hoe noteren mijn relaties mijn postadres?2019-04-14T19:58:04+01:00

Klik hier voor meer informatie over de notering van jouw adres.

Wat kost het doorsturen van mijn post?2019-04-14T20:19:35+01:00

Het doorsturen van post kost ongeacht de hoeveelheid post €1,98. Dit brengen wij in mindering op jouw depotbedrag. In deze kosten zijn berekend: het verzamelen van de post, het bundelen in één enveloppe, labelen, posten, de administratieve afhandeling en de communicatie met jou als klant. De portokosten komen hier nog bij en zijn afhankelijk van het gewicht en de locatie waar de post naartoe moet. Dit wordt apart – dus buiten de €1,98 om – in rekening gebracht.

Kan ik na het scannen de originelen nog toegestuurd krijgen per post?2019-04-28T17:48:57+01:00

Ja, dit is mogelijk. Je bepaalt zelf wat wij met de originele documenten moeten doen na het scannen. Voor de meeste klanten vernietigen wij de post na het scannen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de originelen periodiek doorgestuurd te krijgen.

Wat kost het scannen van post?2019-04-28T17:48:15+01:00

De prijs van een scan begint bij € 0,29 en is afhankelijk van de soort scan (enveloppe, inhoud) en het aantal scans (waarbij de prijs lager wordt naarmate er meer scans zijn). Voor een compleet overzicht kun je kijken op de tarievenpagina. Scannen is de meest gekozen en voordeligste optie en heeft de voorkeur van ruim 70% van onze klanten.

Kan ik eerst de enveloppe laten scannen voordat hij wordt geopend?2019-04-28T17:47:37+01:00

Ja, dit is zeker mogelijk. Wij kunnen eerst de enveloppe scannen, zodat je per enveloppe kunt aangeven of je deze geopend en gescand, ongeopend doorgestuurd of ongeopend vernietigd wilt hebben.

Kan ik mijn post naar een ander land laten doorsturen?2019-07-14T22:55:27+01:00

Ja, dit is mogelijk. Wij kunnen jouw post overal naar doorsturen, ongeacht welk land je verblijft.

Het gaat het scannen van mijn post in z’n werk?2019-04-28T18:32:49+01:00

Je kunt ervoor kiezen dat wij al jouw post openen en scannen, of dat wij eerst de enveloppe scannen zodat je per stuk kunt aangeven of wij deze wel/niet mogen openen. Op de dag van ontvangst wordt de post gescand en als PDF bestand geüpload in het klantenportaal.
Je bepaalt ook zelf wat wij moeten doen met de originelen. Je kunt deze alsnog, bijvoorbeeld 1 x per 4 weken, doorgestuurd krijgen of wij kunnen deze zorgvuldig voor je vernietigen (Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten).

Hoe vernietigt PriPost de originele documenten na het scannen?2019-05-13T13:27:46+01:00

Standaard vernietigen wij jouw post volgens de DIN Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten. Op verzoek is het ook mogelijk de post te vernietigen volgens de DIN Klasse-5: Geheime documenten. Meer informatie over deze normen vind je op nl.wikipedia.org/wiki/Papiervernietiger. Het vernietigen van de originelen na het scannen volgens de standaard methode, is bij scanoptie 1 gratis.

Wat gebeurt er wanneer er een bankpas of pincode voor mij ontvangen wordt?2019-05-13T13:28:45+01:00

PriPost opent geen enveloppen waarvan een vermoeden bestaat dat er een bankpas of creditcard in zit. In dit geval scannen wij de enveloppe en geven jou hiervan bericht. Ook enveloppen met pincodes – met een afwijkend formaat en indeling – worden door ons niet geopend. Ook niet als je ons hier nadrukkelijk om verzoekt. Deze enveloppen sturen wij alleen ongeopend door.

Kan ik reclame uitsluiten van het scannen?2019-05-13T13:30:36+01:00

Bij het instellen van jouw Postbox kun je aangeven of je geadresseerde reclame verwerkt wilt hebben. Indien je dit wenst, scannen wij ook de reclame. Zo niet, dan zullen wij de reclame er gratis voor je uitfilteren en vernietigen.

Kan ik mijn instelling van ‘op afroep doorsturen’ wijzigen naar scannen?2019-05-13T13:31:54+01:00

Ja, dat is mogelijk. Het is wel zo dat de post die reeds is ingevoerd alleen doorgestuurd kan worden. Wanneer je de instelling wijzigt van doorsturen naar scannen, gaat dit de volgende dag in en geldt het alleen voor nieuwe post. Meer informatie over de verschillende scan opties kun je hier vinden.

