Hier ben je nu:Home/Hoe werkt het
Hoe werkt het2020-04-07T15:19:50+01:00
REGEL ALLES IN HET ONLINE PLATFORM
REGEL ALLES VIA HET ONLINE PLATFORM

Hoe werkt het

Bij PriPost regel je alles eenvoudig online. Maar heb je een vraag en wil je graag persoonlijk geholpen worden, dan kun je met ons bellen, mailen of chatten. We helpen je graag verder!

Een Postbox aanvragen

Je regelt het binnen een paar minuten!

 • Klik op Aanvragen

 • We vragen je enkele persoonlijke gegevens in te vullen
  Dit zijn wij wettelijk verplicht vanuit de Wwft. Maar wees gerust; jouw persoonlijke gegevens zijn bij ons veilig en we zullen deze nooit delen met derden, tenzij de wet ons dat verplicht.

 • Je kiest een voor jou uniek Postboxnummer.
  Deze bestaat uit een letter en een cijfer, als voorbeeld: B2300. Dit Postboxnummer vormt in combinatie met onze adressen jouw nieuwe postadres.

 • Je doet een initiële storting van € 50,- in je depot.
  Dit is jouw prepaid, online portemonnee waarmee alle kosten voor de Postbox worden verrekend.

 • Je ontvangt de activeringslink voor het online platform (PriPortal)
  Hier kun je jouw voorkeuren qua postverwerking opgeven

 • Klaar!
  Je kunt vanaf nu je nieuwe postadres gaan communiceren naar al je relaties.

Post scannen
post-doorsturen

Je Postbox instellen

In het online platform kun je al jouw postzaken regelen en je Postbox instellen. Oftewel, aangeven hoe we jouw post moeten verwerken. Je kiest één van de drie verwerkingsmethoden:

 • Post doorsturen (hierbij kies je tevens een frequentie)
 • Post scannen (altijd direct bij ontvangst)
 • Post bewaren (op afroep doorsturen)

Daarnaast kun je aangeven of we:

 • Reclame eruit moeten filteren (doen we GRATIS)
 • Pakketten voor je mogen ontvangen (vanaf Q2 komt dit onder PriParcel te vallen)
 • Aangetekende post voor je mogen aannemen

Tevens kun je extra geadresseerden toevoegen. Dit zijn bijvoorbeeld extra bedrijfsnamen of andere personen waarvoor je ook post wilt ontvangen. Het aantal geadresseerden is onbeperkt, alleen vanaf 4 geadresseerden worden extra kosten gerekend.

Alle instellingen die je kiest, kun je overigens altijd weer wijzigen!

Betaling

Omdat de kosten voor een Postbox heel laag zijn, werken wij met een online portemonnee. Wij noemen dat een ‘depot’ en hierin kun je geld storten via onder andere Ideal, creditcard of automatische incasso. De kosten die gemaakt worden voor bijvoorbeeld het doorsturen of scannen van post, worden op het depot in mindering gebracht. Je ontvangt automatisch een herinneringen wanneer het depot aangevuld moet worden. Kijk hier voor meer informatie over de betaling en facturatie.

Opzeggen

Natuurlijk hopen we dat je heel lang klant bij ons blijft. Maar als je toch besluit je Postbox niet meer nodig te hebben, kun je altijd per het einde van de maand opzeggen. Dus geen lange contracten, maar vrijheid, blijheid!

Betaling Postbox

Ben je er klaar voor en wil je een Postbox aanvragen?

Regel het eenvoudig binnen een paar minuten!

Wil je eerst nog wat meer informatie of heb je een specifieke vraag?

Bel, mail of chat met een van onze medewerkers via de contactpagina.

Vragen en antwoorden m.b.t. een Postbox

Kan ik zelf mijn Postboxnummer uitkiezen?2019-05-13T13:22:59+01:00

Aan het begin van het aanvraagproces kies je zelf uit de lijst een letter en een nummer. Deze twee samen vormen jouw unieke Postboxnummer.

Is een Postbox hetzelfde als een postbus?2019-07-09T22:00:17+01:00

Nee, er zitten zelfs behoorlijke verschillen tussen. We hebben de belangrijkste verschillen op een rijtje gezet:

PriPost
PostNL
Kosten per jaar
€ 60,00
€ 219,50
Eenmalige kosten
€ 22,50 TIJDELIJK NU € 15,00
€ 41,00
Contractduur
één maand
Jaarcontract
Inclusief kantooradres
Ja
Nee
Pakketten ontvangen
Ja
Soms
Reclame filteren
Gratis
Niet mogelijk
Post scannen
Ja
Nee
Heb ik een klantnummer bij PostNL nodig?2018-11-17T10:34:43+01:00

Nee, PriPost staat helemaal los van PostNL.

