Hoe werkt het2023-05-05T12:46:15+02:00

Jouw post altijd en overal bereikbaar

In een Postbox kun je zowel je zakelijke als privé post ontvangen. Anoniem als je jouw adres liever niet overal bekendmaakt. En digitaal als je bijvoorbeeld op reis bent. Je kunt het adres als professioneel adres voor jouw zakelijke contacten gebruiken, waarmee je niet iedereen hoeft te laten zien dat je gewoon vanuit huis werkt. Kortom, een Postbox biedt op verschillende manieren een oplossing:

 • Een professionele uitstraling naar je klanten

 • Nooit meer je adres wijzigen

 • Een slim alternatief voor de postbus

 • Meer privacy / anonimiteit

 • Overal je post kunnen ontvangen

 • Post digitaal ontvangen

 • Scheiden van zaken en privé

postbox aanvragen

Benieuwd hoe onze Postbox werkt in de praktijk?

Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Test daarom een maand lang gratis onze diensten uit via ons demo-portaal. Ervaar het gemak eerst zelf, voordat je de beslissing neemt om tot aankoop over te gaan.

Postadres

Wanneer je bij ons een Postbox aanvraagt, kies je om te beginnen een uniek Postboxnummer. Dat nummer vormt in combinatie met een van onze adressen jouw nieuwe postadres. Vervolgens kun je dat adres doorgeven aan al je relaties en instanties van wie je post ontvangt. Denk bijvoorbeeld aan je zorgverzekering of de belastingdienst, zodat zij voortaan de post naar dat adres kunnen sturen. Vergeet niet om duidelijk jouw Postboxnummer door te geven. Het ontbreken van het Postboxnummer kan namelijk vertraging geven in de postverwerking.

postbox aanvragen

Postverwerking

Wanneer wij vervolgens post voor jou ontvangen, verwerken we deze volgens jouw wensen. Die wensen geef je op in het klantenportaal door je Postbox in te stellen. We kunnen de post op verschillende manieren verwerken:

 • Scannen
  We scannen alles dat binnenkomt, zodat je het gewoon digitaal kunt lezen. We kunnen direct de inhoud scannen of we kunnen eerst een scan van de envelop maken. Op die manier kun je per envelop bepalen wat wij ermee moeten doen.
 • Doorsturen
  De post liever gewoon fysiek ontvangen? Ook dat is mogelijk. We sturen de post naar je door, verzameld in een grotere envelop. En dat kan naar ieder adres wereldwijd.
 • Bewaren
  Een tijdje in het buitenland en geen vast adres om post te ontvangen? We bewaren jouw post (en ook pakketten), zolang je wilt. Daarna sturen we ze naar je door, zodra je weer de mogelijkheid hebt om zelf post te ontvangen.

Tip: reclame kunnen we er kosteloos voor je uitfilteren!

Extra geadresseerden

Tevens kun je extra geadresseerden toevoegen. Dit zijn extra bedrijfsnamen of personen voor wie je ook post wilt ontvangen in je Postbox. Het aantal geadresseerden is onbeperkt, alleen wanneer het er meer dan 5 zijn, betaal je per geadresseerde €1,- per maand extra.

Een Postbox aanvragen

Het aanvragen van een postbox is heel eenvoudig en binnen een paar minuten geregeld. Je hebt gelijk je nieuwe postadres beschikbaar.

 • Klik op Aanvragen
 • Maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan
  Hiermee krijg je toegang tot het online platform (PriPortal)
 • Klik op de activeringslink
  Deze ontvang je automatisch via e-mail
 • Maak in het PriPortal je aanvraag af
  We vragen je enkele persoonlijke gegevens in te vullen, omdat wij dit wettelijk verplicht zijn vanuit de Wwft. Jouw persoonlijke gegevens zijn bij ons veilig en we zullen deze nooit delen met derden, tenzij de wet ons dat verplicht.
 • Kies jouw unieke Postboxnummer
  Deze bestaat uit een letter en een cijfer, bijvoorbeeld: B2300
 • Doe een initiële storting van € 50,- in je depot
  Dit is jouw prepaid, online portemonnee waarmee we de kosten verrekenen voor jouw Postbox en de postverwerking.
 • Klaar!
  Communiceer je nieuwe postadres naar al je relaties en zet ‘m bijvoorbeeld op je website.
postbox aanvragen

Betaling

Omdat de kosten voor een Postbox heel laag zijn, werken wij met een online portemonnee. Wij noemen dat een ‘depot’ en hierin kun je geld storten via onder andere Ideal of een creditcard. Zowel de maandelijkse kosten als de kosten voor bijvoorbeeld het doorsturen of scannen van post, worden op het depot in mindering gebracht. Je ontvangt automatisch een herinnering wanneer het depot aangevuld moet worden. Kijk hier voor meer informatie over de betaling en facturatie.