Wat is de maximale termijn om post te bewaren?2019-05-13T12:08:44+01:00

Er is geen maximale termijn. Wij bewaren de post zo kort of lang als je wilt. Op het moment dat wij post voor je ontvangen, sturen wij bericht. Wekelijks sturen we daarna ook een herinnering om te voorkomen dat je de post vergeet en daardoor kosten onnodig oplopen. Zodra je de post wilt ontvangen, kun je dit aangeven via de inbox in het klantenportaal. Op de door jou aangegeven datum sturen we de post dan door naar het postadres.

Mijn instelling is 1 x per maand doorsturen – worden er nu bewaarkosten gerekend?2019-05-13T12:12:12+01:00

Bewaarkosten worden alleen gerekend wanneer je als primaire instelling ‘op afroep doorsturen’ hebt. Dus nee, indien je doorsturen hebt met een bepaalde frequentie, worden er geen bewaarkosten gerekend.

Kan ik bewaarde post ook laten vernietigen of scannen?2019-05-13T12:14:23+01:00

Dit is helaas niet mogelijk. Post in die met een bepaalde instelling is ingevoerd kan tijdens het proces niet worden gewijzigd. We kunnen deze post dus alleen verwerken door het door te sturen. Via de inbox in het klantenportaal kun je een datum opgeven.

Kan ik tussentijds de frequentie van doorsturen wijzigen?2019-05-13T17:45:02+01:00

Op elk moment kun je de frequentie van het doorsturen van post aanpassen. Je kunt dit eenvoudig doen in het online klantenportaal.

Kan ik het adres waar mijn post naar door wordt gestuurd wijzigen?2019-05-13T17:45:57+01:00

Het wijzigen van jouw postadres of andere instellingen, kun je eenvoudig doen via het online klantenportaal.

Hoe werkt het doorsturen van post?2019-05-13T17:47:19+01:00

Post wordt door PriPost dagelijks verwerkt. Het doorsturen van post (naar het door jou opgegeven postadres) gebeurt volgens de door jou aangegeven frequentie (van 5 x per week tot 1 x per 4 weken). Alle post uit jouw Postbox wordt gecombineerd in 1 grote enveloppe die wij adresseren en frankeren. Op het moment van verzending ontvang je een bericht, zodat je weet dat er post naar je onderweg is. Op de enveloppe wordt altijd PriPost als retouradres vermeld. Normaal gesproken (binnen Nederland) wordt de post dan de volgende dag bezorgd.

Hoe weet PriPost dat iets reclame is?2019-07-14T16:50:41+01:00

Vaak is dat heel duidelijk, bijvoorbeeld een Makro folder. Wanneer wij twijfelen of iets reclame is, sturen we je eerst een omslagscan. Je kunt dan zelf bepalen wat er met de inhoud moet gebeuren. Wij kunnen het scannen, doorsturen of vernietigen. Sortering op reclame vindt plaats voordat de enveloppe is geopend.

Ik vind het een raar idee dat post door vreemden wordt geopend2019-05-13T17:48:59+01:00

Wij kunnen ons dat heel goed voorstellen. Post kan privé informatie bevatten waarvan je niet wilt dat anderen dit zien. PriPost heeft zijn procedures zo ingericht dat post niet gelezen wordt door de medewerkers. Het scannen gebeurt in een geautomatiseerd proces. Zelfs de enveloppen worden in 98% van de gevallen geautomatiseerd geopend.

Daarnaast heeft iedere medewerker verplicht een VOG en wordt scanpost altijd verwerkt door twee medewerkers, zodat er controle is.

Waarom worden er kosten berekend voor het bewaren van post?2019-05-13T18:03:06+01:00

Helaas is het zo dat we genoodzaakt zijn kosten te berekenen voor het bewaren van post. Opslag van post kost ons veel ruimte. Dit gebeurt in grote kluizen zodat we er zeker van zijn dat jouw post veilig is opgeslagen. PriPost is niet bedoeld als plaats waar iemand zijn archief kan plaatsen.

Kan ik mijn instelling van ‘op afroep doorsturen’ wijzigen naar scannen?2019-05-13T13:31:54+01:00

Ja, dat is mogelijk. Het is wel zo dat de post die reeds is ingevoerd alleen doorgestuurd kan worden. Wanneer je de instelling wijzigt van doorsturen naar scannen, gaat dit de volgende dag in en geldt het alleen voor nieuwe post. Meer informatie over de verschillende scan opties kun je hier vinden.

Wat is de maximale termijn om post te bewaren?2019-05-13T12:08:44+01:00

Er is geen maximale termijn. Wij bewaren de post zo kort of lang als je wilt. Op het moment dat wij post voor je ontvangen, sturen wij bericht. Wekelijks sturen we daarna ook een herinnering om te voorkomen dat je de post vergeet en daardoor kosten onnodig oplopen. Zodra je de post wilt ontvangen, kun je dit aangeven via de inbox in het klantenportaal. Op de door jou aangegeven datum sturen we de post dan door naar het postadres.

