Hier ben je nu:Home/Betaling en facturatie
Betaling en facturatie2019-12-05T16:20:35+01:00
EENVOUDIG BETALEN EN DUIDELIJKE EN OVERZICHTELIJKE FACTUREN
EENVOUDIG BETALEN EN DUIDELIJKE EN OVERZICHTELIJKE FACTUREN

Betaling, facturatie en beëindiging

PriPost maakt gebruik van een eenvoudig en praktisch prepaid betaalsysteem, omdat we op deze manier voorkomen dat er onnodig hoge administratiekosten worden gemaakt. Je betaalt middels een online portemonnee, dat wij een ‘prepaid depot’ noemen.

Het enige dat je hoeft te doen, is te zorgen dat er voldoende geld (saldo) in het prepaid depot staat. Wij verrekenen alle kosten die worden gemaakt met dit prepaid depot. Uiteraard  krijg je tijdig en indien nodig herhaaldelijk bericht wanneer het prepaid depot aangevuld dient te worden.

Op verzoek van onze klanten werkt PriPost op dit moment aan een abonnement systeem waarmee je direct van te voren weet wat de kosten per maand gaan zijn. Op die manier sta je nooit voor verassingen en weet je precies waar je aan toe bent.

Stortingen kunnen worden gedaan via diverse betaalmogelijkheden:

 • Ideal (gratis)
 • Creditcard *
 • Apple Pay *
 • Bancontact *
 • Mister Cash *
 • SOFORT banking *
 • EPS *
 • Giropay *
 • KBC/CBC *
 • Belfius *
 • ING Home Pay *
 • Przelewy24 *

* Aan deze storingsopties zijn stortingskosten verbonden

Automatische incasso

Wanneer je minimaal 2 maanden klant bent, wordt het mogelijk om via automatische incasso het saldo in jouw prepaid depot op te waarderen. Van de afgelopen maanden bekijken we wat je gemiddeld aan kosten hebt gehad en op basis daarvan wordt een vast incassobedrag bepaald. Zodra jouw prepaid depot onder een bepaald bedrag komt (een drempelbedrag), sturen wij je bericht dat enkele dagen later dit incasssobedrag van jouw bankrekening wordt afgeschreven. Op deze manier gaat jouw Postbox nooit in STANDBY wegens een tekort aan saldo en blijven wij de post voor je verwerken.

Voor bedrijven waar PriPost grote volumes post en/of pakketten voor verwerkt, is facturatie achteraf mogelijk in plaats van te betalen via het prepaid depot. De betalingstermijn is 14 dagen en vooraf dient een borg te worden betaald.

Facturatie

Na afloop van elke periode van 4 weken ontvang je van ons een gespecificeerde factuur. Hierin tref je een overzicht van de gemaakte kosten. Tevens staat het resterend depotsaldo vermeld. Wanneer je tussentijds jouw depotsaldo wilt weten, kun je dit bekijken via het klantenportaal.

Voor klanten met een geldig BTW-nummer buiten Nederland en binnen de EU, kan de BTW worden verlegd. Neem hiervoor contact op met de administratie.
Voor bedrijven en particulieren gevestigd of woonachtig buiten de EU kan onder bepaalde voorwaarden gefactureerd worden zonder BTW.

Beëindiging van de Postbox

Je kunt jouw Postbox op elk moment opzeggen via het online klantenportaal. Wanneer er nog geld in jouw prepaid depot staat, wordt dit restbedrag de volgende dag teruggestort op het opgegeven rekeningnummer.
Als service zullen we vanaf dat moment gedurende 1 maand eventueel nog binnenkomende post voor je bewaren en aan het eind van die maand naar je doorsturen. Indien er na deze periode nog poststukken voor je binnenkomen, worden deze retour afzender gestuurd.

Vragen en antwoorden m.b.t. betalingen en facturatie

De wettelijke afkoelingsperiode van 14 dagen2019-04-28T18:33:55+01:00

Je hebt het recht jouw aanvraag tot 14 dagen na de dag van de aanvraag, zonder opgave van reden te annuleren. Je krijgt dan het volledige depotbedrag gecrediteerd. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via klantenservice@pripost.eu. Wij zullen vervolgens het verschuldigde depotbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van de annulering terugstorten.

Hoe betaal ik mijn Postbox?2019-04-28T18:02:24+01:00

PriPost maakt gebruik van een eenvoudig en praktisch betaalsysteem. Je betaalt d.m.v. een online portemonnee, dat wij een ‘depot’ noemen. Bij de aanvraag stort je een bedrag in jouw depot van minimaal € 50,00 middels iDeal, Mistercash, Sofort, CreditCard, Bitcoin of een overboeking.

Wanneer wij jouw post verwerken, verrekenen wij dat met het geld dat in jouw depot staat. Als het saldo in je depot €0 is, wordt je Postbox beëindigd. Je ontvangt van ons echter meerdere notificaties om jouw depot tijdig aan te vullen. Je kunt jouw depot ook aanvullen door een automatische incasso.

Eens per 4 weken krijg je een gespecificeerde factuur met daarin een duidelijk overzicht van de gemaakte kosten. Bij een beëindiging van de overeenkomst wordt eventueel resterend saldo teruggestort op jouw rekening.

Kan ik op rekening betalen?2019-04-28T18:14:28+01:00

Aan bedrijven met een hoog volume aan post bieden wij de mogelijkheid om op rekening te betalen. Het kan zijn dat er een borg wordt gevraagd die dient als garantiestelling. Na afloop van iedere periode ontvang je een factuur met een betalingstermijn van 14 dagen. Ook hebben we de mogelijkheid om facturen via automatische incasso af te schrijven. Voor vragen kun je contact met ons opnemen.

Wat gebeurt er met mijn overgebleven depotbedrag wanneer ik heb opgezegd?2019-01-02T18:18:45+01:00

PriPost stort direct de volgende werkdag na de beëindiging het overgebleven depotbedrag terug op het opgegeven rekeningnummer.