Opzeggen

Natuurlijk hopen we dat je heel lang klant bij ons blijft. Maar als je toch besluit je Postbox niet meer nodig te hebben, kun je op ieder moment opzeggen. Je opzegtermijn is slechts één kalendermaand. Dus geen lange contracten, maar vrijheid, blijheid!

Ben je er klaar voor om jouw Postbox aan te vragen?

Regel het eenvoudig binnen een paar minuten!

Wil je eerst nog wat meer informatie of heb je een specifieke vraag?

Bel ons, stuur een e-mail of chat met onze medewerkers via de contactpagina.

Vragen en antwoorden m.b.t. de Postbox

Wat is een geadresseerde en kan ik er meer opgeven?2019-04-14T20:03:38+02:00

Post in jouw Postbox wordt ontvangen op naam van de geadresseerde. PriPost controleert of de naam hoort bij het Postboxnummer. Dit is van belang om te voorkomen dat bij het sorteerproces post bij een verkeerd persoon terecht komt. Je kunt kosteloos vier extra geadresseerden toevoegen aan jouw lijst met geadresseerden (in totaal dus 5). Vanaf de zesde wordt een klein bedrag in rekening gebracht. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld ook post door ons laten verwerken voor je gezinsleden door hun namen als geadresseerde toe te voegen. Als je anoniem post ontvangt, kun je ook een fictieve naam opgeven. Voor zakelijke klanten kunnen dus ook meerdere bedrijfsnamen worden opgegeven.

Klachtenprocedure2022-04-02T10:52:07+02:00

Het kan altijd gebeuren dat iets niet helemaal loopt zoals gepland. Wij raden je aan om klachten altijd eerst bij ons kenbaar te maken door een email te sturen naar [email protected] en je situatie toe te lichten. PriPost zal dan proberen de klacht zo snel mogelijk op te lossen.

Wanneer de klacht niet in onderling overleg opgelost kan worden, kun je het geschil melden bij Stichting WebwinkelKeur (www.webwinkelkeur.nl), deze zal gratis bemiddelen.

Mocht er dan nog geen oplossing zijn voor het geschil, dan heb jij als Accounthouder de mogelijkheid om je klacht door Stichting GeschilOnline (www.geschilonline.com) te laten behandelen, de uitspraak hiervan is bindend en zowel PriPost als de Accounthouder stemmen in met deze bindende uitspraak. Aan het voorleggen van een geschil aan deze geschillencommissie zijn kosten verbonden die door de Accounthouder betaalt dienen te worden aan de betreffende commissie.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr.

Kan ik zelf mijn Postboxnummer uitkiezen?2019-05-13T13:22:59+02:00

Aan het begin van het aanvraagproces kies je zelf uit de lijst een letter en een nummer. Deze twee samen vormen jouw unieke Postboxnummer.

Kan ik op een later tijdstip nog wijzigingen aanbrengen in mijn aanvraag?2022-11-11T13:47:30+01:00

Ja, dit is mogelijk. Je kunt jouw instellingen op ieder moment wijzigen via het online klantenportaal. Zo is het wijzigen van bijvoorbeeld de frequentie van doorsturen of het aanpassen van jouw postadres eenvoudig gedaan. Wanneer je de primaire verwerkingsinstelling wijzigt (doorsturen, scannen of bewaren) dan gaat dit de volgende dag in en is dit alleen van toepassing op nieuwe post. Voor post die al was ontvangen, gelden nog de oude instellingen. De naam van de accounthouder  (Postboxhouder) en eventueel de bedrijfsnaam (in geval van een bedrijfsaanvraag) zijn echter niet te wijzigen, omdat daarmee de overeenkomst is aangegaan.

Is PriPost een service van PostNL?2018-10-23T17:44:21+02:00

Nee. PriPost staat volledig los van PostNL of TNT.

Is een Postbox hetzelfde als een postbus?2022-11-11T14:06:33+01:00

Nee, er zitten zelfs behoorlijke verschillen tussen. De twee grootste verschillen zijn de prijs en de manier waarop de post wordt verwerkt. Bij een postbus moet je de post zelf ophalen en bij onze Postbox wordt de post voor je verwerkt, door deze door te sturen en/of te scannen. Dat scheelt dus niet alleen een hoop geld maar ook een hoop tijd. En onze Postbox is daarmee locatie onafhankelijk, want ongeacht waar je woont, werkt of verblijft, je kunt altijd en overal je post inzien. Ook hoef je nooit meer je postadres te wijzigen.