Mijn instelling is 1 x per maand doorsturen – worden er nu bewaarkosten gerekend?2019-05-13T12:12:12+01:00

Bewaarkosten worden alleen gerekend wanneer je als primaire instelling ‘op afroep doorsturen’ hebt. Dus nee, indien je doorsturen hebt met een bepaalde frequentie, worden er geen bewaarkosten gerekend.

Kan ik bewaarde post ook laten vernietigen of scannen?2019-05-13T12:14:23+01:00

Dit is helaas niet mogelijk. Post in die met een bepaalde instelling is ingevoerd kan tijdens het proces niet worden gewijzigd. We kunnen deze post dus alleen verwerken door het door te sturen. Via de inbox in het klantenportaal kun je een datum opgeven.

Hoe noteren mijn relaties mijn postadres?2019-04-14T19:58:04+01:00

Klik hier voor meer informatie over de notering van jouw adres.

Wat kost het doorsturen van mijn post?2019-04-14T20:19:35+01:00

Het doorsturen van post kost ongeacht de hoeveelheid post €1,98. Dit brengen wij in mindering op jouw depotbedrag. In deze kosten zijn berekend: het verzamelen van de post, het bundelen in één enveloppe, labelen, posten, de administratieve afhandeling en de communicatie met jou als klant. De portokosten komen hier nog bij en zijn afhankelijk van het gewicht en de locatie waar de post naartoe moet. Dit wordt apart – dus buiten de €1,98 om – in rekening gebracht.

Kan ik mijn post naar een ander land laten doorsturen?2019-07-14T22:55:27+01:00

Ja, dit is mogelijk. Wij kunnen jouw post overal naar doorsturen, ongeacht welk land je verblijft.

Kan ik tussentijds de frequentie van doorsturen wijzigen?2019-05-13T17:45:02+01:00

Op elk moment kun je de frequentie van het doorsturen van post aanpassen. Je kunt dit eenvoudig doen in het online klantenportaal.

Kan ik het adres waar mijn post naar door wordt gestuurd wijzigen?2019-05-13T17:45:57+01:00

Het wijzigen van jouw postadres of andere instellingen, kun je eenvoudig doen via het online klantenportaal.

Hoe werkt het doorsturen van post?2019-05-13T17:47:19+01:00

Post wordt door PriPost dagelijks verwerkt. Het doorsturen van post (naar het door jou opgegeven postadres) gebeurt volgens de door jou aangegeven frequentie (van 5 x per week tot 1 x per 4 weken). Alle post uit jouw Postbox wordt gecombineerd in 1 grote enveloppe die wij adresseren en frankeren. Op het moment van verzending ontvang je een bericht, zodat je weet dat er post naar je onderweg is. Op de enveloppe wordt altijd PriPost als retouradres vermeld. Normaal gesproken (binnen Nederland) wordt de post dan de volgende dag bezorgd.

Kan ik na het scannen de originelen nog toegestuurd krijgen per post?2019-04-28T17:48:57+01:00

Ja, dit is mogelijk. Je bepaalt zelf wat wij met de originele documenten moeten doen na het scannen. Voor de meeste klanten vernietigen wij de post na het scannen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de originelen periodiek doorgestuurd te krijgen.

Wat kost het scannen van post?2019-04-28T17:48:15+01:00

De prijs van een scan begint bij € 0,29 en is afhankelijk van de soort scan (enveloppe, inhoud) en het aantal scans (waarbij de prijs lager wordt naarmate er meer scans zijn). Voor een compleet overzicht kun je kijken op de tarievenpagina. Scannen is de meest gekozen en voordeligste optie en heeft de voorkeur van ruim 70% van onze klanten.

Kan ik eerst de enveloppe laten scannen voordat hij wordt geopend?2019-04-28T17:47:37+01:00

Ja, dit is zeker mogelijk. Wij kunnen eerst de enveloppe scannen, zodat je per enveloppe kunt aangeven of je deze geopend en gescand, ongeopend doorgestuurd of ongeopend vernietigd wilt hebben.

Het gaat het scannen van mijn post in z’n werk?2019-04-28T18:32:49+01:00

Je kunt ervoor kiezen dat wij al jouw post openen en scannen, of dat wij eerst de enveloppe scannen zodat je per stuk kunt aangeven of wij deze wel/niet mogen openen. Op de dag van ontvangst wordt de post gescand en als PDF bestand geüpload in het klantenportaal.
Je bepaalt ook zelf wat wij moeten doen met de originelen. Je kunt deze alsnog, bijvoorbeeld 1 x per 4 weken, doorgestuurd krijgen of wij kunnen deze zorgvuldig voor je vernietigen (Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten).

Hoe vernietigt PriPost de originele documenten na het scannen?2019-05-13T13:27:46+01:00

Standaard vernietigen wij jouw post volgens de DIN Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten. Op verzoek is het ook mogelijk de post te vernietigen volgens de DIN Klasse-5: Geheime documenten. Meer informatie over deze normen vind je op nl.wikipedia.org/wiki/Papiervernietiger. Het vernietigen van de originelen na het scannen volgens de standaard methode, is bij scanoptie 1 gratis.

