beeindiging

Beëindigen van de overeenkomst

Je kunt je Postbox op elk moment opzeggen. Zodra we je opzegging hebben ontvangen, wordt deze aan het eind van de maand beëindigd. In de lopende maand verwerken we nog gewoon je post. Het eventuele resterende saldo in je depot wordt vervolgens via de service payment providor teruggestort op je bankrekening of credit card.

Hoe zeg je op?
Opzeggen kan eenvoudig via het online platform (PriPortal). Nadat je bent ingelogd ga je naar PriPost en klik je op Mijn postboxen. Klik naast de Postbox die je wilt beëindigen op ‘Opzeggen’ en vul de gevraagde info in.

Zoals eerder vermeld gaat de beëindiging direct aan het einde van de lopende maand in. Het is dus belangrijk dat je al jouw relaties eerst hebt ingelicht dat jouw postadres gaat wijzigen. In het geval er nog post voor je binnenkomt, kunnen wij deze niet meer verwerken en zullen wij deze retour afzender sturen.

Later toch je Postbox weer gebruiken?
Soms kan het zijn dat iemand voor een langere tijd zijn Postbox wilt deactiveren. Dat is geen probleem. De Postbox blijft gekoppeld aan je account en je kunt deze altijd weer reactiveren door dit in het PriPortal aan te geven en opnieuw een storting te doen in je depot. Je betaalt dan wel weer de eenmalige administratiekosten.