Hier ben je nu:Home/Post bewaren
Post bewaren2020-12-23T11:57:56+01:00
WIJ BEWAREN JOUW POST VOOR KORTE OF LANGERE TIJD
WIJ BEWAREN JOUW POST VOOR KORTE OF LANGERE TIJD

Post bewaren

In sommige situaties kan het handig zijn om post (en/of pakketten) voor korte of langere tijd te bewaren en op afroep te laten doorsturen. Bijvoorbeeld wanneer je aan het verhuizen bent, of wanneer je langere tijd op reis bent en/of niet op een vaste locatie verblijft.

Hoe werkt het?

Zodra wij post voor jou ontvangen, krijg je van ons bericht en gaan we de post bewaren, zo lang als je wilt. Zodra je de post wilt ontvangen, geef je dit aan in het klantenportaal. Wij sturen de post verzameld in een grote envelop door naar het door jou opgegeven adres. Eenvoudig en flexibel!

  • Post wordt bewaard zolang je wenst

  • Bewaarkosten bedragen € 0,05 per dag per poststuk (eerste 30 dagen GRATIS)

  • Het ontvangen en bewaren van pakketten gaat via PriParcel. De eerste 30 dagen zijn gratis en daarna betaal je een bedrag per pakket per dag. Kijk op de website van PriParcel voor meer info.

Wat zijn de kosten?

  • De vaste kosten voor een Postbox zijn slechts € 5,50 per maand.
  • De kosten voor het bewaren van post zijn slechts € 0,05 per poststuk per dag. De eerste 30 dagen worden er geen bewaarkosten in rekening gebracht. Wanneer je de post doorgestuurd krijgt, gelden de normale tarieven voor het doorsturen van post.

De voordelen

  • Indien er geen post voor je is, wordt er dus niets bewaard en worden er geen kosten in rekening gebracht.
  • Om te voorkomen dat eventuele bewaarkosten onnodig oplopen, sturen wij je wekelijks een herinnering dat wij post voor je bewaren.
  • Belangrijk om te weten… het bewaartarief wordt alleen gehanteerd indien je gebruik maakt van doorstuuroptie – op afroep doorsturen. Heb je jouw Postbox als voorbeeld ingesteld op 1 x per 2 weken doorsturen, dan worden er ook geen kosten berekend om post te bewaren.

Desgewenst filteren wij reclame er (kosteloos) voor je uit. Het is ook mogelijk dat PriPost aangetekende post voor je aanneemt. Klik hier voor een compleet overzicht van alle tarieven.

Vragen en antwoorden m.b.t. het op afroep doorsturen van post

Wat is de maximale termijn om post te bewaren?2019-05-13T12:08:44+01:00

Er is geen maximale termijn. Wij bewaren de post zo kort of lang als je wilt. Op het moment dat wij post voor je ontvangen, sturen wij bericht. Wekelijks sturen we daarna ook een herinnering om te voorkomen dat je de post vergeet en daardoor kosten onnodig oplopen. Zodra je de post wilt ontvangen, kun je dit aangeven via de inbox in het klantenportaal. Op de door jou aangegeven datum sturen we de post dan door naar het postadres.

Mijn instelling is 1 x per maand doorsturen – worden er nu bewaarkosten gerekend?2019-05-13T12:12:12+01:00

Bewaarkosten worden alleen gerekend wanneer je als primaire instelling ‘op afroep doorsturen’ hebt. Dus nee, indien je doorsturen hebt met een bepaalde frequentie, worden er geen bewaarkosten gerekend.

Worden er kosten berekend voor het bewaren van post?2020-01-12T00:37:41+01:00

Wanneer je wilt dat we de post langer dan 14 dagen voor je bewaren wordt er een paar cent per poststuk in rekening gebracht. Dit gebeurt in grote kluizen zodat we er zeker van zijn dat jouw post veilig is opgeslagen.

Kan ik bewaarde post ook laten vernietigen of scannen?2019-05-13T12:14:23+01:00

Dit is helaas niet mogelijk. Post in die met een bepaalde instelling is ingevoerd kan tijdens het proces niet worden gewijzigd. We kunnen deze post dus alleen verwerken door het door te sturen. Via de inbox in het klantenportaal kun je een datum opgeven.

Kan ik mijn instelling van ‘op afroep doorsturen’ wijzigen naar scannen?2019-05-13T13:31:54+01:00

Ja, dat is mogelijk. Het is wel zo dat de post die reeds is ingevoerd alleen doorgestuurd kan worden. Wanneer je de instelling wijzigt van doorsturen naar scannen, gaat dit de volgende dag in en geldt het alleen voor nieuwe post. Meer informatie over de verschillende scan opties kun je hier vinden.

Go to Top