Wat is een geadresseerde en kan ik er meer opgeven?2019-04-14T20:03:38+01:00

Post in jouw Postbox wordt ontvangen op naam van de geadresseerde. PriPost controleert of de naam hoort bij het Postboxnummer. Dit is van belang om te voorkomen dat bij het sorteerproces post bij een verkeerd persoon terecht komt. Je kunt kosteloos vier extra geadresseerden toevoegen aan jouw lijst met geadresseerden (in totaal dus 5). Vanaf de zesde wordt een klein bedrag in rekening gebracht. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld ook post door ons laten verwerken voor je gezinsleden door hun namen als geadresseerde toe te voegen. Als je anoniem post ontvangt, kun je ook een fictieve naam opgeven. Voor zakelijke klanten kunnen dus ook meerdere bedrijfsnamen worden opgegeven.

Kan ik op een later tijdstip nog wijzigingen aanbrengen in mijn aanvraag?2019-04-14T19:59:07+01:00

Ja, dit is mogelijk. Je kunt jouw instellingen op ieder moment wijzigen via het online klantenportaal. Zo is het wijzigen van bijvoorbeeld de frequentie van doorsturen of het aanpassen van jouw postadres eenvoudig gedaan. Wanneer je de primaire verwerkingsinstelling wijzigt (doorsturen, scannen of bewaren) dan zal dit pas ingaan vanaf de volgende facturatieperiode. De naam van de aanvrager (Postboxhouder) en eventueel de bedrijfsnaam (in geval van een bedrijfsaanvraag) zijn echter niet te wijzigen, omdat daarmee de overeenkomst is aangegaan.

Ik kan bij een instantie geen Postboxnummer vermelden. Wat zijn de gevolgen?2019-05-24T08:39:31+01:00

Hoewel zeldzaam, kan het in een enkel geval voorkomen dat het niet mogelijk is (door beperkingen in automatisering bij de betreffende instantie) om extra adresinformatie, zoals een Postboxnummer, te vermelden. De mogelijkheid voor een tweede adresregel ontbreekt dan. Je kunt als alternatief bijvoorbeeld wel het Postboxnummer in de tenaamstelling vermelden, bijv: Jan Jansen (R320). In de praktijk zien we dat dit weinig tot geen problemen oplevert. Mocht het voorkomen dat een boxnummer ontbreekt, dan zal PriPost kijken naar de bedrijfsnaam (of geadresseerde) en ervoor zorgen dat de post alsnog in de juiste Postbox terecht komt.

Meer informatie over de verschillende mogelijkheden om het boxnummer te vermelden, vind je op www.pripost.eu/boxvermelding. Let op! Bij het niet vermelden van het boxnummer worden extra verwerkingskosten per poststuk in rekening gebracht. Deze kosten worden niet berekend wanneer je ons hebt laten weten dat vermelding echt niet mogelijk is en wij dit hebben kunnen controleren. Op dit moment zijn bij ons alleen de verhuisservice van PostNL en Waternet bekend. Heb je nog een instantie gevonden waarbij je tegen hetzelfde probleem aanloopt? Dan vernemen wij dit graag en kunnen wij na controle dit toevoegen aan de lijst.

Is PriPost een service van PostNL?2018-10-23T17:44:21+01:00

Nee. PriPost staat volledig los van PostNL of TNT.

Hoe vraag ik een Postbox aan?2019-05-13T13:24:39+01:00

De procedure is eenvoudig:

 1. Klik op ‘direct aanvragen’ en kies vervolgens een letter en een nummer, samen vormt dit jouw unieke Postboxnummer
 2. Vul de gevraagde gegevens in en controleer deze
 3. Na jouw akkoord kun je de overeenkomst digitaal ondertekenen

Na de aanvraag kun je jouw nieuwe postadres direct communiceren naar al jouw relaties. Je kunt je Postbox ook direct instellen met jouw persoonlijke voorkeuren voor wat betreft de postverwerking. Dit gaat allemaal heel gemakkelijk via het online klantenportaal.

Ik heb geen email ontvangen met de bevestiging. Wat nu?2019-05-13T13:22:11+01:00

Het kan zijn dat deze niet door de spamfilter is gekomen, dus kijk in de spammap/ongewenste post ter controle. Kun je de mail ook daar niet vinden? Neem dan contact met ons op.

Ik ontvang bijna geen post, waarom dan een Postbox?2019-07-14T22:56:07+01:00

Juist omdat er steeds minder fysieke post komt, is het verstandig dit professioneel uit te besteden aan een externe partij. Dit scheelt je namelijk in de kosten en in tijd! Een traditionele postbus van PostNL kost al snel honderden euro’s per jaar en daarbij komt nog de tijd die je iedere keer kwijt bent om naar de postbus te rijden (om er vervolgens achter te komen dat er helemaal geen post is of een reclame folder). PriPost biedt een moderne en flexibele oplossing waarbij je de kosten in de hand houdt, een zakelijke uitstraling hebt en privé en zaken gescheiden zijn.

Hoe noteren mijn relaties mijn postadres?2019-04-14T19:58:04+01:00

Klik hier voor meer informatie over de notering van jouw adres.