beeindiging

Beëindigen van de overeenkomst

Je overeenkomst is op elk moment opzegbaar en kent geen opzegtermijn.

Opzeggen kan alleen via het klantenportaal. Nadat je bent ingelogd klik je op Mijn postboxen. Klik naast de Postbox die je wilt beëindigen op ‘Opzeggen’ en vul de gevraagde info in. Er kan een datum van opzegging worden gekozen en je kunt je rekeningnummer opgeven waar een eventueel resterend saldo uit het depot op kan worden teruggestort. Dit wordt direct de volgende werkdag verwerkt.

De beëindiging gaat direct de volgende dag in. Het is dus belangrijk dat je al jouw relaties eerst hebt ingelicht dat jouw postadres gaat wijzigen. In geval er nog post voor je binnenkomt, zullen wij deze retour afzender sturen.

Het kan gebeuren dat jouw Postbox door ons wordt beëindigd omdat er onvoldoende saldo in je depot is. Je hebt hier dan al verschillende notificaties over ontvangen en je kunt in het klantenportaal altijd je actuele saldo controleren. Op het moment dat het saldo nul is beëindigen we direct de overeenkomst.

Was het niet jouw bedoeling om de overeenkomst te beëindigen? Je hebt dan één maand de tijd om zonder extra kosten een storting te doen. Dan heractiveren we je account en verwerken we de post weer zoals je hebt ingesteld.

Nadat de overeenkomst is beëindigd nemen we geen aangetekende post en/of pakketten aan. Die zullen direct retour afzender worden gestuurd.