Hier ben je nu:Home/Aangetekende post
Aangetekende post2019-07-09T13:49:50+01:00
JIJ KIEST! AANGETEKENDE POST ONTVANGEN?
JIJ KIEST! AANGETEKENDE POST ONTVANGEN?

Aangetekende post ontvangen

Je kunt aangeven of je wenst dat wij aangetekende stukken voor jou aan mogen nemen. Voor het aannemen van aangetekende post worden geen kosten gerekend. Omdat aangetekende stukken vaak belangrijke en/of dringende informatie bevatten, bieden we de optie deze post apart te behandelen. Zo kunnen we als voorbeeld aangetekende post direct doorsturen, terwijl we de reguliere post voor je scannen.

Wanneer wij het betreffende poststuk ook aangetekend naar je door moeten sturen, ontvang je een track & trace code. De kosten voor het aangetekend versturen kun je vinden bij de tarieven.

Vragen en antwoorden m.b.t. aangetekende stukken

Wat is aangetekende post?2019-07-14T16:30:48+01:00

Aangetekende post is post waarvoor voor ontvangst een handtekening geplaatst moet worden. Dit kan post zijn die door PostNL wordt geleverd maar ook aangeboden worden door koeriers van bijvoorbeeld DHL, FedEX of een deurwaarder. Wanneer je dit hebt aangegeven bij de instellingen voor aangetekende post in het klantenportaal wordt post door PriPost aangenomen. Een medewerker zal daar dan voor tekenen. De post wordt vervolgens verwerkt op de manier zoals je dat hebt ingesteld. Zo is het ook mogelijk dat je aangeeft dat je aangetekende post direct doorgestuurd wilt hebben als aangetekende post.

Kan iemand anders tekenen voor aangetekende post die aan mij gericht is?2019-07-14T16:37:43+01:00

Jazeker, dat is geen enkel probleem. Wanneer je dit hebt aangegeven in het klantenportaal is het mogelijk dat iemand van PriPost hiervoor tekent namens de geadresseerde.