Hier ben je nu:Home/Betaling en facturatie
Betaling en facturatie2020-05-31T18:19:17+01:00
EENVOUDIG BETALEN EN DUIDELIJKE FACTUREN
EENVOUDIG BETALEN EN DUIDELIJKE FACTUREN

Betaling, facturatie en beëindiging

PriPost heeft de financiële administratie en facturatie uitbesteed aan PriServices.

Om de administratiekosten zo laag mogelijk te houden, werken we met een eenvoudig en praktisch prepaid betaalsysteem. Je betaalt middels een online portemonnee, dat wij een ‘depot’ noemen. De kosten die gemaakt worden voor het verwerken van jouw post wordt met dit depot verrekend. Het enige dat jij hoeft te doen, is zorgen dat er voldoende saldo in het depot staat. Uiteraard  krijg je tijdig en indien nodig herhaaldelijk bericht wanneer het prepaid depot aangevuld dient te worden.

Stortingen kunnen worden gedaan via diverse betaalmogelijkheden:

płatność-faktury
 • Ideal (gratis)
 • Creditcard *
 • Apple Pay *
 • Bancontact *
 • Mister Cash *
 • SOFORT banking *
 • EPS *
 • Giropay *
 • KBC/CBC *
 • Belfius *
 • ING Home Pay *
 • Przelewy24 *

* Aan deze stortingsopties zijn kosten verbonden

Automatische incasso

Na de eerste storting is het mogelijk om via automatische incasso het saldo in jouw prepaid depot op te waarderen. Zodra het saldo onder een bepaald bedrag komt, sturen wij je bericht dat enkele dagen later de incasso van jouw bankrekening wordt afgeschreven. Op deze manier gaat jouw Postbox nooit in STANDBY wegens een tekort aan saldo en blijven wij de post voor je verwerken.

Voor bedrijven waar PriPost grote volumes post voor verwerkt, is facturatie achteraf mogelijk. De betalingstermijn is 14 dagen en vooraf dient een borg te worden betaald.

Facturatie

In de eerste week van de nieuwe maand ontvang je een gespecificeerde factuur. Hierin tref je een overzicht van de gemaakte kosten. Tevens staat het resterend depotsaldo vermeld. Wanneer je tussentijds jouw depotsaldo wilt weten, kun je dit bekijken in het klantenportaal.

Voor klanten met een geldig BTW-nummer buiten Nederland en binnen de EU, kan de BTW worden verlegd. Neem hiervoor contact op met de administratie.
Voor bedrijven en particulieren gevestigd of woonachtig buiten de EU kan onder bepaalde voorwaarden gefactureerd worden zonder BTW.

Beëindiging van de Postbox

Je kunt jouw Postbox op elk moment opzeggen via het online klantenportaal. Deze wordt aan het einde van de lopende maand beëindigd. Wanneer er nog geld in jouw prepaid depot staat, wordt dit bedrag na de beëindiging teruggestort via onze payment service provider.

Indien er na de beëindiging nog poststukken voor je binnenkomen, worden deze retour afzender gestuurd.

Vragen en antwoorden m.b.t. betalingen en facturatie

De wettelijke afkoelingsperiode van 14 dagen2019-04-28T18:33:55+01:00

Je hebt het recht jouw aanvraag tot 14 dagen na de dag van de aanvraag, zonder opgave van reden te annuleren. Je krijgt dan het volledige depotbedrag gecrediteerd. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via klantenservice@pripost.eu. Wij zullen vervolgens het verschuldigde depotbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van de annulering terugstorten.

Hoe betaal ik mijn Postbox?2020-01-12T01:02:47+01:00

PriPost maakt gebruik van een eenvoudig en praktisch betaalsysteem. Je betaalt d.m.v. een online portemonnee, dat wij een ‘depot’ noemen. Bij de aanvraag stort je een bedrag in jouw depot van minimaal € 50,00 middels oa iDeal, Mistercash, Sofort, CreditCard.

Wanneer wij jouw post verwerken, verrekenen wij dat met het geld dat in jouw depot staat. Je ontvangt van tijdig een bericht om het depot aan te vullen. Je kunt jouw depot ook aanvullen door een automatische incasso.

Maandelijks krijg je een gespecificeerde factuur met daarin een duidelijk overzicht van de gemaakte kosten.

Kan ik op rekening betalen?2019-04-28T18:14:28+01:00

Aan bedrijven met een hoog volume aan post bieden wij de mogelijkheid om op rekening te betalen. Het kan zijn dat er een borg wordt gevraagd die dient als garantiestelling. Na afloop van iedere periode ontvang je een factuur met een betalingstermijn van 14 dagen. Ook hebben we de mogelijkheid om facturen via automatische incasso af te schrijven. Voor vragen kun je contact met ons opnemen.

Wat gebeurt er met mijn overgebleven depotbedrag wanneer ik heb opgezegd?2020-01-12T00:35:11+01:00

Wanneer je nog een restsaldo hebt in het depot wordt dit na de beëindiging teruggestort via de service payment providor. Een uitzondering hierop is wanneer je nog andere diensten afneemt van PriServices die ook verrekend worden met het depot.