postadres postbus postverwerker
Privé adres KvK2022-11-11T15:41:29+01:00

Privé adres KvK

Zoek je een postadres voor de KvK? Je kunt jouw bedrijf registreren op je privéadres en vervolgens een ander postadres gebruiken. Dat betekent dat je een ander adres aan je klanten en relaties door kunt geven. Bijvoorbeeld voor informatie die ze toesturen, net als facturen of andere documentatie. Zodat jouw privéadres op zo min mogelijk plekken beschikbaar is.

Tip: heb je een eenmanszaak en wil je jouw privé adres afschermen bij de KvK? Tegenwoordig kan dat wanneer je als eenmanszaak een alternatief postadres hebt. Met onze Postbox heb je dat dus voor slechts een paar euro per maand geregeld! 

Voor andere rechtsvormen bieden we een oplossing met een KvK vestigingsadres. Houd er rekening mee dat hier voorwaarden aan verbonden zijn. We kunnen je er bij PriOffice goed mee van dienst zijn.

zakelijke post ontvangen

Adres afschermen: gebruik een postadres

Vind je het belangrijk om jouw privé adres bij de KvK zo goed mogelijk af te schermen? Dat kan op een paar verschillende manieren. Met een ander vestigingsadres, dat we aanbieden via PriOffice. En met een zakelijk postadres, waarmee je de meeste zichtbaarheid eenvoudig wegneemt.

 • Eenmanszaken
  Sinds kort kun je als eenmanszaak bij de Kamer van Koophandel om afscherming van je adres vragen. De enige voorwaarde is dat je een alternatief postadres hebt, oftewel een Postbox. Je ontvangt van PriPost een Toestemmingsverklaring waarmee je bij de KvK aantoont dat je ons adres mag gebruiken.
 • Andere rechtsvormen
  Bij de Kamer van Koophandel blijft jouw privéadres dan bekend en op te vragen. Toch kun je het zakelijke postadres gebruiken voor al jouw klanten, leveranciers en andere relaties. Bijvoorbeeld voor de belastingdienst en voor (inkoop)facturen die je ontvangt. Net als voor andere post, die we kunnen bewaren, scannen of doorsturen. Zodat jij niets hoeft te missen, terwijl je buiten de KvK om jouw privé adres kunt afschermen.
  Wil je jouw adres toch volledig afschermen? Kies dan voor een vestigingsadres via PriOffice.

Tip: Is jouw bedrijf nog niet opgericht? Geen probleem, je kunt eerst het adres bij ons aanvragen zodat jouw bedrijf gelijk op het juiste adres wordt ingeschreven. 

Algemene voorwaarden

KvK inschrijven zonder adres: kan dat?

Wil je je bij de KvK inschrijven zonder adres? Dat kan, door een vestigingsadres voor de KvK te huren. Dat gaat verder dan alleen een zakelijk postadres, dat je kunt gebruiken voor jouw klanten, leveranciers en andere relaties.

Je gebruikt op die manier een ander KvK vestigingsadres voor het handelsregister, zodat jouw privéadres daar niet in komt te staan. Handig, bijvoorbeeld als je wilt voorkomen dat klanten ineens voor de deur staan. Bijvoorbeeld als ze niet tevreden zijn over je producten of diensten, of als er een keer wat anders aan de hand is.

Privé adres bij KvK afschermen

Wil je jouw privé adres bij de KvK afschermen of er in ieder geval voor zorgen dat klanten die niet steeds zien en gebruiken? Wij leggen je graag uit hoe je dat aanpakt. En wat de mogelijkheden zijn, om post te bewaren, te scannen of door te sturen. Zodat je wel alles kunt ontvangen, zonder dat iedereen op de hoogte is van waar je woont.

Ben je er klaar voor om jouw Postbox aan te vragen?

Regel het eenvoudig binnen een paar minuten!

Postadres aanvragen

Wil je eerst nog wat meer informatie of heb je een specifieke vraag?

Bel ons, stuur een e-mail of chat met onze medewerkers via de contactpagina.