Ik ontvang bijna geen post, waarom dan een Postbox?2019-07-14T22:56:07+02:00

Juist omdat er steeds minder fysieke post komt, is het verstandig dit professioneel uit te besteden aan een externe partij. Dit scheelt je namelijk in de kosten en in tijd! Een traditionele postbus van PostNL kost al snel honderden euro’s per jaar en daarbij komt nog de tijd die je iedere keer kwijt bent om naar de postbus te rijden (om er vervolgens achter te komen dat er helemaal geen post is of een reclame folder). PriPost biedt een moderne en flexibele oplossing waarbij je de kosten in de hand houdt, een zakelijke uitstraling hebt en privé en zaken gescheiden zijn.

Ik kan bij een instantie geen Postboxnummer vermelden. Wat zijn de gevolgen?2019-05-24T08:39:31+02:00

Hoewel zeldzaam, kan het in een enkel geval voorkomen dat het niet mogelijk is (door beperkingen in automatisering bij de betreffende instantie) om extra adresinformatie, zoals een Postboxnummer, te vermelden. De mogelijkheid voor een tweede adresregel ontbreekt dan. Je kunt als alternatief bijvoorbeeld wel het Postboxnummer in de tenaamstelling vermelden, bijv: Jan Jansen (R320). In de praktijk zien we dat dit weinig tot geen problemen oplevert. Mocht het voorkomen dat een boxnummer ontbreekt, dan zal PriPost kijken naar de bedrijfsnaam (of geadresseerde) en ervoor zorgen dat de post alsnog in de juiste Postbox terecht komt.

Meer informatie over de verschillende mogelijkheden om het boxnummer te vermelden, vind je op www.pripost.eu/boxvermelding. Let op! Bij het niet vermelden van het boxnummer worden extra verwerkingskosten per poststuk in rekening gebracht. Deze kosten worden niet berekend wanneer je ons hebt laten weten dat vermelding echt niet mogelijk is en wij dit hebben kunnen controleren. Op dit moment zijn bij ons alleen de verhuisservice van PostNL en Waternet bekend. Heb je nog een instantie gevonden waarbij je tegen hetzelfde probleem aanloopt? Dan vernemen wij dit graag en kunnen wij na controle dit toevoegen aan de lijst.

Ik heb geen email ontvangen met de bevestiging. Wat nu?2019-05-13T13:22:11+02:00

Het kan zijn dat deze niet door de spamfilter is gekomen, dus kijk in de spammap/ongewenste post ter controle. Kun je de mail ook daar niet vinden? Neem dan contact met ons op.

Hoe vraag ik een Postbox aan?2019-05-13T13:24:39+02:00

De procedure is eenvoudig:

 1. Klik op ‘direct aanvragen’ en kies vervolgens een letter en een nummer, samen vormt dit jouw unieke Postboxnummer
 2. Vul de gevraagde gegevens in en controleer deze
 3. Na jouw akkoord kun je de overeenkomst digitaal ondertekenen

Na de aanvraag kun je jouw nieuwe postadres direct communiceren naar al jouw relaties. Je kunt je Postbox ook direct instellen met jouw persoonlijke voorkeuren voor wat betreft de postverwerking. Dit gaat allemaal heel gemakkelijk via het online klantenportaal.

Hoe noteren mijn relaties mijn postadres?2019-04-14T19:58:04+02:00

Klik hier voor meer informatie over de notering van jouw adres.

Herroepingsrecht2022-09-28T00:29:16+02:00

Het kan gebeuren dat je kort nadat je de aanvraag voor een Postbox hebt gedaan, je toch bedenkt. Dat is geen probleem, want voor consumenten (dus niet voor bedrijven) hanteren wij de wettelijke afkoelingsperiode van 14 dagen. Oftewel; een consument heeft het recht de aanvraag tot 14 dagen na het moment van de aanvraag zonder opgave van reden te annuleren. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via [email protected]. Wij zullen vervolgens de eventueel in rekening gebrachte kosten crediteren en het bedrag in je depot terugstorten via onze service payment providor.

Heb ik een klantnummer bij PostNL nodig?2018-11-17T10:34:43+01:00

Nee, PriPost staat helemaal los van PostNL.

Ga naar de bovenkant