Je overeenkomst is op elk moment opzegbaar en kent geen minimale contractduur.

Opzeggen kan alleen via het klantenportaal. Nadat je bent ingelogd klik je  rechtsboven op het pijltje en vervolgens op Mijn Postboxen. Daar zie je direct de button ‘opzeggen’. Door hierop te klikken kan een datum van opzegging worden gekozen en geef je je rekeningnummer op waar een eventueel resterend saldo uit het depot op kan worden teruggestort. Dit wordt direct de volgende werkdag verwerkt.

De beëindiging gaat ook direct de volgende dag in. Het is dus belangrijk dat je al jouw relaties eerst hebt ingelicht dat jouw postadres gaat wijzigen, voordat je beëindigt.

Onze ervaring is dat er na de opzegging toch nog wat post binnenkomst. We sparen deze post gedurende 1 maand op en sturen dit verzameld in 1 enveloppe naar je toe. Hiervoor hoef je niets meer te betalen. Na deze maand sturen we post netjes retour afzender.

Het kan gebeuren dat jouw Postbox wordt beëindigd omdat er onvoldoende saldo in je depot is. Op het moment dat het saldo nul is beëindigen we namelijk direct de overeenkomst. Ook in dit geval sparen we de post gedurende één maand op en sturen we dit toe.
Was het niet jouw bedoeling om de overeenkomst te beëindigen? Je hebt één maand de tijd om zonder extra kosten een storting te doen. Dan heractiveren we je account en verwerken we de post weer zoals je hebt ingesteld.

Nadat de overeenkomst is beëindigd nemen we geen aangetekende post en/of pakketten aan. Die zullen direct retour afzender worden gestuurd.