Vragen en antwoorden m.b.t. algemene vragen

Wat is een geadresseerde en kan ik er meer opgeven?2019-04-14T20:03:38+02:00

Post in jouw Postbox wordt ontvangen op naam van de geadresseerde. PriPost controleert of de naam hoort bij het Postboxnummer. Dit is van belang om te voorkomen dat bij het sorteerproces post bij een verkeerd persoon terecht komt. Je kunt kosteloos vier extra geadresseerden toevoegen aan jouw lijst met geadresseerden (in totaal dus 5). Vanaf de zesde wordt een klein bedrag in rekening gebracht. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld ook post door ons laten verwerken voor je gezinsleden door hun namen als geadresseerde toe te voegen. Als je anoniem post ontvangt, kun je ook een fictieve naam opgeven. Voor zakelijke klanten kunnen dus ook meerdere bedrijfsnamen worden opgegeven.

Klachtenprocedure2022-04-02T10:52:07+02:00

Het kan altijd gebeuren dat iets niet helemaal loopt zoals gepland. Wij raden je aan om klachten altijd eerst bij ons kenbaar te maken door een email te sturen naar [email protected] en je situatie toe te lichten. PriPost zal dan proberen de klacht zo snel mogelijk op te lossen.

Wanneer de klacht niet in onderling overleg opgelost kan worden, kun je het geschil melden bij Stichting WebwinkelKeur (www.webwinkelkeur.nl), deze zal gratis bemiddelen.

Mocht er dan nog geen oplossing zijn voor het geschil, dan heb jij als Accounthouder de mogelijkheid om je klacht door Stichting GeschilOnline (www.geschilonline.com) te laten behandelen, de uitspraak hiervan is bindend en zowel PriPost als de Accounthouder stemmen in met deze bindende uitspraak. Aan het voorleggen van een geschil aan deze geschillencommissie zijn kosten verbonden die door de Accounthouder betaalt dienen te worden aan de betreffende commissie.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr.

Kan ik zelf mijn Postboxnummer uitkiezen?2019-05-13T13:22:59+02:00

Aan het begin van het aanvraagproces kies je zelf uit de lijst een letter en een nummer. Deze twee samen vormen jouw unieke Postboxnummer.

Kan ik op een later tijdstip nog wijzigingen aanbrengen in mijn aanvraag?2022-11-11T13:47:30+01:00

Ja, dit is mogelijk. Je kunt jouw instellingen op ieder moment wijzigen via het online klantenportaal. Zo is het wijzigen van bijvoorbeeld de frequentie van doorsturen of het aanpassen van jouw postadres eenvoudig gedaan. Wanneer je de primaire verwerkingsinstelling wijzigt (doorsturen, scannen of bewaren) dan gaat dit de volgende dag in en is dit alleen van toepassing op nieuwe post. Voor post die al was ontvangen, gelden nog de oude instellingen. De naam van de accounthouder  (Postboxhouder) en eventueel de bedrijfsnaam (in geval van een bedrijfsaanvraag) zijn echter niet te wijzigen, omdat daarmee de overeenkomst is aangegaan.

Is PriPost een service van PostNL?2018-10-23T17:44:21+02:00

Nee. PriPost staat volledig los van PostNL of TNT.

Is een Postbox hetzelfde als een postbus?2022-11-11T14:06:33+01:00

Nee, er zitten zelfs behoorlijke verschillen tussen. De twee grootste verschillen zijn de prijs en de manier waarop de post wordt verwerkt. Bij een postbus moet je de post zelf ophalen en bij onze Postbox wordt de post voor je verwerkt, door deze door te sturen en/of te scannen. Dat scheelt dus niet alleen een hoop geld maar ook een hoop tijd. En onze Postbox is daarmee locatie onafhankelijk, want ongeacht waar je woont, werkt of verblijft, je kunt altijd en overal je post inzien. Ook hoef je nooit meer je postadres te wijzigen.

