Hier ben je nu:Home/Informatie/Post scannen/Post scanner
Post scanner2020-05-15T16:02:52+01:00
LAAT JE POST SCANNEN
LAAT JE POST SCANNEN

Post scanner: digitale verwerking

Post scanner gezocht? De digitale verwerking van jouw post, door die te laten scannen en in het klantenportaal te bekijken. Vanaf € 5,00 per maand met onze Postbox, plus een klein bedrag per poststuk dat we voor je scannen.

We kunnen jouw inkomende post digitaliseren, zoals we dat voor ruim 70% van onze klanten doen. Die hun post daarmee digitaal bekijken, zodat ze er zelfs vanaf de andere kant van de wereld van op de hoogte blijven. Handig, bijvoorbeeld als je op reis bent of (tijdelijk) in het buitenland woont.

Scannen van inkomende post

Benieuwd hoe dat werkt als je gebruik maakt van onze post scanner? Dat doen we in een paar eenvoudige stappen:

  • Post in jouw Postbox
    Je geeft jouw klanten, relaties, familie, vrienden en officiële instanties het adres van je Postbox door. Dat is de plek waar je post binnenkomt, bij ons op kantoor.
  • Scannen: envelop of de inhoud
    Bij binnenkomst zullen we de post voor je scannen. Zodat je er meteen dezelfde dag naar kunt kijken, en je geen belangrijke berichten hoeft te missen.

Tip: meteen de post laten scannen of eerst alleen de envelop? Je bepaalt in het klantenportaal zelf of we de post voor je openmaken, of je eerst de envelop die je hebt ontvangen laten zien.

  • Digitaal beschikbaar
    De post bekijk je digitaal, vanuit je klantenportaal. De makkelijkste en meest duurzame manier, omdat we het niet fysiek naar je hoeven door te sturen.
post-digitaal-ontvangen

We scannen de post meteen, op het moment dat het binnenkomt. Dat betekent dat je er gewoon dezelfde dag al naar kunt kijken, via het klantenportaal. Je hoeft er niet langer op te wachten, ondanks dat je de post laat sturen naar onze Postbox in plaats van jouw (thuis)adres. Handig om jouw adres af te schermen, als je in het buitenland zit of als je daar zakelijk geen gebruik van wilt maken.

Post scanner: digitale verwerking

Gebruik maken van onze post scanner? Voor de digitale verwerking bieden we een aantal mogelijkheden. De meeste klanten kiezen ervoor om de post te laten openen en scannen. Om daarna de originelen te vernietigen, omdat je die niet meer nodig hebt. Het voorkomt bovendien kosten voor het scannen van de envelop en het eventueel doorsturen.

Tip: de originelen graag zelf ontvangen? Dan sturen we die naar je door. Dat kan verzameld in een grotere envelop, waarmee je eenvoudig op de kosten bespaart.

Ben je er klaar voor en wil je een Postbox aanvragen?

Regel het eenvoudig binnen een paar minuten!

Wil je eerst nog wat meer informatie of heb je een specifieke vraag?

Bel, mail of chat met een van onze medewerkers via de contactpagina.

Vragen en antwoorden m.b.t. het scannen van post

Hoe weet PriPost dat iets reclame is?2019-07-14T16:50:41+01:00

Vaak is dat heel duidelijk, bijvoorbeeld een Makro folder. Wanneer wij twijfelen of iets reclame is, sturen we je eerst een omslagscan. Je kunt dan zelf bepalen wat er met de inhoud moet gebeuren. Wij kunnen het scannen, doorsturen of vernietigen. Sortering op reclame vindt plaats voordat de enveloppe is geopend.

Kan ik reclame uitsluiten van het scannen?2019-05-13T13:30:36+01:00

Bij het instellen van jouw Postbox kun je aangeven of je geadresseerde reclame verwerkt wilt hebben. Indien je dit wenst, scannen wij ook de reclame. Zo niet, dan zullen wij de reclame er gratis voor je uitfilteren en vernietigen.

Wat gebeurt er wanneer er een bankpas of pincode voor mij ontvangen wordt?2019-05-13T13:28:45+01:00

PriPost opent geen enveloppen waarvan een vermoeden bestaat dat er een bankpas of creditcard in zit. In dit geval scannen wij de enveloppe en geven jou hiervan bericht. Ook enveloppen met pincodes – met een afwijkend formaat en indeling – worden door ons niet geopend. Ook niet als je ons hier nadrukkelijk om verzoekt. Deze enveloppen sturen wij alleen ongeopend door.

Hoe gaat het scannen van mijn post in z’n werk?2020-01-12T13:04:41+01:00

Je kunt ervoor kiezen dat wij al jouw post openen en scannen, of dat wij eerst de enveloppe scannen zodat je per stuk kunt aangeven of wij deze wel/niet mogen openen. Op de dag van ontvangst wordt de post gescand en als PDF bestand geüpload in het klantenportaal.
Je bepaalt vervolgens ook wat wij moeten doen met de originelen. Je kunt deze alsnog, bijvoorbeeld 1 x per maand, doorgestuurd krijgen of wij kunnen deze zorgvuldig voor je vernietigen (Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten).

Kan ik eerst de enveloppe laten scannen voordat hij wordt geopend?2019-04-28T17:47:37+01:00

Ja, dit is zeker mogelijk. Wij kunnen eerst de enveloppe scannen, zodat je per enveloppe kunt aangeven of je deze geopend en gescand, ongeopend doorgestuurd of ongeopend vernietigd wilt hebben.

Ik vind het een raar idee dat post door vreemden wordt geopend2019-05-13T17:48:59+01:00

Wij kunnen ons dat heel goed voorstellen. Post kan privé informatie bevatten waarvan je niet wilt dat anderen dit zien. PriPost heeft zijn procedures zo ingericht dat post niet gelezen wordt door de medewerkers. Het scannen gebeurt in een geautomatiseerd proces. Zelfs de enveloppen worden in 98% van de gevallen geautomatiseerd geopend.

Daarnaast heeft iedere medewerker verplicht een VOG en wordt scanpost altijd verwerkt door twee medewerkers, zodat er controle is.

Hoe vernietigt PriPost de originele documenten na het scannen?2019-05-13T13:27:46+01:00

Standaard vernietigen wij jouw post volgens de DIN Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten. Op verzoek is het ook mogelijk de post te vernietigen volgens de DIN Klasse-5: Geheime documenten. Meer informatie over deze normen vind je op nl.wikipedia.org/wiki/Papiervernietiger. Het vernietigen van de originelen na het scannen volgens de standaard methode, is bij scanoptie 1 gratis.

Wat kost het scannen van post?2020-01-12T00:57:17+01:00

De prijs van een scan is slechts € 0,55. Voor een compleet overzicht kun je kijken op de tarievenpagina. Scannen is de meest gekozen en voordeligste optie en heeft de voorkeur van ruim 70% van onze klanten.

Kan ik na het scannen de originelen nog toegestuurd krijgen per post?2019-04-28T17:48:57+01:00

Ja, dit is mogelijk. Je bepaalt zelf wat wij met de originele documenten moeten doen na het scannen. Voor de meeste klanten vernietigen wij de post na het scannen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de originelen periodiek doorgestuurd te krijgen.