Wat gebeurt er wanneer er een bankpas of pincode voor mij ontvangen wordt?2019-05-13T13:28:45+01:00

PriPost opent geen enveloppen waarvan een vermoeden bestaat dat er een bankpas of creditcard in zit. In dit geval scannen wij de enveloppe en geven jou hiervan bericht. Ook enveloppen met pincodes – met een afwijkend formaat en indeling – worden door ons niet geopend. Ook niet als je ons hier nadrukkelijk om verzoekt. Deze enveloppen sturen wij alleen ongeopend door.

Kan ik reclame uitsluiten van het scannen?2019-05-13T13:30:36+01:00

Bij het instellen van jouw Postbox kun je aangeven of je geadresseerde reclame verwerkt wilt hebben. Indien je dit wenst, scannen wij ook de reclame. Zo niet, dan zullen wij de reclame er gratis voor je uitfilteren en vernietigen.

Hoe weet PriPost dat iets reclame is?2019-07-14T16:50:41+01:00

Vaak is dat heel duidelijk, bijvoorbeeld een Makro folder. Wanneer wij twijfelen of iets reclame is, sturen we je eerst een omslagscan. Je kunt dan zelf bepalen wat er met de inhoud moet gebeuren. Wij kunnen het scannen, doorsturen of vernietigen. Sortering op reclame vindt plaats voordat de enveloppe is geopend.

Ik vind het een raar idee dat post door vreemden wordt geopend2019-05-13T17:48:59+01:00

Wij kunnen ons dat heel goed voorstellen. Post kan privé informatie bevatten waarvan je niet wilt dat anderen dit zien. PriPost heeft zijn procedures zo ingericht dat post niet gelezen wordt door de medewerkers. Het scannen gebeurt in een geautomatiseerd proces. Zelfs de enveloppen worden in 98% van de gevallen geautomatiseerd geopend.

Daarnaast heeft iedere medewerker verplicht een VOG en wordt scanpost altijd verwerkt door twee medewerkers, zodat er controle is.

Waarom heeft PriPost een kopie van mijn ID nodig?2019-04-28T17:45:58+01:00

Kopie ID voorbeeld PriPost heeft de wettelijke verplichting de identiteit van haar klanten te controleren aan de hand van een geldig legitimatiebewijs. Een kopie kun je beveiligd uploaden in het klantenportaal. Het is ook mogelijk om langs te komen op een van onze kantoren om het ID persoonlijk te laten zien. PriPost bewaart namelijk geen kopie van jouw ID. Wij noteren enkel de volgende gegevens en controleren deze op juistheid:

Kopie ID voorbeeld

 • Volledige naam
 • Geboortedatum
 • Document nummer
 • Soort document
 • Afgifte datum
 • Instantie

Welke ID’s wordt geaccepteerd?

 • Paspoort
 • Nationale identiteitskaart (NIC)
 • Nederlands rijbewijs
 • Nederlands vreemdelingendocument

Het kopie ID dient duidelijk leesbaar te zijn. Ook zijn vaak voor- en achterkant nodig wanneer op de achterzijde informatie is vermeld. Je kunt indien gewenst de foto en het BSN nummer afschermen. Voor buitenlandse ID’s geld dat de MRZ code zichtbaar moet zijn.

Is een Postbox veilig?2019-05-13T13:21:13+01:00

Jouw post is bij ons in goede handen. Bij PriPost werken medewerkers die jarenlange ervaring hebben binnen het postbedrijf. Ook PriPost is gebonden aan de wet en zal jouw post overeenkomstig behandelen.

Wat wordt in de AVG bedoeld met databeveiliging ‘by design’ en ‘by default’?2018-11-25T21:13:40+01:00

Gegevensbescherming door middel van ontwerp (design) betekent dat alleen de vereiste persoonlijke gegevens worden verzameld en dat privacykenmerken en -functionaliteit vanaf het eerste moment waarop ze zijn ontworpen, worden verwerkt in producten en services.

Gegevensbescherming standaard (default) betekent dat bedrijven passende maatregelen moeten nemen om privacyrisico’s te beperken op het moment dat de gegevens worden verzameld, evenals door deze uit te breiden op het moment van verwerking.

Wat wordt bedoeld met ‘het recht om te worden vergeten’?2018-11-17T11:33:10+01:00

Individuen hebben het recht om hun persoonlijke gegevens te laten verwijderen, in het geval dat deze niet langer nodig zijn. ‘Het recht om te worden vergeten’ is ter ondersteuning van de vrijheid van meningsuiting.