Ik ontvang bijna geen post, waarom dan een Postbox?2019-07-14T22:56:07+02:00

Juist omdat er steeds minder fysieke post komt, is het verstandig dit professioneel uit te besteden aan een externe partij. Dit scheelt je namelijk in de kosten en in tijd! Een traditionele postbus van PostNL kost al snel honderden euro’s per jaar en daarbij komt nog de tijd die je iedere keer kwijt bent om naar de postbus te rijden (om er vervolgens achter te komen dat er helemaal geen post is of een reclame folder). PriPost biedt een moderne en flexibele oplossing waarbij je de kosten in de hand houdt, een zakelijke uitstraling hebt en privé en zaken gescheiden zijn.

Ik kan bij een instantie geen Postboxnummer vermelden. Wat zijn de gevolgen?2019-05-24T08:39:31+02:00

Hoewel zeldzaam, kan het in een enkel geval voorkomen dat het niet mogelijk is (door beperkingen in automatisering bij de betreffende instantie) om extra adresinformatie, zoals een Postboxnummer, te vermelden. De mogelijkheid voor een tweede adresregel ontbreekt dan. Je kunt als alternatief bijvoorbeeld wel het Postboxnummer in de tenaamstelling vermelden, bijv: Jan Jansen (R320). In de praktijk zien we dat dit weinig tot geen problemen oplevert. Mocht het voorkomen dat een boxnummer ontbreekt, dan zal PriPost kijken naar de bedrijfsnaam (of geadresseerde) en ervoor zorgen dat de post alsnog in de juiste Postbox terecht komt.

Meer informatie over de verschillende mogelijkheden om het boxnummer te vermelden, vind je op www.pripost.eu/boxvermelding. Let op! Bij het niet vermelden van het boxnummer worden extra verwerkingskosten per poststuk in rekening gebracht. Deze kosten worden niet berekend wanneer je ons hebt laten weten dat vermelding echt niet mogelijk is en wij dit hebben kunnen controleren. Op dit moment zijn bij ons alleen de verhuisservice van PostNL en Waternet bekend. Heb je nog een instantie gevonden waarbij je tegen hetzelfde probleem aanloopt? Dan vernemen wij dit graag en kunnen wij na controle dit toevoegen aan de lijst.

Ik heb geen email ontvangen met de bevestiging. Wat nu?2019-05-13T13:22:11+02:00

Het kan zijn dat deze niet door de spamfilter is gekomen, dus kijk in de spammap/ongewenste post ter controle. Kun je de mail ook daar niet vinden? Neem dan contact met ons op.

Hoe vraag ik een Postbox aan?2019-05-13T13:24:39+02:00

De procedure is eenvoudig:

 1. Klik op ‘direct aanvragen’ en kies vervolgens een letter en een nummer, samen vormt dit jouw unieke Postboxnummer
 2. Vul de gevraagde gegevens in en controleer deze
 3. Na jouw akkoord kun je de overeenkomst digitaal ondertekenen

Na de aanvraag kun je jouw nieuwe postadres direct communiceren naar al jouw relaties. Je kunt je Postbox ook direct instellen met jouw persoonlijke voorkeuren voor wat betreft de postverwerking. Dit gaat allemaal heel gemakkelijk via het online klantenportaal.

Hoe noteren mijn relaties mijn postadres?2019-04-14T19:58:04+02:00

Klik hier voor meer informatie over de notering van jouw adres.

Herroepingsrecht2022-09-28T00:29:16+02:00

Het kan gebeuren dat je kort nadat je de aanvraag voor een Postbox hebt gedaan, je toch bedenkt. Dat is geen probleem, want voor consumenten (dus niet voor bedrijven) hanteren wij de wettelijke afkoelingsperiode van 14 dagen. Oftewel; een consument heeft het recht de aanvraag tot 14 dagen na het moment van de aanvraag zonder opgave van reden te annuleren. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via [email protected]. Wij zullen vervolgens de eventueel in rekening gebrachte kosten crediteren en het bedrag in je depot terugstorten via onze service payment providor.

Heb ik een klantnummer bij PostNL nodig?2018-11-17T10:34:43+01:00

Nee, PriPost staat helemaal los van PostNL.

Ga naar de bovenkant