Wil jij ons helpen te verbeteren?

Doordat we dagelijks contact hebben met veel van onze klanten, denken we een redelijk goed beeld te hebben van wat er bij ons klanten leeft. We streven ernaar onze dienstverlening steeds verder te optimaliseren en we zijn ons bewust dat er altijd ruimte is voor verbetering. Waar en op welke manier we kunnen verbeteren zouden we het liefst vernemen van diegenen die onze diensten gebruiken.

Daarom willen we je vragen actief mee te participeren en ons te voorzien van input. Wij bestaan nu zo’n 15 jaar en we maken ons klaar om in 2024 het platform met deze en nieuwe diensten internationaal verder uit te bouwen. Voor ons een enorme stap die we graag samen met onze klanten willen nemen.

Om die reden willen we graag een klantenpanel oprichten. Dit panel bestaat uit een groep klanten die zich hiervoor zelf hebben aangemeld en die graag hun oprechte input met ons delen.

Hoe werkt het klantenpanel?

Wanneer je je aanmeldt voor het panel, zullen we je af en toe benaderen om input te geven. Als voorbeeld:

  • Er is door een specialist (UX/UI) een nieuw ontwerp gemaakt voor het klantenportaal, zodat het gebruiksvriendelijker is en klanten makkelijker hun weg kunnen vinden. Dit is iets dat we graag eerst door het panel zouden willen laten testen.
  • Onze klanten komen uit 131 verschillende landen. Op welke manier zou één of meerdere van onze diensten buiten Nederland van toegevoegde waarde kunnen zijn in een ander land?
  • Wat was de beslissing om klant te worden en hoe heb je het aanmeldproces ervaren?

Waardering voor je tijd

Juist! Om die reden willen we de leden van het panel belonen. Het zal je niet rijk maken, maar willen wel iets terug geven voor je oprechte input. Dit kan zijn in de vorm van een geldelijke beloning die wordt gestort in je depot of op een andere manier. Vooraf maken we duidelijk welke beloning dit gaat zijn.

Veelgestelde vragen

Nee, natuurlijk niet. Vrijheid blijheid. Maar je hoort wel bij het vaste clubje klanten die we om input zullen vragen.
Nee, ook niet. We verwachten dat we je een aantal keer zullen benaderen, soms voor kleine zaken maar soms ook voor de iets grotere.
100%! Dat is ook zeker de bedoeling, wordt enorm gewaardeerd en daar gaan we alle ruimte voor creëren. Wij weten niet wat we niet weten… Daarom juist waarderen we ongevraagd advies.
Jazeker! Wij vinden alle input waardevol en we gebruiken deze om onze dienstverlening verder te verbeteren. Natuurlijk kunnen ook wij niet alles direct 1 op 1 overnemen, maar het is zeker wel zo dat alle input wordt meegenomen in onze overwegingen. Ook is het onze bedoeling de verkregen input na analyse terug te communiceren naar het klantenpaneel en zo te laten weten op welke manier we daarmee omgaan.

Meld je hier aan!

Geen titel(Vereist)