Welke persoonlijke gegevens heeft PriPost van mij nodig?2018-11-25T20:59:48+01:00

Vanwege wettelijke verplichtingen (WWFT) dient PriPost de identiteit van haar klanten vast te stellen en te controleren. Dit doen we door middel van een kopie ID. Dit mag een ID kaart, paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlands vreemdelingendocument zijn. PriPost verwijdert het kopie direct nadat de identiteit is vastgesteld.

Bedrijven, verenigingen of stichtingen dienen ook een recent uittreksel van de KvK en een UBO verklaring af te geven.

In hoeverre is mijn privacy gewaarborgd?2018-11-25T21:43:35+01:00

PriPost deelt geen gegevens van haar klanten met derden, overeenkomstig onze algemene voorwaarden en privacy reglement. Post wordt door ons uitermate zorgvuldig behandeld. Werknemers zijn gecontroleerd en in het bezit van een VOG. PriPost verzorgt voor duizenden klanten uit meer dan 50 verschillenden landen de post waaronder advocaten, juristen, bewindvoerders, bekende Nederlanders, makelaars en vele grote en kleine ondernemingen. Indien gewenst en/of noodzakelijk is het mogelijk een geheimhoudingsverklaring te laten opmaken.

PriPost en de AVG
PriPost is 100% AVG compliant. Onze informatiesystemen staan op servers in Nederland.

Wat is een UBO verklaring en waarom heeft PriPost deze nodig?2019-07-09T17:28:36+01:00
WIE IS DE UBO EN WAAROM MOET PRIPOST DIT WETEN?
WIE IS DE UBO EN WAAROM MOET PRIPOST DIT WETEN?

De U.B.O. (Ultimate Beneficial Owner of Uiteindelijk Belanghebbende)

PriPost is verplicht volgens de Sanctiewetgeving ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme om de Ultimate Beneficial Owner (UBO) te identificeren. Hiermee wordt voorkomen dat personen zichzelf kunnen verbergen achter juridische entiteiten. De Sanctiewetgeving verplicht ons om de achtergrondgegevens van onze klanten te controleren. Het gaat om het vaststellen van de ‘Ultimate Beneficial Owners’ (UBO) van onze zakelijke klanten.

 1. Wat is een UBO?
  • UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner oftewel de uiteindelijk belanghebbende.
  • een UBO is een natuurlijk persoon die tenminste 25% aandelen houdt of zeggenschap in de niet- beursgenoteerde rechtspersoon kan uitoefenen;
  • of die begunstigde is of bijzondere zeggenschap heeft van 25% of meer van het vermogen van een stichting of trust.
 2. Jouw bedrijf, vereniging of stichting heeft geen UBO maar een bestuurder. Wat moet er dan worden ingevuld?
  Heb je de rechtsvorm BV, CV, NV, VOF of maatschap? Dan vragen wij jou in de UBO-verklaring één of meer Ultimate Beneficial Owner(s) (UBO) met een belang van 25% in te vullen. Heb je de rechtsvorm VVE, vereniging, stichting of kerkgenootschap? Dan vragen we jou in de UBO-verklaring de bestuurder(s) in te vullen. Heb je een eenmanszaak, ben je een natuurlijk persoon of heb je geen UBO met een belang van 25% of meer, dan volstaat de ondertekening van de UBO-verklaring.
 3. Wat houdt de Sanctiewetgeving in?
  De Sanctiewetgeving is gericht op het voorkomen van witwassen en het financieren van terrorisme. De Sanctiewet 1977 vormt de wettelijke basis voor nationale regels ter uitvoering van internationale sanctiemaatregelen. Door de oplopende politieke spanningen sinds het conflict in de Oekraïne en de vliegramp met vlucht MH17, hebben de Europese Unie en de Verenigde Staten sancties afgekondigd tegen personen en entiteiten die betrokken zijn bij dit conflict. De Nederlandse financiële sector, waaronder PriPost als verstrekker van adressen, heeft een belangrijke functie als ‘poortwachter’ bij de uitvoering van die sancties. De toezichthouders verwachten ook van ons dat wij zaken doen met betrouwbare partijen.
 4. Waarom vraagt PriPost mij nu pas om de UBO-gegevens, terwijl ik al lang klant ben?
  PriPost heeft de Ultimate Beneficial Owners (UBO) nog niet van alle (oude) klanten vastgelegd. Dit betekent dat niet vastgesteld kan worden of deze klanten op een sanctielijst voorkomen. Dit is in strijd met de Sanctiewet. Bij het accepteren van nieuwe klanten vragen wij direct de benodigde gegevens. Bij bestaande klanten, waar wij in het verleden deze acceptatievragen niet aan hebben gesteld, moeten wij de UBO-gegevens alsnog vaststellen en screenen tegen de Sanctielijsten. Momenteel wordt de naleving van de Sanctiewet steeds strenger gecontroleerd door onze toezichthouders.
 5. Zijn er gevolgen wanneer ik geen UBO verklaring verstrek?
  Wanneer wij de UBO-verklaring niet van jou ontvangen, kunnen we de achtergrondgegevens niet controleren. Wanneer je niet reageert, kan dit betekenen dat wij de PriPost overeenkomst moeten beëindigen. Natuurlijk doen wij dat liever niet. Daarom is het belangrijk dat je de UBO-verklaring correct invult en zo snel mogelijk upload via het klantenportaal.
 6. Ik heb meerdere Postboxen. Volstaat dan één UBO verklaring?
  Een UBO verklaring wordt opgemaakt voor een bedrijf. In geval je meerdere bedrijven hebt, zal er per bedrijf een UBO verklaring moeten worden opgesteld, ongeacht het aantal Postboxen. Heb je voor 1 bedrijf meerdere Postboxen, dan hoeft er maar 1 UBO verklaring te worden verstrekt.
 7. Mijn bedrijf is niet gevestigd in Nederland
  Het is voor de wet niet van belang waar een bedrijf is gevestigd. Ook voor in het buitenland gevestigde ondernemingen dient een UBO verklaring te worden verstrekt.
 8. Waar vind ik de UBO verklaring?
  Deze kun je eenvoudig downloaden via de volgende link: https://www.pripost.eu/download/pripost_ubo_verklaring.pdf
  Na invulling en ondertekening kun je deze als PDF uploaden in het klantenportaal.
 9. Waar kan ik terecht met vragen?
  Indien je vragen hebt, kun je contact opnemen met de klantenservice van PriPost. Wij zijn te bereiken op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur op 070-2210460 of stel je vraag via een suppoortticket in het klantenportaal. We helpen je graag!
Waarom is PriPost de beste optie voor een alternatief postadres?2019-07-14T22:55:50+01:00

