Loading...
Post bewaren2019-04-14T17:52:59+01:00

Post voor korte of langere tijd bewaren

In sommige situaties kan het handig zijn om post (en/of pakketten) voor korte of langere tijd te bewaren. Bijvoorbeeld wanneer je aan het verhuizen bent, of wanneer je langere tijd op reis bent en/of niet op een vaste locatie verblijft.

Hoe werkt het?

Zodra wij post of een pakket voor jou ontvangen, krijg je van ons bericht en gaan we de post bewaren, zo lang als je wilt. Zodra je de post/pakketten wilt ontvangen, geef je dit aan en sturen wij het door naar het door jou opgegeven adres. We kunnen de pakketten (indien mogelijk) consolideren zodat de verzendkosten beperkt blijven. Eenvoudig en flexibel!

  • Post wordt bewaard zolang je wenst

  • Bewaarkosten voor post bedragen € 1,24 per week

  • Bewaarkosten voor pakketten bedragen € 1,24 per 3 pakketten per week

  • Speciaal voor mensen die veel reizen

Post bewaren
Direct een Postbox aanvragen

Wat zijn de kosten?

  • De vaste kosten voor een Postbox zijn € 0,99 per week.
  • De kosten voor het bewaren van post en pakketten (per 3 stuks) zijn € 1,24 per week. Wanneer je de post doorgestuurd krijgt, gelden de normale tarieven voor het doorsturen van post.

De voordelen

  • Indien er geen post voor je is, wordt er dus niets bewaard en worden er geen bewaarkosten in rekening gebracht.
  • Om te voorkomen dat de kosten onnodig oplopen, sturen wij je wekelijks een herinnering dat wij post voor je bewaren.
  • Belangrijk om te weten… het bewaartarief wordt alleen gehanteerd indien je gebruik maakt van de bewaarservice. Heb je jouw Postbox als voorbeeld ingesteld op 1 x per 2 weken doorsturen, dan zijn er geen bewaarkosten.

Desgewenst filteren wij reclame er (kosteloos) voor je uit. Het is ook mogelijk dat PriPost aangetekende post en/of pakketten voor je aanneemt. Klik hier voor een compleet overzicht van alle tarieven.

Vragen en antwoorden m.b.t. het bewaren van post

Wat is de maximale termijn om post te bewaren?2018-12-30T13:28:41+01:00

Er is geen maximale termijn. Wij bewaren de post zo kort of lang als u wilt. Op het moment dat wij post voor u ontvangen, sturen wij u een bericht. Wekelijks sturen we u ook een herinnering om te voorkomen dat u de post vergeet en daardoor de kosten onnodig oplopen. Zodra u de post wilt ontvangen, kunt u dit aangeven.

Mijn instelling is 1 x per maand doorsturen – worden er nu bewaarkosten gerekend?2018-11-25T21:06:34+01:00

Bewaarkosten worden alleen gerekend wanneer u als primaire instelling ‘bewaren’ heeft. Dus nee, indien u doorsturen heeft met een bepaalde frequentie, worden er geen bewaarkosten gerekend.

Hoelang kan PriPost de post voor mij bewaren?2019-04-14T19:36:16+01:00

Wij bewaren post zolang als je wilt, hieraan is geen maximum termijn gekoppeld. Op het moment dat je de post doorgestuurd wilt hebben, geef je dit aan via de inbox in het klantenportaal met daarbij het adres waar de post naartoe gestuurd dient te worden. Meer informatie over de bewaarservice vind je hier.

Kan ik bewaarde post ook laten vernietigen of scannen?2018-03-14T10:40:40+01:00

Dit is helaas niet mogelijk. Post in bewaring kunnen we alleen verwerken door deze door te sturen. Zodra uw Postbox vervolgens leeg is, kunt u de instelling wijzigen naar bijvoorbeeld scannen.

Kan ik mijn instelling van bewaren wijzigen naar doorsturen of scannen?2018-03-14T10:49:17+01:00

De post die wij voor u bewaren, dienen wij eerst te verwerken door deze door te sturen. Wanneer uw Postbox vervolgens leeg is, kunt u eenvoudig de instelling wijzigen naar doorsturen of scannen.