beeindiging

Beëindigen van de overeenkomst

Je overeenkomst is op elk moment opzegbaar en kent geen minimale contractduur.

Opzeggen kan alleen via het klantenportaal. Nadat je bent ingelogd klik je op Mijn postboxen. Klik naast de Postbox die u wilt beëindigen op ‘Opzeggen’ en vul de gevraagde info in. Door hierop te klikken kan een datum van opzegging worden gekozen en geef je je rekeningnummer op waar een eventueel resterend saldo uit het depot op kan worden teruggestort. Dit wordt direct de volgende werkdag verwerkt.

De beëindiging gaat ook direct de volgende dag in. Het is dus belangrijk dat je al jouw relaties eerst hebt ingelicht dat jouw postadres gaat wijzigen, voordat je beëindigt.

Licht op tijd je afzenders in wanneer je de Postbox beëindigd. Helaas is onze ervaring is dat er na de opzegging toch nog post binnenkomst. We sparen deze post gedurende 1 maand op en mocht je bij je besluit blijven om de Postbox te beëindigden sturen we deze post retour afzender. Wil je je Postbox in deze tijd toch nog houden dan verwerken we die post weer volgens je instellingen. Ook na deze maand sturen we eventuele post netjes retour afzender.

Het kan gebeuren dat jouw Postbox wordt beëindigd omdat er onvoldoende saldo in je depot is. Je hebt hier dan al verschillende notificaties over ontvangen en je kunt in het klantenportaal altijd je actuele saldo controleren. Op het moment dat het saldo nul is beëindigen we direct de overeenkomst. Ook in dit geval sparen we de post gedurende één maand op. Was het niet jouw bedoeling om de overeenkomst te beëindigen? Je hebt dan één maand de tijd om zonder extra kosten een storting te doen. Dan heractiveren we je account en verwerken we de post weer zoals je hebt ingesteld.

Nadat de overeenkomst is beëindigd nemen we geen aangetekende post en/of pakketten aan. Die zullen direct retour afzender worden gestuurd.