PriPost biedt het meest praktische en voordelige alternatief. Praktisch omdat je nooit meer de deur uit hoeft om je post op te halen. Ongeacht waar je verblijft, kun je altijd inzage hebben in jouw post. Voordelig omdat we in Nederland veruit de goedkoopste aanbieder zijn. We zijn een professioneel en goed georganiseerd bedrijf met een zeer hoge, persoonlijke service voor onze klanten. Jouw post is bij ons in goede handen.

Mijn bedrijf is gevestigd in het buitenland. Kan ik dan toch een Postbox openen?2019-07-14T22:56:24+01:00

PriPost is voor iedereen die een postadres nodig heeft in Nederland of Spanje (andere landen zullen volgen), ongeacht waar je woonachtig bent of waar jouw bedrijf gevestigd is. Wij sturen jouw post door naar jouw adres in binnen- of buitenland. Ook kunnen wij de post voor je scannen en digitaal naar je verzenden. Een andere optie is dat wij de post voor je bewaren en op afroep doorsturen.

Kan PriPost de volledige postkamerfunctie van mijn bedrijf overnemen?2019-07-14T22:56:43+01:00

In deze tijd, waarin steeds minder post wordt verstuurd, is het in de meeste gevallen goedkoper de postkamer uit te besteden. PriPost heeft hiervoor de juiste kennis en ervaring in huis. Neem contact op met onze salesmanager voor een afspraak en een vrijblijvende offerte.

Is het belangrijk dat de plaats waar mijn bedrijf gevestigd is, hetzelfde is als de plaats van mijn postadres?2019-07-14T22:57:00+01:00

Het blijft een persoonlijke keuze, maar vandaag de dag leert de praktijk dat dit niet meer belangrijk is. Door het toenemende gebruik van het internet weet iedereen dat webshops vanuit de huiskamer kunnen ontstaan of dat men op wisselende locaties werkzaam is. Steeds meer bedrijven en particulieren maken gebruik van onze service en communiceren naar hun relaties dat de post door een extern bedrijf (PriPost) professioneel wordt verwerkt.

Heb ik een klantnummer bij PostNL nodig?2018-11-17T10:34:43+01:00

Nee, PriPost staat helemaal los van PostNL.

Kan ik mijn bedrijf vestigen (KvK) op mijn Postbox adres?2019-07-15T00:23:06+01:00

Om jouw Postboxadres te kunnen gebruiken als vestigingsadres voor de KvK dien je een aparte overeenkomst te sluiten met Beesiks Office Space (eigenaar van de locaties) voor een lidmaatschap. Meer informatie hierover vind je op www.beesiksoffice.space. Vestigingsadressen zijn beperkt beschikbaar.

De overeenkomst die je met PriPost hebt is alleen te gebruiken als correspondentieadres voor de KvK.

