Hier ben je nu:Home/Overal je post digitaal ontvangen
Overal je post digitaal ontvangen2020-02-28T18:16:39+01:00
LOCATIE ONAFHANKELIJK
LOCATIE ONAFHANKELIJK

Overal je post digitaal ontvangen

Er kunnen tal van redenen zijn waarom het voor jou makkelijker is om je post digitaal te ontvangen. Of je nu een wereld reizende digital nomad bent zonder vaste verblijfplaats of dat je gewoon graag je administratie volledig digitaal wilt verwerken, zonder papieren rompslomp…

PriPost kan jouw post ontvangen, scannen en dezelfde dag online beschikbaar stellen.

Het voordeel van een digitale postbus, of beter gezegd een digitale Postbox, is dat je nooit meer je postadres hoeft te wijzigen. Het maakt immers niet uit waar je woont, werkt of verblijft. Doordat je alle post digitaal ontvangt via ons online platform, ben je volledig locatie onafhankelijk.

Als je wilt, kunnen we de originele, papieren post alsnog naar je doorsturen. Wanneer je daar geen behoefte aan hebt, zullen we alle documenten vernietigen. Bekijk hier de werkwijze en tarieven van post scannen.

Voor ondernemers en bedrijven

De traditionele postkamer bij bedrijven zie je bijna niet meer, want de hoeveelheid post wordt steeds minder. Het is veel voordeliger en efficiënter om de post gelijk digitaal te ontvangen in plaats van een medewerker in te zetten om alles te digitaliseren.

Via het online platform van PriPost kun je de gescande post eenvoudig toewijzen aan een afdeling of een specifieke medewerker.

Ook voor bewindvoerders en mentoren scannen wij de post in. Klik hier voor meer info.

Hoe werkt het

  • Vraag een Postbox aan
  • Na de aanvraag ontvang je de activeringslink voor het online platform (PriPortal)
  • Geef je voorkeuren qua postverwerking op

  • Informeer je relaties over je nieuwe postadres
  • Ontvang voortaan je post digitaal!
post-digitaal-ontvangen

Ben je er klaar voor en wil je een Postbox aanvragen?

Regel het eenvoudig binnen een paar minuten!

Wil je eerst nog wat meer informatie of heb je een specifieke vraag?

Bel, mail of chat met een van onze medewerkers via de contactpagina.

Vragen en antwoorden m.b.t. digitaal post ontvangen

Hoe weet PriPost dat iets reclame is?2019-07-14T16:50:41+01:00

Vaak is dat heel duidelijk, bijvoorbeeld een Makro folder. Wanneer wij twijfelen of iets reclame is, sturen we je eerst een omslagscan. Je kunt dan zelf bepalen wat er met de inhoud moet gebeuren. Wij kunnen het scannen, doorsturen of vernietigen. Sortering op reclame vindt plaats voordat de enveloppe is geopend.

Kan ik reclame uitsluiten van het scannen?2019-05-13T13:30:36+01:00

Bij het instellen van jouw Postbox kun je aangeven of je geadresseerde reclame verwerkt wilt hebben. Indien je dit wenst, scannen wij ook de reclame. Zo niet, dan zullen wij de reclame er gratis voor je uitfilteren en vernietigen.

Wat gebeurt er wanneer er een bankpas of pincode voor mij ontvangen wordt?2019-05-13T13:28:45+01:00

PriPost opent geen enveloppen waarvan een vermoeden bestaat dat er een bankpas of creditcard in zit. In dit geval scannen wij de enveloppe en geven jou hiervan bericht. Ook enveloppen met pincodes – met een afwijkend formaat en indeling – worden door ons niet geopend. Ook niet als je ons hier nadrukkelijk om verzoekt. Deze enveloppen sturen wij alleen ongeopend door.

Hoe gaat het scannen van mijn post in z’n werk?2020-01-12T13:04:41+01:00

Je kunt ervoor kiezen dat wij al jouw post openen en scannen, of dat wij eerst de enveloppe scannen zodat je per stuk kunt aangeven of wij deze wel/niet mogen openen. Op de dag van ontvangst wordt de post gescand en als PDF bestand geüpload in het klantenportaal.
Je bepaalt vervolgens ook wat wij moeten doen met de originelen. Je kunt deze alsnog, bijvoorbeeld 1 x per maand, doorgestuurd krijgen of wij kunnen deze zorgvuldig voor je vernietigen (Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten).

Kan ik eerst de enveloppe laten scannen voordat hij wordt geopend?2019-04-28T17:47:37+01:00

Ja, dit is zeker mogelijk. Wij kunnen eerst de enveloppe scannen, zodat je per enveloppe kunt aangeven of je deze geopend en gescand, ongeopend doorgestuurd of ongeopend vernietigd wilt hebben.

Ik vind het een raar idee dat post door vreemden wordt geopend2019-05-13T17:48:59+01:00

Wij kunnen ons dat heel goed voorstellen. Post kan privé informatie bevatten waarvan je niet wilt dat anderen dit zien. PriPost heeft zijn procedures zo ingericht dat post niet gelezen wordt door de medewerkers. Het scannen gebeurt in een geautomatiseerd proces. Zelfs de enveloppen worden in 98% van de gevallen geautomatiseerd geopend.

Daarnaast heeft iedere medewerker verplicht een VOG en wordt scanpost altijd verwerkt door twee medewerkers, zodat er controle is.

Hoe vernietigt PriPost de originele documenten na het scannen?2019-05-13T13:27:46+01:00

Standaard vernietigen wij jouw post volgens de DIN Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten. Op verzoek is het ook mogelijk de post te vernietigen volgens de DIN Klasse-5: Geheime documenten. Meer informatie over deze normen vind je op nl.wikipedia.org/wiki/Papiervernietiger. Het vernietigen van de originelen na het scannen volgens de standaard methode, is bij scanoptie 1 gratis.

Wat kost het scannen van post?2020-01-12T00:57:17+01:00

De prijs van een scan is slechts € 0,55. Voor een compleet overzicht kun je kijken op de tarievenpagina. Scannen is de meest gekozen en voordeligste optie en heeft de voorkeur van ruim 70% van onze klanten.

Kan ik na het scannen de originelen nog toegestuurd krijgen per post?2019-04-28T17:48:57+01:00

Ja, dit is mogelijk. Je bepaalt zelf wat wij met de originele documenten moeten doen na het scannen. Voor de meeste klanten vernietigen wij de post na het scannen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de originelen periodiek doorgestuurd te krijgen.