Kan ik als webshop mijn Postbox gebruiken voor retourzendingen?2019-04-28T18:17:43+01:00

Ja, dat is mogelijk. Er zijn inmiddels veel webshops waar wij de retouren voor verwerken. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Is een Postbox hetzelfde als een postbus?2019-07-09T22:00:17+01:00

Nee, er zitten zelfs behoorlijke verschillen tussen. We hebben de belangrijkste verschillen op een rijtje gezet:

PriPost
PostNL
Kosten per jaar
€ 54,00
€ 209,50
Eenmalige kosten
€ 22,50 TIJDELIJK NU € 15,00
€ 39,00
Contractduur
Direct opzegbaar
Jaarcontract
Inclusief kantooradres
Ja
Nee
Pakketten ontvangen
Ja
Soms
Reclame filteren
Gratis
Niet mogelijk
Post scannen
Ja
Nee
Wat zijn de totale kosten voor een Postbox?2019-04-28T18:30:29+01:00

Een Postbox kan tot 80% goedkoper zijn dan een reguliere postbus. Een Postbox heb je al vanaf € 0,99 exclusief BTW per week! Een volledig overzicht van de tarieven vind je hier.

Ik woon niet in het land waar ik de Postbox wil gebruiken. Is dit mogelijk?2019-05-13T13:19:14+01:00

Ja, dit is zeker mogelijk. Op dit moment heeft PriPost klanten in meer dan 50 landen van de wereld. Veel mensen die voor korte of langere tijd in het buitenland verblijven laten hun post door ons verwerken. Waar je ook woont, verblijft of gaat wonen, in binnen- of buitenland, je postadres hoeft niet meer te wijzigen. Je hoeft alleen aan PriPost jouw nieuwe adres door te geven. Voor jouw relaties blijft het postadres dus ongewijzigd. Gemakkelijk, eenvoudig en voordelig.

Heeft PriPost een vestiging in mijn woonplaats?2019-07-13T12:10:02+01:00

PriPost heeft op dit moment drie vestigingen in Nederland (Amsterdam, Rotterdam Leidschendam) en één in Spanje (Barcelona). Omdat wij jouw post verwerken (doorsturen, scannen, bewaren) hoef je de post niet zelf op te halen, waardoor de locatie eigenlijk niet van belang is. Meer informatie over de locaties kun je vinden op deze pagina. Je kunt met jouw Postboxnummer post ontvangen op de alle PriPost adressen.

Kan ik mijn Postbox adres vermelden op mijn website?2019-05-13T13:33:30+01:00

Jazeker, je kunt jouw Postbox adres gebruiken voor vermelding op een website of visitekaartje. Je hebt daarbij de keuze uit twee soorten adressen: een postbus adres en een fysiek kantooradres. Veel bedrijven en webshops maken op deze manier gebruik van onze dienstverlening. Je kunt jouw bedrijf ook vestigen (KvK) op een Postbox adres. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Ik heb meerdere bedrijven. Kan ik ook meerdere Postboxen aanvragen?2019-07-14T22:58:23+01:00

Ja, dit is zeker mogelijk, maar niet altijd noodzakelijk. Je kunt namelijk meerdere geadresseerden (bedrijven en namen van personen) opgeven per Postbox. Standaard zijn er in de wekelijkse vastrechtkosten vier geadresseerden inbegrepen. Vanaf de vijfde wordt € 0,21 excl BTW per week per geadresseerde berekend. Wanneer je de post wilt scheiden, dan kun je meerdere Postboxen gebruiken.

Wat wordt nu mijn nieuwe postadres?2019-07-15T00:25:25+01:00

PriPost heeft op dit moment in Nederland locaties in Leidschendam, Rotterdam en Amsterdam. In het buitenland hebben we nu een locatie in Barcelona en hier zullen in de toekomst vestigingen bijkomen. Met één en hetzelfde Postboxnummer kun je meerdere locaties gebruiken om post/pakketten te ontvangen.

Hoe je het postadres communiceert en noteert, kun je vinden op de pagina postadres notering.

Een voorbeeld:

Locatie AmsterdamLocatie RotterdamLocatie LeidschendamPostbus locatie
(Uw naam/Bedrijfsnaam)
Keurenplein 41
Unit (Letter en nummer)
1069CD Amsterdam
Nederland
(Uw naam/Bedrijfsnaam)
Strevelsweg 700
Unit 303 - (Letter en nummer)
3083AS Rotterdam
Nederland
(Uw naam/bedrijf)
Gravin Juliana van Stolberglaan 31
Unit (Letter en Nummer)
2263AB Leidschendam
Nederland
(Uw naam/bedrijf)
Postbus 1000
Unit (Letter en Nummer)
2260BA Leidschendam
Nederland

Hoelang duurt de aanvraag van een Postbox?2019-05-13T17:41:35+01:00

Een Postbox is eenvoudig online aan te vragen. Je kunt jouw nieuwe postadres direct na de aanvraag communiceren naar al jouw relaties.

Nadat je de overeenkomst digitaal hebt ondertekend, kun je via het online klantenportaal jouw Postbox gaan instellen. Hierbij geef je aan hoe je wenst dat wij jouw post moeten verwerken. Je hebt onder andere de volgende opties:

Je kunt deze instellingen altijd weer aanpassen via het online klantenportaal.

Kan ik het Postbox kantooradres ook gebruiken op mijn website?2019-07-14T22:59:15+01:00

Je kunt zowel het postbusadres als het fysieke kantooradres gebruiken op jouw website. Veel ondernemers gebruiken het kantooradres op hun website of drukwerk om zo privé en zaken te scheiden.

Waar veel ondernemers niet van op de hoogte zijn, is dat je als bedrijf de wettelijke verplichting hebt (zeker met een webshop) om een fysiek adres op de website te vermelden.

In samenwerking met Beesiks Office Space (eigenaar van de locaties waar PriPost gevestigd is), is het ook mogelijk om het kantooradres als vestigingsadres voor de KvK te gebruiken. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Hieronder een afbeelding zoals google maps streetview de locatie in Amsterdam toont. (Wij zijn gevestigd in het middenblok)

Keurenplein Amsterdam op Google Maps - Streetview

Kan ik mezelf op een Postbox laten inschrijven bij de gemeente?2019-04-28T17:56:37+01:00

Een Postbox adres kun je NIET gebruiken voor een inschrijving in het BRP. Het is namelijk niet toegestaan te ‘wonen’ op een kantoorlocatie. Ook is het niet mogelijk een Postbox te gebruiken als briefadres voor de gemeente.

Waarom is PriPost de beste optie voor een alternatief postadres?2019-07-14T22:55:50+01:00

PriPost biedt het meest praktische en voordelige alternatief. Praktisch omdat je nooit meer de deur uit hoeft om je post op te halen. Ongeacht waar je verblijft, kun je altijd inzage hebben in jouw post. Voordelig omdat we in Nederland veruit de goedkoopste aanbieder zijn. We zijn een professioneel en goed georganiseerd bedrijf met een zeer hoge, persoonlijke service voor onze klanten. Jouw post is bij ons in goede handen.

Wat zijn de totale kosten voor een Postbox?2019-04-28T18:30:29+01:00

Een Postbox kan tot 80% goedkoper zijn dan een reguliere postbus. Een Postbox heb je al vanaf € 0,99 exclusief BTW per week! Een volledig overzicht van de tarieven vind je hier.

Ik woon niet in het land waar ik de Postbox wil gebruiken. Is dit mogelijk?2019-05-13T13:19:14+01:00

Ja, dit is zeker mogelijk. Op dit moment heeft PriPost klanten in meer dan 50 landen van de wereld. Veel mensen die voor korte of langere tijd in het buitenland verblijven laten hun post door ons verwerken. Waar je ook woont, verblijft of gaat wonen, in binnen- of buitenland, je postadres hoeft niet meer te wijzigen. Je hoeft alleen aan PriPost jouw nieuwe adres door te geven. Voor jouw relaties blijft het postadres dus ongewijzigd. Gemakkelijk, eenvoudig en voordelig.

Wat wordt nu mijn nieuwe postadres?2019-07-15T00:25:25+01:00

PriPost heeft op dit moment in Nederland locaties in Leidschendam, Rotterdam en Amsterdam. In het buitenland hebben we nu een locatie in Barcelona en hier zullen in de toekomst vestigingen bijkomen. Met één en hetzelfde Postboxnummer kun je meerdere locaties gebruiken om post/pakketten te ontvangen.

Hoe je het postadres communiceert en noteert, kun je vinden op de pagina postadres notering.

Een voorbeeld:

Locatie AmsterdamLocatie RotterdamLocatie LeidschendamPostbus locatie
(Uw naam/Bedrijfsnaam)
Keurenplein 41
Unit (Letter en nummer)
1069CD Amsterdam
Nederland
(Uw naam/Bedrijfsnaam)
Strevelsweg 700
Unit 303 - (Letter en nummer)
3083AS Rotterdam
Nederland
(Uw naam/bedrijf)
Gravin Juliana van Stolberglaan 31
Unit (Letter en Nummer)
2263AB Leidschendam
Nederland
(Uw naam/bedrijf)
Postbus 1000
Unit (Letter en Nummer)
2260BA Leidschendam
Nederland

Hoelang duurt de aanvraag van een Postbox?2019-05-13T17:41:35+01:00

Een Postbox is eenvoudig online aan te vragen. Je kunt jouw nieuwe postadres direct na de aanvraag communiceren naar al jouw relaties.

Nadat je de overeenkomst digitaal hebt ondertekend, kun je via het online klantenportaal jouw Postbox gaan instellen. Hierbij geef je aan hoe je wenst dat wij jouw post moeten verwerken. Je hebt onder andere de volgende opties:

Je kunt deze instellingen altijd weer aanpassen via het online klantenportaal.

Nog vragen? Klik hier en laat het ons weten!